“Ben de Fırçalıyorum” Kampanyası

featured

Kastamonu’da “Ben de Fırçalıyorum” Kampanyası Başlatıldı..

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından “ Ben de Fırçalıyorum” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında düzenlenen program 11.03.2015 tarihinde Valimiz Sayın Şehmus GÜNAYDIN ‘ın katılımı ile Halk Eğitim Merkezinde yapıldı.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Diş Hekimi Ebru İmamoğlu KIZMIZI’nın “ Bende Fırçalıyorum” Kampanyası ile ilgili  ve her yaşta diş sağlığımızın önemi, dikkat edilmesi gereken hususları  slayt gösterisi halinde bir  sunumla gerçekleştirdi.

Programa Valimiz Sayın Şehmus GÜNAYDIN, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğ. General Farul BAL, Belediye Başkanı Tahsin BABAŞ, Ağız ve Diş Sağlığı Başhekimi Âdem ÇELİK, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doktor Mustafa UYANIK, Mali Hizmetler Müdürü Nazım KÜTEN  halk, öğretmen ve öğrenciler  katıldı.

Çocuklarımızın diş fırçalama konusunda  yetişkinlerden daha bilinçli olduğunu ifade eden  Valimiz Sayın Şehmus GÜNAYDIN ” Bu nedenle diş fırçalama konusunda toplum olarak, bir bütün olarak çalışma yapmamız gerekiyor. Sağlık Bakanlığımız böyle bir çalışmayı başlattı ve kendilerini tebrik ediyorum.. Şeker hastalığı çok pahalı bir tedavi gerektiren hastalık ve  hasta olmadan önce önlemi almak lazım. Hareket edeceğiz, sigara içmeyeceğiz ve bol bol yürüyüş yapacağız. Bunları yaptığımız zaman hem ülke ekonomisine hem de sağlığımıza büyük faydası olacak. Bireyler tarafından bu koruyucu tedbirlerin alınması gerekir. Tabi ki  diş tedavisi de pahalı bir tedavi.  Bu nedenle dişlerimizi korumak için biraz daha toplum olarak gayret göstermemiz lazım. Bu kampanyanın ülkemiz ve Kastamonu’muz için hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize sağlıklı günler diliyorum” dedi.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Adem ÇELİK konuşmasında; “Bakanlığımız tarafından 11.12.2014 tarihili yazısı ile ülkemiz genelinde Ağız ve Diş Sağlığı bakımı konusunda halkın bilinçlendirilmesi, farkındalığın artırılması, doğru alışkanlıklar kazandırılması amacıyla  “Bende Fırçalıyorum” sloganıyla diş fırçalamanın önemi, doğru diş fırçalama tekniklerini içeren bir kampanya başlatmıştır. Bu programla Kastamonu’daki halkımızı bu kampanyaya duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu programda emeği geçen başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Program sonunda Kastamonu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından hazırlanan Diş fırçası ve macunu gelen konuklara dağıtıldı.

 

“Ben de Fırçalıyorum” Kampanyası

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!