Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı Bugün Açıldı

featured

Atatürk Anıtı Bugün Açıldı

Tosya Belediyesi tarafından restore edilen Atatürk Anıtı düzenlenen törenle açıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törene;  Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Garnizon Komutanı  J. Ütğm. Himmet Polat, İlçe Emniyet Müdürü Kaan Yıkılmaz, Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hakan Akyıldız, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç,  Mhp Tosya İlçe Başkanı İsmail Yur, İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin,  ‘’gurbetten gelen bir insanın bu şehirde hafızasında bir şeyler kalmalı diye düşünüyorum’’  sözleriyle konuşmasına başladı. ‘’Tosya’nın geçmişini tarihini ve kültürünü bir bütün olarak anlatan Kent Tarihi Müzesi’nin Tosya’ya acilen kazandırılması gerekiyor’’

 ‘’Kayıtlarda merkez ve köylerden 485 tane şehidimiz var. İnsanımızın yakınından mahallesinden, köyünden kim var diye bakabileceği mekân oluşturmaya çalıştık.

Dün Anadolu’ya Türkler göç etti yurt yaptı, onları buradan atma çabaları devam etti, bugün de devam ediyor yarında devam edecek. Bu bakımdan bu kritik Coğrafyayı yurt edinmenin bir bedeli var bu bedel dün ödendi bu gün de ödeniyor yarında ödenecek. Bu vesile ile son birkaç gündür şahadet şerbetini içen şehitlere Allah’tan Rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Her devirde olduğu gibi hainlerin planları mutlaka bozulacak PKK’nın beli kırılacak Allahın bir olduğuna inandığımız gibi buna da hepimiz inanıyoruz. Yoksa bugün burada olmaz bu şehitlerimiz yad etmezdik’’

Başka önemli bir  husus insanlarda bir tarih bilinci oluşturmak zorundayız. Yani çocuk sadece Tosya’yı bağdan dağdan keşkekten pilavdan ibaret saymamalı diye düşünüyoruz.  Tosya’nın geçmişiyle,  tarihiyle ilgili bir şuur oluşturmak birikim oluşturmak ve bunu donatmak gerek diye düşünüyorum’’ dedi.

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz ise konuşmasında; ‘’İnsanoğlu doğar büyür ve tecelli ettiğinde Hakkın rahmetine kavuşur.Kentlerde doğar büyür gelişir bazen de geriler fakat ölmez. Kentlerinde önemli özelliklerinden biride kent meydanlarıdır. Şehrin kültürünü doğasını yansıtan meydanlardır. Cumhuriyet Meydanı’mızın en önemli üç tane öğesi var.Başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Atatürk olmak üzere bir tarafta da milli mücadelemizi sembolize eden Mehmetçik bir tarafta da Kastamonu’muzu sembolize eden  Şerife Bacı güzel bir üçleme. Arkada da Milli Mücadelemizi hatırlatan rölyefler içiçinde bizlere sunulmuş. Bu Kent Meydanı’nın bize kazandıran Başkan,  Belediye Meclis Üyeleri herkese ben teşekkür ediyorum.  Bu topraklar çok değerli çok kutsal.  Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri  bedel ödüyoruz. O yüzden bize düşen görev Ulu önder Atatürk’ün söylediği gibi ‘’Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır.’’  Herkes işini en iyi yapacak.  Bizlerinde Türkiye Cumhuriyeti’ni İlelebet payidar etmek boynumuzun borcu. Yarında hem dini hem de milli bayramımızı bir arada kutlayacağız. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nızı  hem de Ramazan Bayramı’nızı canı gönülden tebrik ediyorum.  Meydanın da Tosya’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’’ dedi.   

Konuşmalardan sonra Atatürk Heykeli üzerinde bulunan Türk Bayrağı’na bağlanan kurdelenin kesilmesiyle program sona erdi.

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı Bugün Açıldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!