Bu Hafta Yaren Ocağını Molaş Entegre Yaktı

featured

Geçtiğimiz haftalarda sezona görkemli bir açılış yaparak giren yaren meclisinde bu hafta ocağı Molaş Entegre sahiplerinden Ahmet Mol ve Mehmet Mol yaktı.

Cumartesi akşamı saat sekizde başlayan program yaren geleneği olarak selamlama seremonisi ve ardından davetlilere sıcak ıhlamur ikramı ile başladı. Geceye ilçemiz iş adamlarından Veysel Kartal, Fatih Doğramacı, Mustafa İnan, Hüseyin Tuna, İsmail Boyner ve davetliler katıldı. Yaren meclisinin baş ağası olan Ferhat Minareci ve Küçük ağa Fatih Lepeci davetlilere hoş geldiniz sefalar getirdiniz, yaren meclisimizi şereflendirdiniz dedikten sonra Müzik Öğretmeni Erol Sevdi nin müzik eşliğinde açılış karşılama töreni yapıldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise yöremize has halk oyunları, musiki söyleşileri ve orta oyunları oynandı. Yemek ikramında bulunuldu. Yapılan orta oyunlarında unutulmaz anlar yaşandı.

Gece yarısına kadar süren davetin bitiminde Baş ağa Minareci davetlilere, katılımlarından dolayı teşekkür etti. Gece hakkında davetlilerden yorum istedi.

Davetlilerden Ahmet Fide “belki de çoğumuzun bu zamana kadar görmediği bir gece yaşadık emeği geçenlere ve davet edenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Yarenler derneği Başkanı Recep Çakmak ise geceden hoşnut olduklarını söyledi bu akşam katılan genç misafirlerin bir sonraki dönem için müracaat ederek yarenlere katılmasını istedi, Çakmak konuşmasında “biz bu akşam burada yaren geleneklerinden bir kısım sergiledik,  yaren kültüründe kız anadan öğrenir sofra düzmeyi, oğlan babadan öğrenir sohbet gezmeyi ve yaren eline, diline, beline sahip olan ve bu kültürden gelen yarenlerin oluşturduğu bir meclistir bu yaren kültürünü sizle bu akşam bir nebze olsun yaşattığımız için teşekkür eder  meclisimize tekrar bekleriz” dedi.

Gece yarısından sonra misafirler geleneksel Cezayir Marşı eşliğinde uğurlandı. Geceye katılan davetliler ise bütün haftanın ve yoğun iş stresinin atıldığını ifade ettiler.

 

 

Bu Hafta Yaren Ocağını Molaş Entegre Yaktı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!