8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajları

featured

Kaymakamı Türköz’ün ”8

 Mart

 Dünya

 Kadınlar Günü” Mesajı

”8 Mart Dünya Kadınlar Günü” -Tosya Kaymakamı Türköz: -”Kadınlarımız huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır” 

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, ”8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Türköz, mesajında her alanda başarılı kadınların var olmasının, devletin sosyal ve iktisadi alanda sağladığı kalkınmayı daha da hızlandıracağını belirterek, ülkenin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkılarda bulunan kadınların toplumsal ve ekonomik yaşamın gelişmesindeki en önemli temel taşlar olduğunu ifade etti.
     İnsan hak ve özgürlüklerinin gelişmesi, demokrasinin benimsenmesiyle kadınların yaşamın her alanında hak ettikleri yeri edinmeye başladıklarını vurgulayan Türköz, şunları kaydetti:
     ”Toplumsal hayatta nüfusumuzun yarısından fazlasını oluşturan kadınlarımızın hak ettiği yere gelmesi, katılımcı, üretken ve eşit bireyler olarak toplumda kabul görmesi, yalnızca kadınlarımızın değil, tüm toplumun sorumluluğudur. Kadınlarımız huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle de geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol oynamaktadırlar.”
     (MU-SÖ-NAR)

———————————————————————————

 

BELEDİYE BAŞKANI KAZIM ŞAHİN’İN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Belediye Başkanı Kazım Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı. Kazım Şahin günün önemine değindiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi. Türk toplumunda kadının vazgeçilmez bir yer vardır. Hem dini hem de kültürel yapımız itibarıyla Türk kadını her zaman önemli bir yer edinmiştir.

Türk Milletinin temelinde sağlıklı ve sağlam aile yapısı olduğu aşikârdır. Zira atalarımız Yuvayı dişi kuş yapar derken toplumun temeli ailenin kuruluşunda kadının önemini ifade etmişlerdir. Kadınlarımızın tarihimizde ne kadar önemli bir yere sahip olduğunun göstergesi olarak milli mücadelede Şerife Bacıların, Nene Hatun’ların oynadığı rol örnek verilebilir. Anne olması sebebiyle ulvi bir görevi olan kadınlarımız her daim Türk Milletinin de baş tacı olmuştur; olmaya da devam edecektir.Bu vesileyle tüm Türk kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ederim.  / Belediye Basın Bürosu

——————————————————————-

AK PARTİ TOSYA İLÇE BAŞKANI NACİ KÜÇÜKMORKOÇ’UN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

AK Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç, ‘’8 Mart Dünya Kadınlar Günü ‘’nedeniyle bir mesaj yayımladı. 
Toplumun temeli aileye, ailenin temelinin ise kadınların varlığına bağlı olduğunu belirten AK Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç , kadınların huzurlu, geleceğinden emin bireyler yetiştirmek ve üretime katılmak için olağan üstü gayret gösterdiklerini söyleyerek mesajında şu ifadelere yer verdi;‘’  Gelişmiş toplumlara baktığımızda, kalkınmalarının ve gelişmiş bir devlet olmalarının temelinde aile kurumunu huzurlu bir şekilde idare etmesini bilen kadınlarımızı görmekteyiz. Bütün fedakarlığı ile ailenin temel taşı olan kadınlarımız, huzurlu, geleceğinden emin bireyler yetiştirmek ve üretime katılmak için olağan üstü gayret göstermektedir. Günümüzde kadının olmadığı ya da ihmal edildiği toplumların sağlıklı bir toplum yapısına kavuşması ve gelişme göstermesi mümkün değildir. Altında cehalet yatan bu yanlış anlayıştan kadınlarımızı kurtarmak için hepimize önemli görevler düşmektedir. Kadınlarımızın önündeki hak ve özgürlükleri kısıtlayıcı uygulamalara son vermek hükümetimizin temel hedefidir. 
 Bu duygularla, yarınların mimarı olan kadınlarımızın, ‘’8 Mart Dünya Kadınlar Gününü’’ kutluyor, saygılar sunuyorum.”

———————————————————————————

İSMAİL YUR’UN 8 MART DÜNYA

 KADINLAR GÜNÜ MESAJI

 

Kadınlarımıza yönelik insanlık dışı saldırıların, şiddet uygulamalarının, taciz ve tecavüz vakalarının endişe verici bir şekilde arttığı şu günlerde 18 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlamaktayız.

Kurtuluş savaşında bir destan yazan Mehmetçiklerimiz ile birlikte omuzomuza savaşan bu ülkeninegemenliği konusunda üzerine düşenin fazlasınıyapan, Türk Kadını, dünyaya kahramanlığını ispat etmiştir.

Ailesine katkı sağlamak uğruna nasır tutmuş elleriyle, şehit evladını vatan toprağına uğurlarken döktüğü gözyaşlarıyla, umudun hiç eksik olmadığı bakışlarıyla, duanın ve iyi dileklerin çağlayan gibi aktığı sözleriyle Türk Kadını milletimizin ruhunu oluşturmuştur.

Kadının desteklenerek güçlendirilmesi, toplumuzun da güçlenmesi anlamını taşımaktadır. Bu sayede kadınlarımızın hayat standardının yükseltilmesi, çalışma hayatına dair haklarının artırılması, eğitim olanaklarının iyileştirilmesi gibi çalışmalar büyük anlam ifade etmektedir.

Bugün, eğitim alanından, sağlığa, hukuk alanından, sanata ve bilim gibisayısız birçok alandaki çalışmalarıyla da, dünya çapında başarılara imzaatan kadınlarımız, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin simgesi ve gururkaynağı olmayı başarmışlardır.

Cennet annelerin ayakları altındadır buyruğuna yürekten inanan bir dininmensubu olarak, kadınlara yönelik her türlü şiddete, ayrımcılığa veistismara karşı olduğumuzu da bu vesileyle belirtmek isterim.
Varlıklarıyla toplumumuzun her katmanına şekil veren kadınlarımızındeğişik alanlardaki sorunlarının dile getirilmesinin sadece bu günlesınırlı kalmaması, daha adil ve eşit şartlarda yaşama hakkını elde etmeve cinsiyet ayrımcılığına maruz bırakılmamasını, nedeni ne olursa kadına yönelen vahşi saldırıların durmasını ve durdurulmasını temenni ederim. 

Kadına yönelik şiddet ve zulmü reddediyor, bu tür insanlık dışı olayların fail ve taraflarını kınıyorum. Yeri geldiğinde cepheye taşıdığı mermiyi tülbentiyle koruyarak kurtuluş mücadelemizde nabız atışı olmuş Türk Kadını’nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım.

 

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajları

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!