Başbakan 100 Milyon Avro`luk Yatırımı Açtı

featured

Başbakan 100 Milyon Avro`luk Yatırımı Açtı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Kastamonu Entegre`nin MDF ve Laminat Parke Fabrikası 100 milyon avro yatırımla gerçekleştirildi.

Kastamonu Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 100 bin metrekaresi kapalı, 400 bin metrekare alanda kurulan tesis yılda 360 bin metreküp MDF üretebilen kontinu hat ile mobilya ve laminat parke yapımında kullanılan levha üretecek.

Kastamonu Entegre, bu fabrikanın devreye alınmasıyla farklı lokasyonlardaki 9 tesisi ile yılda toplam 730 bin metreküp MDF ve 1 milyon 770 bin metreküp yonga levha üretim kapasitesi ile toplamda 2 milyon 500 bin metreküp panel üretim kapasitesine sahip oldu. Firma aynı zamanda Avrupa`nın ilk 6 levha üreticisi arasındaki yerini güçlendirdi. 

Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi yatırımıyla 350 kişi doğrudan istihdam edilirken, dolaylı olarak mamul nakliye, odun üretimi ve taşıması, orman teşkilatı olarak toplamda 10 bin kişiye istihdam kapısı açıldı. 

Floorpan ve Artfloor markalarıyla Türkiye`de laminat parke üreten Kastamonu Entegre, Kastamonu MDF tesisinde devreye alınan yeni laminat parke hattı ile birlikte laminat parke üretim kapasitesini yılda 26 milyon metrekareye yükseltti. 

HAYAT HOLDİNG ÇATISI ALTINDA FAALİYET GÖSTERİYOR- 

Hayat Holding çatısı altında faaliyet gösteren Kastamonu Entegre, orman ürünleri sektöründe faaliyet gösteriyor. Mobilya, dekorasyon ve inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu, yonga levha, mdf, laminat parke (Floorpan, Artfloor), kapı paneli (Doorpan) ve bunlarla ilgili katma değerli ürünleri üretiyor. 

Kastamonu Entegre`nin, altısı Türkiye`de (Kastamonu, Kastamonu Organize Sanayi, Gebze, Balıkesir, Gebze-Tever, Samsun) üçü yurt dışında (Bulgaristan, Romanya ve Bosna-Hersek) olmak üzere dokuz tesisi bulunuyor. 

Kastamonu Entegre, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından yapılan Türkiye`nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2009 değerlendirmesinde, üretimden satışla, net 770 milyon lira cirosu ile (krize rağmen 2008 yılına göre cirosal olarak yüzde 21 artışla) 40. kuruluş yılında 47. sıraya yükseldi. (2008 yılında 68. sıradaydı) 

Toplam 3 bin 200 kişilik çalışanı ile Kastamonu Entegre, 2010 yılında iştirakleriyle birlikte konsolide olarak 750 milyon dolarlık ciro gerçekleştirdi. Firma, devam eden Adana MDF ve Romanya Yongalevha yatırımları tamamlandığında 2012 yılında 240 milyon doları yurt dışında olmak üzere 1 milyar dolar ciro hedefliyor. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Başbakan 100 Milyon Avro`luk Yatırımı Açtı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!