KUZKA Toplantısı yapıldı

featured

KUZKA Toplantısı yapıldı

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) V. Kalkınma Kurulu Toplantısı Ilgaz Mountain Resort Oteli’nde geniş bir katılımcı grubu ile gerçekleştirildi.

Toplantıya Kalkınma Kurulu üyelerinin yanı sıra, bu illerdeki çeşitli kurum ve kuruluşlara mensup birçok misafir dinleyici de katıldı.

 

Genel Sekreterin göreve başlaması sonrasında yapılan bu ilk toplantıda Kalkınma Kurulu Başkanı Sedat İşeri’nin açılış konuşmasının ardından KUZKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüseyin Şen tarafından kalkınma ajanları, KUZKA ve TR82 Düzey 2 Bölgesi’nin (Çankırı, Kastamonu ve Sinop İlleri) demografik, sosyal ve ekonomik göstergeleri hakkında kapsamlı bir sunum yapıldı.

Ajansın geçtiğimiz hafta içinde üç ilde de tanıtımı yapılan ve son başvuru tarihi 23 Aralık 2010 olan ‘2010 Yılı Doğrudan Faaliyet Mali Desteği Programı’na da atıf yapılarak bu programın önümüzdeki dönemde çıkılacak proje teklif çağrıları için bir ön hazırlık mahiyetinde olduğu belirtildi.

 

Toplantıya verilen arada, Ajans tarafından hazırlanacak olan Bölge Planı çalışmalarına katkıda bulunmalarını sağlamak üzere Kalkınma Kurulu üyelerinden Ekonomik Yapı, Sosyo-Kültürel Yapı ve Çevre, Kentleşme ve Fiziki Altyapı şeklinde üç ayrı danışma komitesi oluşturuldu.
Programın görüş, öneri ve temennilerin alındığı son kısmında, katılımcılar tarafından yöneltilen sorular Ajans Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüseyin Şen ve Kalkınma Kurulu Başkanı Sayın Sedat İşeri tarafından cevaplandırıldı. Kapanıştan önce üyelerin kabulüyle gündeme alınan önergeyle birlikte Kalkınma Kurulunun yılda dört olan toplantı sayısı, her ilde bir defa olmak üzere, üçe indirilmesine karar verildi.

KUZKA Toplantısı yapıldı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!