Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Sözümüzün Arkasındayız

featured

Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Üçolukları’nda düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’e Başkan Yardımcısı Mustafa Mola, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Tabakoğlu eşlik etti.

Kahvaltıda konuşan Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil başkanlığı dönemindeki icraatları tek sıralayarak pandemi ile geçen yılları kayıp yıllar olarak nitelendirdi.  Seçim beyannamesini yanlarında taşıdıklarının altını çizen Başkan Kavaklıgil, meydanlarda söz verdiklerini bir bir gerçekleştirmeye çalıştıklarını ve gerçekleşen projeleri de kamuoyu ile paylaştıklarını ifade etti.

Seçim meydanlarında verdikleri sözün arkasında olduklarının altını çizen Başkan Kavaklıgil; sıcak ve soğuk asfalt ile birlikte yaya yolları, mezarlığın revizesi, parklar, yüzme havuzu, Kuruçay revizesi, şehirlerarası otobüs terminali, galericiler sitesi, hayvan pazarı, adalet sarayı, İpekyolu Fuarı gibi projelerde çoğunun bitme noktasına geldiğini söyledi.

Tosya Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde nikah işlemlerinin yanında eğitici, sosyal ve kültürel kursların da açıldığını belirten Başkan Volkan Kavaklıgil, sosyal hizmetlere de devam ettiklerini söyledi.

Basın mensuplarına 3 yıllık icraatlarını anlatan tanıtım broşürü de dağıtan Başkan Kavaklıgil, her noktada Tosya’ya desteklerini esirgemeyen Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı’ya teşekkürlerini iletti.

Devam eden projeler hakkında da bilgi veren Başkan Kavaklıgil, Organize Sanayi Bölgesi genişletilmesi çalışmalarının devam ettiğini ve emeği geçenlere teşekkür etti. Çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğine dikkat çeken Başkan Kavaklıgil, festivaller hakkında konuştu.

Doğa Sporları ve Pirinç Festivali

2022 yılında Doğa Sporları Festivali’nin yapılacağını ifade eden Kavaklıgil; “Bu yıl 21-25 Haziran 2022 tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi işbirliğinde Tosya Doğa Sporları ve Kültür Sanat Festivalini gerçekleştireceğiz. Off Road , tırmanma, botla gezinti, yürüyüş hepsi bu festivalde yer alacak.

Yine 25-28 Ağustos 2022 tarihleri arasında Tosya Kültür ve Pirinç Festivalini gerçekleştireceğiz. Sanatçıların ve yarışmaların olduğu be festivale İpekyolu Yöresel Ürünler Fuarını da dahil etmeyi düşünüyoruz. Bütçemize bakacağız, uygun olması durumunda Eylül ayı sonu yada Ekim ayı ilk haftası gibi yağlı güreşler yapmayı düşünüyoruz. Festivallerimiz Tosya’mızın tanıtımı açısından büyük önem taşıdığından kültürümüzü, değerlerimizi bu festivallerle daha iyi tanıtabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Arazi Alımı

Satan bir belediyeden satın alan bir belediye konumuna geldiklerine dikkat çeken Başkan Volkan Kavaklıgil; “Tosya İlçe merkezinde önemli bir konuma sahip olan ve belediyemizin operasyonel kabiliyetini artıracak Şeker Pancarı Kooperatifi ve TOSTAŞ’a ait ait olan 20 dönümlük araziyi satın aldık. Bu arazilerimizi belediyemizin hizmet birimlerinde kullanılacağız” dedi.

 Üçoluklarında Revizyon

İlçemizin önemli mesire yerlerinden birisi olan Üçoluklar Mesire Yeri’nin genişletileceğini belirten Başkan Volkan Kavaklıgil; “belediye olarak 3 milyon liralık bir yatırımla genişleteceğiz. Mevcut olan 20 kamelya sayısını 80’e çıkaracağız. Yine yürüyüş ve bisiklet yolları ile bölgeyi daha dinlenilebilir, eğlenilebilir bir yer haline getireceğiz” diye konuştu.

Altyapı çalışmalarına da değinen Başkan Kavaklıgil, Yunus Emre Mahallesinde çalışmaların devam ettiğini ve Karşıyaka Mahallesinde de alt yapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi.

 

 

Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Sözümüzün Arkasındayız

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!