Başbakan yere göğe sığdıramamıştı

featured

Başbakan yere göğe sığdıramamıştı

2008`de Kızılcahamam`da gerçekleştirilen AK Parti 13’ncü İstişare ve Değerlendirme Toplantısı`nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muş Valisi Erdoğan Bektaş`ı 81 ilin valisine örnek göstermişti.

Yerel yöneticilere halkın arasına karışmalarını tavsiye eden güvenlik güçlerinden kendisine gelen uyarılara rağmen halkın arasına karışmaktan geri kalmayacağını belirten Erdoğan, aynı şeyi valilerden de istemişti.

Halka hizmet götürmede Muş Valisi Erdoğan Bektaş`ı örnek gösteren ve övgüyle bahseden Erdoğan, Vali Bektaş`ın yaptığı hizmeti şöyle anlatmıştı.
“Geçenlerde bir mezradan beni bir vatandaş arıyor. Gece saat 01.`de… “Bizim köyün yolu yok.”
– “Kaç hane” dedim. 
– “10-15 hane” dedi…
-“Peki nerden gidip geliyorsunuz” dedim
– “Yürüyerek gidip geliyoruz. Su yok” dedi…
Neyse ben vatandaşın telefonunu aldım. Aradım o ilin valisine söyledim….Haydi isim de vereyim. Muş Valisi… Vali konuyu biliyormuş ama yolu bu yılın programına koymamış. Ben kendisine konuyu aktarınca, sağolsun valimiz yolu programa almış. Şu anda 10,5 kilometrelik yolun 8,5 kilometrelik bölümü bitmiş. Amam malum bölgede kış şartları var. İki kilometrelik bölüm ve bir küçük köprü eksik.
Mezradaki vatandaş bu kez yine beni telefonla aradı, teşekkür ediyor. Sordum kendisine; “Yol bitti mi?” diye…
“Eksiği var ama çoğu bitti, kalanı da yaza biter inşallah, çok teşekkür ederim Sayın Başbakanım” dedi. Vatandaş inanmış yolun yapılacağına… Bize Muş Valisi gibi valiler lazım. Diğer illerimizin valilerinden de bu türden vatandaşlara karşı hassasiyet bekliyoruz.”

İLK DEFA YOL SEVİNCİ YAŞADILAR
Başbakan Erdoğan`ın övgülerine mazhar olan bu olay geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Muş`un İnardı köyüne bağlı mezralara yol yapılması için çalışmalara bu ayın ortalarında başlandı. Yıllardan beri yolları olmayan, katırlar ile ulaşımlarını sağlamaya çalışan Ergari, Nevale ve Altıkardeş mezralarındaki vatandaşlar, yol sevinçleirni yaşadılar.
Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından başlatılan çalışmalar doğrultusunda ekipler yol yapılması için etüt çalışmalarını tamamladılar. Sarp arazide çalışma yapmak zorunda kalan ekipler zor şartlarda çalışarak, Muş merkeze 80 kilometre uzaklıkta bulunan mezralara yol götürecekler.
Muş`un güney kesiminde bulunan dağlık bölgede bulunan İnardı köyüne kadar araçla giden ve daha sonra mezralarına katır sırtında veya yaya olarak gitmek zorunda kalan vatandaşlar, mezralarına yol yapılmasını sabırsızlıkla beklediklerini söylemişlerdi…

İŞTE ERDOĞAN`IN ÖVDÜĞÜ VALİ BEKTAŞ
Muş Valisi Erdoğan Bektaş`ın Muş Valiliği web sitesinde yer alan özgeçmişi şöyle:
1960 yılında Zonguldak’ta doğdu. İlk ve  orta öğrenimi  Trabzon Tonya’da,  Liseyi Trabzon’da,  Yüksek Öğrenimini İ.Ü.Hukuk Fakültesinde tamamladı.
İstanbul’da  Avukatlık  ve  Hakimlik  stajı  yaptı. İstanbul Valiliği Kaymakamlık Adaylığı, Söğüt, Aliağa Kaymakam Vekilliği, Mut, Karaçoban, Kurtalan, Osmaneli, Manyas, Söğütlü ve İnegöl  Kaymakamlığı,   Elazığ ve Kırşehir Vali  Yardımcılıklarında  bulundu.  Vali Erdoğan Bektaş evli  ve  üç  çocuk  babasıdır.
Üsküdar Kaymakamı iken Bakanlar Kurulunun 21/04/2008 gün ve 13529 sayılı kararı ile Muş Valiliği görevine getirildi. 09/05/2008 tarihinden itibaren Muş Valisi olarak görev yapmaktadır.

Başbakan yere göğe sığdıramamıştı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!