Başkan Metin Ekşi Süreci Değerlendirdi

featured

Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi kongre öncesi Tosya İHA Muhabiri Sedat Ağacıkoğlu’nun sürece ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Tosya İlçe Kongresi 10 Eylül 2017 Pazar günü Mehmet Er karagülle Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Kongreye çok sayıda partili ve partisiz vatandaş katıldı. Kongre sonrası 2. defa AK Parti Tosya İlçe başkanı seçilen Metin Ekşi Tosya İHA muhabiri Sedat Ağacıkoğlu’nun sorularını cevaplayarak kongre öncesi ve sonrası yaşananların değerlendirmesini yaptı.

Sedat Ağacıkoğlu: Başkanım ilk önce geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirmiş olduğunuz başarı Kongre sonrası tekrar AK Parti Tosya İlçe Başkanı seçildiniz. Bu başarınızdan dolayı sizi ve İlçe yönetiminiz tebrik ederiz. Kongre öncesi yaşananları kısa bir değerlendirmesini alabilir miyiz?

Metin Ekşi: Öncelikle kongre öncesi ve sonrasında Ulusal basın mensubu olarak bizlere vermiş olduğunuz destekten dolayı Partim ve şahsım adına teşekkür ederim. Bildiğiniz gibi kongre süreçleri bizler için yeni bir başlangıç oluyor. Bu süreç aşamasında bazen zorlandığımız anlar veya öyle demi yelimde ayrı heyecanlar yaşadığımız anlar oldu. İlçe Parti yönetiminin 20 kişiden 15 kişiye düşürülmesi ve bu aşamada Genel Merkezin almış olduğu kararlar doğrultusunda eski yönetim Listesinde görev alıp ta yeni dönem ki listede olmayacak arkadaşlarımızın tespiti bazen bizleri yordu. Bazı arkadaşlarımız kendi istekleri ve mazeretleri doğrultusunda yeni yönetim listesinde olamayacaklarını bildirdiler. Bizlerde bu arkadaşlarımızla birlikte mental yorgunluğunu hissettiğimiz arkadaşlarımızı yeni yönetim listemize dahil etmedik. Bu arkadaşlarımızın yerlerini aynı heyecanı ve hizmet aşkını yaşayan arkadaşlarımız yeni yönetim listemize dahil ettik.

Sedat Ağacıkoğlu: Başkanım 6. AK Parti Tosya ilçe kongre öncesi 15 kişden oluşan yeni Parti Yönetim Listesiniz bizlerle paylaştınız. Liste haber sitemizde yayınlandıktan sonra eski yönetimde olup da yeni listede adını göremeyen partili arkadaşlarınızdan kırgınlık yaşayanlar oldu mu?

Metin Ekşi: Bildiğiniz gibi 6.AK Parti ilçe kongresine tek liste olarak girdik. Kongre sürecinde İlçe Parti yönetimi ile sürekli istişare toplantıları yaptık. Bu toplantılarımızda Genel Merkezden gelen kararlar doğrultusunda yeni yönetimin listesini birlikte oluşturduk. Kesinlikle içimizde bir kırgınlık yok. Bu dönem görev almayan arkadaşlarımız gelecek dönemlerde tekrar parti yönetiminde görev alabilirler. Şimdi ilçe parti yönetimi olarak çoğu zaman bu arkadaşlarımızın tecrübelerinden faydalanacağız.

Sedat Ağacıkoğlu: İsterseniz birazda 10 Eylül Pazar günü yapılan Kongreyi konuşalım. Kongre istediğiniz gibi veya beklentileriniz doğrultusunda mı gerçekleşti? Özellikle Partililerin kongreye katılım konusunda eleştiriler geldi. Delege sayısına göre katılımı siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

Metin Ekşi: Sedat Bey sizin aracığınızla şunu açık yüreklilikle söylemek isterim 10 Eylül Pazar günü gerçekleştirmiş olduğumuz kongre çok başarılı beklentilerimiz doğrultusunda yapıldı. Bildiğiniz Kongreye Ak Parti Kayseri Milletvekili MKYK üyesi İsmail Emre Karayel, Kastamonu Milletvekilleri Hakkı Köylü, Metin Çelik ve Murat Demir partili partisiz tüm vatandaşlar katıldı. Kongre süreci içinde zamanla yarıştık desek yalan olmaz. Bazen konuşmalar uzun sürdü bazen de programda ufak tefek gecikmeler gerçekleşti. Bu durumlar partimizi ve ilçe yönetimini yıpratmak isteyen kişiler tarafından suiistimal edildi. Kongre sonrası özellikle sosyal medyada ve birkaç internet haber sitesinde ve yazılı medyada kongrenin sonlarına doğru çekilen boş tribünleri sayfalarında yer verdiler. İlçe başkanı olarak ben ve yönetimimiz bu tür ard niyetli haberleri yakinen takip ettik. Onlara tek cümle şunu söylemek isterim Bizler yönetime geldiğimiz 3 yıl içinde neler başardık önce onları incelesinler sonra bizleri boş tribünlere oynamak gibi bir algı operasyonu ile karşılaştırmaya kalkışsınlar. Aralık 2014’te Tosya Ak Parti İlçe Teşkilatında göreve geldikten sonra geçtiğimiz 3 yıl içerisinde 2 genel seçim ve 1 referandum geçirdik. 7 Haziran genel seçimlerinde %63lük oran, 1 Kasım seçimlerinde de %72lik oran ve 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Hükümet seçiminde de oy oranımızı %78,43’e çıkardık. Eğer o kişiler bir şeyi ölçü alacaklarsa onlara tavsiyemiz boş koltukları saymakla değil yukarıda verdiğimiz seçim sonuçlarını saysınlar ve ölçü alsınlar.

Sedat Ağacıkoğlu: Başkanım tekrardan kongreye dönersek 6.AK Parti Tosya İlçe Kongresine uzaktan veya yakından davet ettiğiniz partili veya partisiz herkes davetinize icabet etti mi? Özellikle Milliyetçi Hareket Partisi Ilgaz Teşkilatının Ak Parti kongresine katılmasını ve davete icap etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Metin Ekşi: 10 Eylül Pazar günü yapmış olduğumuz kongreye ilçemizden ve dışından çok sayıda misafir davet ettik. Bunu yaparken de kesinlikle parti ayrımı yapmadım. Bildiğiniz gibi benim beşeri ilişkilerim çok iyi. Kongreye davet ettiğimiz ilçemizden ve dışarıdan misafirlerimiz, dostlarımız davetimize kabul ederek bizleri yalnız bırakmadı. Sizin de bahsettiğiniz gibi Ilgaz Milliyetçi Hareket Partisi yönetici dostlarımız kongremizde bizlerin samimiyetine inanaraktan davetimize icabet ettiler. Tosya Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatına ve sayın ilçe Başkanımız Muvaffak Etyemez başkanımızı telefonla arayarak kongreye davet ettim. Demek ki o gün işleri varmış gelemediler. Diğer taraftan siyaseten birlikte olmasak ta dostluğumuza ve samimiyetimize inanan arkadaşlarımız kongremize geldiler.

Sedat Ağacıkoğlu: Başkanım öncelikle değerli vaktinizi bizlere ayıraraktan sorularımız cevapladığınız için teşekkür ederi. Son olarak yeni dönemdeki hedefleriniz ve çalışmalarınız nasıl olacaktır?

Metin Ekşi: Sedat Bey sizler Ulusal ve Tosya basını olarak kongre sonrası bizlere durum değerlendirmesi fırsatı verdiğiniz için partim ve ilçe başkanı olaraktan ben teşekkür ederim. Bildiğiniz gibi Sayın Cumhurbaşkanımız ve Ak Parti genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tüm partililere vermiş olduğu bir görev var. Bu nedir önce 2019 yılında yapılacak seçimler ve daha sonra Türkiye’nin 2023 ve 2071 projelerini ve hedeflerini gerçekleştirmek için çok çalışmak. Bizler Tosya için geriye baktığımız zaman nasıl gururla ve özveri ile çalıştık isek bundan sonrada önce ülkemiz sonra Tosya için çok çalışmak olacaktır. Kongre sürecinde bizleri destekleyen ve tekrar bu göreve layık gören vatandaşlarımıza, delegelerimize AK Parti Tosya ilçe yönetimi ve başkanı olaraktan çok teşekkür ediyorum.

 

Başkan Metin Ekşi Süreci Değerlendirdi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!