“Bir kez daha farkına vardık.”

featured

“Bir kez daha farkına vardık.”

Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ; “Kastamonu artık Tarihi Kentler Birliğinin gündeminde hak ettiği yeri aldı. potansiyelimizin ve varlıklarımızın bir kez daha farkına vardık.” Değerlendirme toplantısı 21.02.2012 tarihinde Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ tarafından Saat: 14.00 ‘da Valilik Brifing Salonunda gerçekleştirildi.

Basın mensupları ile yapılan değerlendirme toplantısında konuşan Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ Tarihi Kentler Birliği Toplantısı değerlendirmesi , İlin genel değerlendirmesi  ile basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ, son günlerde yoğun geçen hava şartları, Tarihi Kentler Birliği Toplantısı, Ahşap Fuarı, Yol yapımı, Konak tarzı modern Otel yapımı, dokuma Atölyesi, Ilgaz Tüneli ve Yurdum Tepe konularında bazı açıklamalarda bulundu. 

Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ konuşmasında; “Öncelikle bu hafta sonu çok yoğun bir kış yaşadık. 1985 yada 1987’de en son bu şekilde ağır bir kışın olduğu ifade ediliyor. Nereden bakarsanız 25 senede görülen olağan üstü ilklim şartları Kastamonu tamamında etkili oldu. Çok şükür kazasız belasız kalıcı bir hasar olmadan olayı atlatmış durumdayız. Dün çok zorlandığımız İnebolu, Doğanyurt ve Şenpazar ilçelerini görmek istedim. Bu bölge en yoğun kar yağışı olduğu yerlerdi. Buraları  gezdim. İl Özel İdare ekibimiz, Karayolları 15.Bölge Müdürlüğü ekibimiz, Kaymakamlarımız, Sağlık teşkilatımız, Afet İşlerimiz hepsi sabahlara kadar çalıştılar, gayret ettiler. 3 ya da 4 hastamız oldu. 2 Diyaliz, 2 doğum hastanesinde bayağı zor şartlarda paletli ambulanslarla müdahale edebildik. Kazasız belasız Kastamonu çok şükür bu sınavı geçti. Gece sabahlara kadar karda kışta çalışan ve emeği arkadaşlarıma, Dozercisinden, Ambulansçısına, Jandarmasından, Mühendisine kadar, vardiya şefine kadar bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gerçekten onlar hem teşekkürü ve kutlamayı hak ediyorlar. Çok şükür devletimizin gücü var. Vatandaşımız için harcamayı seve seve yapıyoruz.

Bu hafta sonu Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri öğleye kadar yansıyan bir programımız vardı. Biliyorsunuz Tarihi Kentler Birliğinin Bölgesel Batı Karadeniz toplantısı Kastamonu’da toplandı. Ben önceden yine teşekkürle başlayayım. Vali Yardımcılarımız, Belediye Başkanımız, Yardımcıları, Mimarlar Odası Başkanı Temsilcisi, diğer Kültür Müdürlüğümüzden arkadaşlarımız, Taşköprü Belediye Başkanı, Üniversitemizin ilgili sorumlu arkadaşlar işlerini eksiksiz yaptılar onlara da teşekkür borcumuz var. Ayrıca sizler basındaki arkadaşlarımızda teşekkürü hak ediyorlar. Hem şehri böyle bir toplantıya hazırlamada, hem topluluğu karşılayıcı mesajlar vermede, hem de toplantıdan sonraki değerlendirmelerde gerçekten iyi bir nabız tutturdunuz. Derdimizi anladınız ve ifade ettiniz. Bu şehirde Bir Tarihi Kentler Birliği imajının oluşmasında vasıta oldunuz sizlere teşekkür ediyoruz.
Bir defa ilk söylenecek şey Kastamonu artık Tarihi Kentler Birliğinin gündeminde hak ettiği yeri aldı bu net ve açık ortada Kastamonu’nun bugüne kadar kazandığı şeyler var onlar bir miktar daha gün yüzüne çıkmış oldu Tarihi Kentler Birliği Başkanı Antep Belediye Başkanımızın beyanlarını beraber izledik yani bizim  potansiyelimizi ve varlıklarımızı bir kez daha farkına varmamızı sağladılar. Bu anlamda Gaziantep Belediye Başkanımızın ifadeleri benim için çok önemli çünkü onlar yıllardır bu işlerle meşguller ve kıyas yapma şansları var kıyas yaptıklarında gerçekten şehrin potansiyelinin ne olduğunu nereye gidebileceklerini görecek durumdalar. Bizde kendi payımızı almaya çalışıyoruz.Görüştük, konuştuk, tartıştık eskiden yapılacak çalışmaları geleceğe nasıl taşıyacağız nasıl biraz daha organize edeceğiz, bunlar bizim geleceğimizi yakalamamıza nasıl katkı sağlayacak ve daha başka neler yapmalıyız bütün bunların arayışı içerisindeyiz.Yapacağımız temaslarla devam edecek.Metin hocayı Ahşap Fuarının açılışına da çağırdım o günlere bir Bursa programları var ayarlayabilirsek gelecekler.Metin Sözen hoca gerçekten Türkiye’nin bu anlamda damgasını vurmuş bir insandır ve gerçekten önemli misyon adamdır.Bir Mardin de yenilik varsa bir Antep’te varsa Bursa’da varsa İstanbul da varsa öncelikle Türkiye Metin hoca ve arkadaşlarına borçlu onun için çok önemli.O insanların bizim sokaklarımızda gezmesi bile önemli.Kastamonu’yu tutan belli dar boğazlar vardı dolayısıyla ne yaparsanız yapın dar boğazları aşmayınca su yüzüne çıkamıyordunuz. Dolayısıyla ben mutluyum Kastamonu hak ettiği geleceği yakalayacak.Bütün bu çabalar bir yerde birikecek ve hedefe ulaşılacak diye söyleyebilirim.  Ahşap Fuarına  İnegöl’den bir ekip getirmiştik orada bir Burhan Bey vardı Kastamonu’da ki bütün fuar organizasyonlarının içindedir. Mobilyayı bırakmıştır ama fuar şirketi

onu bırakmıyor hala fuara devam ediyor onun kanaati benim için çok önemliydi Burhan bey  “buradan 10 tane İnegöl çıkar”  dedi.   bizim bu zenginliğimizin farkına varmak bazen iyi oluyor. Dışarıdan birisi galipte bizim kanaatlerimizi ifade ettiği zaman doğrusu ben çok mutlu oluyorum.
%30 civarında tüm Kastamonu pay alıyor diye biliyorum. Saray Hamamını  bizim yapmamız lazım. Bizim artık vatandaşın yapmayacağı işlerle uğraşmamız lazım. Ben Ulaştırma Bakanımız geldiğinde  niye  ısrarla Cide Kurucaşile arasındaki yolu istiyordum. Niye bir derdim var çünkü. Biliyorum ki Ankara’ya, Safranbolu’ya ve Amasra’ya turist geliyor sonra geri dönüyor. Halbuki Kurucaşile – Cide arasını yaparsak o turist Amasra – Cide – Kastamonu tekrar Ankara’ya dönmeye başlayacak veya buradan gelen oradan dönmeye başlayacak. Bu tıkanıklıkların aşılmasıdır önemli olan.
 Şehir lüksüne alışmış insana konak tarzı modern otel projeleri hazırladık. 50-60 yataklı çeşitli noktalara serpiştirilecek bir proje. Şimdi bir işe başladınız bu işin devam etmesi lazım bir yerde duramazsınız her adımdan sonra bir adım daha var, artık şehrin restorasyonu lazım. Muhtemelen şehirde üç parçası olan bir kentsel dönüşüm projesine başlamamız lazım.
Bu parçaların bir eteği çarşıların ve kalenin kentsel dönüşümü,
ikincisi eski sanayinin kentsel dönüşümü,
üçüncüsü yeni sanayi.
 Üç ayaklı proje bu bunu bütün olarak ele alıp buralardan çıkaracağımız işyerlerine ve konutlara yeni bir yer yapıp bu dönüşümü sağlamak zorunda Kastamonu. Bütün fotoğraflara başka başka fotoğraflara bakıyoruz şimdi fotoğrafın tamamına bakmamız lazım. Yeter mi yetmez tabi ondan sonra bir sürü başka adımlar gelecek yani doğrusu böyle bir proje kendi kendini finanse eder gibi geliyor kendi masrafını çıkarabilecek bir proje olduğunu düşünüyoruz.
Tarihi Kentler Birliği ve yine  Metin Hoca  bizim Kastamonu’nun sesini duyuracak biz bu işi yapmaya kalktığımızda önümüze bir engel çıktığında onlar yardımcı olmaya çalışacaklar. Kurumlarda, Bakanlıklarda, başka boyutlarda bize psikolojik destek verecekler.
 Yurdum tepe kayak tesisi konusunda  istediğinizi yapabilirsiniz yazısı geldi. Niye çünkü yapa yapa gidiyoruz doldura doldura gidiyoruz. Artık bu işin üzerine olumsuzluk inşa edemezsiniz. Biz böyle bir vizyonu geniş, rahat tutuyoruz ve herkesi içine katarak çalışıyoruz. İlgili ilgisiz herkesi dinlemek isterim herkesin görüşünü almak isterim bu demek değildir ki onun dediğini yapacağım. Ola ki ben yanlış yapıyorumdur doğrusunu bulacağız ve doğrusunu yapacağız. Burada ben baştan tarafa ne diyorum şehir bütünüyle temsil edilmeli. Nerede her yerde,  en son Kastamonu Kalkınma Vakfında. Şimdi şehrin önüne gelen ve kurucular arasında yer almanın bütün iş adamlarımızı vakıfa kurucu yapacağız. Bir genel kurul daha var o kurullar bitmiyor. Belki yeni bir yönetim mantığı kuracağız. İstanbul’da danışman grubu oluşturacağız, Ankara’da danışman grubu oluşturacağız ve sorunları hep beraber şehrin gücünü katarak şehirle beraber seçilmişi, atanmışı, sivil toplumu, özel sektörü herkesi işin içine katarak yoksa yani öbür türlü ne oluyor ben gidiyorum olay çakılıyor, öbürü gidiyor olay çakılıyor hayır, gitsem de kalsam da o devam edecek. Bu kişiye bağlı işler değil kurumsal gelişmedir  önemli olan  kurumsallıktır. Bütün derdimiz tasamız bu, bunun için bir çaba gösteriyoruz, tarihi kentler bunun bir parçası ise ve işe yarıyorsa orada olacak ve  asla onu ihmal etmeyecek. Üniversite burada ise oda olacak, özel sektör gerekli ise olacak, sivil toplum gerekiyorsa olacak, seçilmişi atanmışı herkes  ben kendim bu hafta sonu yapılan toplantı için bizzat arayarak üç Milletvekilimizi de davet ettim. Meclis çalışmalarından ötürü gelemediler fakat biz şehrin bütünlüğüne müşterekiz.

El Dokuma Atölyesi olarak Milli Piyango’nun Kızılay’da ki salonlarına sergi açacağız 3 – 5 gün orada kalacak. Sonra Zafer Çarşısına bir sergi daha açacağız. Çünkü daha oranın misyonunun devam ettiğine inanıyoruz, belki binalarını biraz daha geliştireceğiz, yani esas olan özel sektördür. Özel sektör girdiği zaman maliyet hesabı yapıyor.
Ahşap işletmeciliği işine özel sektör girdi. Hep beraber bunları gördük. Bugün gelirini restorasyondan kazanan mimarlarımız var, restorasyon işleri yapan işçilerimiz, müteahhitlerimiz var, artık bu sektör ayaklarının üzerinde durur hale geldi. Kastamonu da kadın iş gücü, kadın girişimciliğinin var olması ile Kastamonu’da mikro kredi işi de iyi gidiyor.
Ilgaz Tüneli İhalesi tabi ki yapılacak, muhtemelen Karayolları Genel Müdürlüğü ihaleyi yapar,   bu sene ihale ediliyor olması önemlidir. Yurdum Tepe konusunda,   Kayak Federasyonundan da araştırdık şu anda göstergeler olumlu yönde gidiyor. Önümüzde ki hafta bir gidip fabrikalarını göreceğiz. Bugün encümende karar verdik. Buradan bizim yönetimden bir arkadaşı alacağım, ikide  Kayak Federasyonundan gelen arkadaşlarla 4 kişi İsviçre’ye gideceğiz. Fabrikalarını ve kurdukları birkaç tesisi göreceğiz. Eğer içimiz rahat ederse işi onlara vereceğiz etmezse de, öbür taraf  ben bu piyasaya girmek istiyorum diyorlar,  Bu firmayı Google Earth’dan araştırdım ve İsviçre’nin bir kasabasında buldum, epeyi büyük bir fabrikaları var. 50 yıllık bir şirketler mazilerini okudum ilk başta tarım makinelerinin onarımı ile başlamışlar işe ondan sonra daha çok demir yolları ve bu parklarda ki lunaparktaki gondol, dönme dolap gibi işler yapmışlar. Son 5-10 yıl içerisinde de bu kayak tesislerini yapıyorlar. Bize iki tane tesisinizi ve fabrikanızı gezdirin tamam dediler önümüzde ki hafta herhalde gideceğiz” dedi.

“Bir kez daha farkına vardık.”

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

deneme bonusu veren siteler -
deneme bonusu veren siteler
- Goley90 - tiktok takipçi satın al - instagram likes - istanbul escort - mecidiyeköy escort - bakırköy escort - postegro - istanbul escort - Baywin - deneme bonusu veren siteler - deneme bonusu veren siteler - sahabet girişdeneme bonusu veren siteler -
deneme bonusu veren siteler
- Goley90 - tiktok takipçi satın al - instagram likes - istanbul escort - mecidiyeköy escort - bakırköy escort - postegro - istanbul escort - Baywin - deneme bonusu veren siteler - deneme bonusu veren siteler - sahabet giriş