Alabalık Yetiştiricileri Sorunlarını Paylaştı

featured

Alabalık Yetiştiricileri Sorunlarını Paylaştı

Kastamonu Tarım İl Müdürlüğü 04.07.2011 tarihindeilde faaliyet gösteren alabalık yetiştiricilerini bir araya getirerek sektörde yaşanan sorunları dinlemek, sektörde faaliyet gösteren işletmelerin uyması gereken kurallar ve desteklemeler noktasında işletmeleri bilgilendirmek amacıyla toplantı düzenledi.

Tarım İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, Proje ve İstatistik Şube Müdürü Murat Türkmen, teknik elamanlar ve İlimizde faaliyet gösterensu ürünleri işletmelerinin sahiplerinin katıldığıtoplantıda Su Ürünleri Sektörünün Kastamonu’da dünü, bugünü ve geleceği tartışılmış ayrıca sektörün sorunları görüşülmüştür.

Toplantıda su ürünleri yetiştiriciliğinin Kastamonu için alternatif bir sektör olarak öne çıktığı kaydedilerek sektörün daha da geliştirilmesi adına neler yapılabileceği tartışıldı. Sorunların çözümü, pazarlamanın tek elden yapılması, Bakanlığın uyguladığı desteklemelerden daha iyi yararlanılması amacıyla su ürünleri yetiştiricilerinin bir birlik çatısı altında birleşmesinin sektörün gelişimi açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Toplantıda işletme sahiplerinin uymak zorunda olduğu kanunlar olduğuna dikkat çekilirken üreticilerin sorunları dinlendi.

 

Kastamonu Tarım İl Müdürlüğü

 

 

Alabalık Yetiştiricileri Sorunlarını Paylaştı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!