Cumhuriyet’in 87. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

featured

Cumhuriyet’in 87. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

 

Cumhuriyet’in kuruluşunun 87. yıldönümü Tosya’da büyük coşkusuyla kutlandı. İlçe Kaymakamı Mehmet Türköz, Garnizon Komutanı Himmet Polat ve Belediye Başkanı Kazım Şahin, tüm Tosya halkının ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Törene Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Garnizon Komutanı Himmet Polat, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin,  Cumhuriyet Başsavcısı Hidayet Nacak, Tosya MYO Müdürü Ercan Çelebi, Ak Parti İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç, MHP İlçe Başkanı İsmail Yur, İlçedeki tüm daire amirleri, kurum müdürleri, öğrenciler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Program bir dakikalık Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Kaymakamı Mehmet Türköz yaptı. Türköz konuşmasında “Büyük Atatürk’ün eseri bir büyük devrim ve milletimize eşsiz bir armağan olan cumhuriyetimizin kutlanmasında hep birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesidir. Cumhuriyet, getirdiği çağdaş açılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, toplumsal ve siyasal hayatımıza görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır. Büyük Ulu Önder Atatürk önderliğindeki kadın erkek, genç yaşlı, tüm halkımızın kahramanlığı ile yazılmış bir destan olan Cumhuriyet kısa zamanda bölgemizin en güçlü devleti haline gelmemizi sağlanmıştır. Ulus egemenliği ve iradesiyle özgür seçimleri temel alan Cumhuriyet rejimi, bir yurttaşlık bilinci oluşturmuş yurttaşlar arasında eşitliği sağlayarak herkese yönetime katılma ve ülke geleceğini belirleme hakkı vermiştir. Böylece Cumhuriyetle birlikte ülkeyi yöneten ve yönetme hakkına sahip etkin yurttaşlar oluşmuştur. Cumhuriyetimizin temel ödevi, görevlerini yerine getiren, haklarını kullanan, özgüveni gelişmiş, üretken insanların oluşması olmuştur. Devlet halkın devletidir. Bizler cumhuriyeti korudukça, cumhuriyetimizin nice yıldönümleri huzur ve mutluluk içinde olacaktır. Türk milleti bugünlere nasıl geldiğini asla unutmayacaktır. Cumhuriyetin başarıları ile haklı bir gurur duyuyoruz. Türkiye cumhuriyeti devleti sonsuza dek yaşayacaktır. Yeter ki bizler Atatürk’ün mirası olan bilimsel ve akılcı yoldan ayrılmayalım. Herkesin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk’ün, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.  Türköz’ün konuşmasının ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirlerini okudular. Öğrenciler folklor gösterilerini sergilediler. SBS sınavında 6–7–8. sınıflarda ilçe genelinde ilk beşe giren öğrencilere ödülleri verildi. Ayrıca “Cumhuriyet” konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Programın sonunda tüm okullar bando eşliğinde tören geçidini gerçekleştirdiler.  Akşam saat 19.30’da ayrıca “Cumhuriyet Bayramı Kutlama Resepsiyonu” düzenlendi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cumhuriyet’in 87. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!