3.ncü Mezuniyet Heycanı

featured

Tosya Meslek Yüksekokulun’da 3.ncü Mezuniyet Heycanı

 

Tosya Meslek Yüksekokulu’nda 3. mezuniyet töreni yapıldı.

Dün saat 15.00 te yapılan mezuniyet törenine Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Kaymakam Yusuf Cıbır, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı ve Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fazıl Ateş, İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Kıraç, CHP Kastamonu Milletvekili adayı Hasan Şen, CHP Tosya İlçe Başkanı İsmail Okuducu, MHP Tosya İlçe Başkanı Muvaffak Etyemez, Orman İşletme Müdürü Kamuran Aydoğan, Kütüphane Müdürü Mustafa Özipek, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Baş, protokol üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını okul müdürü Doç. Dr. M. Hakan Akyıldız yaptı. Akyıldız konuşmasında; “yüksekokulun 1050 öğrenci ile eğitime devam ediyor. Şu anda 17 bölüm YÖK’ten geçti. İnşallah ek bina tamamlandığında öğrenci sayımız 3500 e ulaşacak” dedi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Kazım Şahin de konuşmasında; “burası okuldan önce çalılıktı. Şimdi ise bir üniversitenin temeli olarak anımsanıyor. Hızla büyüyen Tosya Meslek Yüksekokulu Devrez Üniversitesi’ne doğru yol alıyor. Ek binanın tamamlanması ile okulun sayısı 3500lere ulaşacak ve birçok özel üniversitenin sayısı da 3000lerde. Biz Tosya Devrez Üniversitesi’nin altyapısını oluşturuyoruz.   Desteklerinden dolayı Sayın Rektörümüze ve emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başladı. Tosya Meslek Yüksekokulu’nun hızla büyüdüğüne dikkat çeken Rektör Aydın bir üniversitenin temelinin atıldığını söyledi. Rektör Aydın;”katkılarından dolayı Tosyalılara çok teşekkür ediyorum. Okula sahip çıktılar ve kısa sürede inşa ettiler şimdi ek binayı yapıyorlar. İnşallah burası bir teknik üniversite olacak.  Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, mezun olan öğrencilerimize de bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından okul birinci, ikinci ve üçüncüsü ile bölüm birinci ve ikincilerine plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi. 

Öğrencilerin temsili diplomaları protokol üyeleri ve akademisyenler tarafından verildi.

Okul ve bölümde ilk üçe giren öğrencilere plaket verilirken,  sporda ve çeşitli etkinliklerde dereceye girenlere ise madalya verildi.

Okulun girişimcisi seçilen Yusuf Kaya’ya plaketi okul sekreteri tarafından verildi.

Yaş kütüğüne plaketin çakılmasının ardından öğrenciler hep birlikte Öğretim Görevlisi Mehmet Karamanoğlu öncülüğünde mezuniyet andını okudu ve keplerini havaya atan öğrenciler okuldan mezun olmanın mutluluğunu yaşadı. 

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ve protokol üyeleri mezun olan öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek öğrencileri mezuniyet heyecanına ortak oldu.

 

 

3.ncü Mezuniyet Heycanı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!