ALTINLARINIZ ZİRAAT’DE DEĞER KAZANSIN

featured

T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından, Ülkemizde yastık altında atıl olarak bulunan ve yaklaşık 2200 ton (100 Milyar ABD Doları) olduğu tahmin edilen altınların devlet güvencesi altında, ekonomiye kazandırılması amacıyla, Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası talep toplama işlemleri ve ihracı gerçekleştirilecektir. Söz konusu ihraç ile ülkemizdeki Finansman araçlarının çeşitlendirilmesi, yatırımcı tabanının genişletilmesi, tasarruf açığının ve ülkemizin dışa bağımlılığının azaltılması, ülkemiz rezervlerinin güçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu yolla elinde fiziki altın bulunduran yatırımcılar da altınlarını devlet güvencesi altında saklama ve bu altınların değeri üzerinden ek getiri elde etme imkanına kavuşmaktadır.

Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası talep toplama ve İhraç işlemi 02-27 Ekim 2017 tarihleri arasında Türkiye genelinde haftalık etaplar halinde gerçekleştirilecektir. Söz konusu ihraç işlemine tek banka olarak Ziraat Bankası aracılık etmektedir.

Faize duyarlı yatırımcılar için Altına Dayalı Kira Sertifikaları, Geleneksel yatırımcılar içinse Altın Tahvili olarak ihraç edilecek Devlet İç Borçlanma Senetleri, 2 yıl vadeli olup, 6 ayda bir %1,2 oranında kupon (kira) ödemesi yapılacaktır. Yıllık kupon (kira) getiri oranı %2.40 dır. Bu ihraca ilişkin kupon/kira gelirlerinde gelir vergisi(Stopaj) oranı %0 olarak belirlenmiştir.

İhraç işlemleri için: Külçe altınlar, Cumhuriyet/Darphane Altınları(Çeyrek, Yarım, Tam, Ata Lira..vb.) ile 22 ve 24 ayar altınlar kabul edilecektir. Altınlarını teslim eden yatırımcı hiçbir kayba uğramayacaktır. Yatırımcılar vade boyunca istedikleri zaman altınlarını Ziraat Bankasına satabilecekler veya vade sonunda istedikleri takdirde altınlarını fiziki altın olarak geri alabileceklerdir. Bu işlemler için açılan hesaplardan Ziraat Bankasınca hiçbir masraf alınmayacaktır.

Kastamonu ili için talep toplama ve ihraç dönemi 09.10.2017 – 13.10.2017 tarih aralığı olup, işlemler ve bilgi almak için vatandaşların ZİRAAT BANKASI şubelerine uğramaları yeterlidir. Belirtilen tarih aralığından sonra talep de bulunulamayacaktır.

Yatırımcılar ayrıca, www.hazine.gov.tr ve www.ziraat.com.tr adreslerinden detaylı bilgi edinebilirler.

ALTINLARINIZ ZİRAAT’DE DEĞER KAZANSIN

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!