Cumhuriyet’in 91. yıl dönümünü kutladık

featured

Cumhuriyet’in 91.nci yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de törenle kutlandı.

Kutlamalar sabah saat 09.00’da Kaymakam Yusuf Cıbır’ın makamda tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Protokol üyeleri, daire ve kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri Kaymakamlık Makamı’nda Kaymakam Yusuf Cıbır, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer ve Belediye Başkanı Kazım Şahin’in bayramını tebrik etti.     

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenine saat 10.00’da Tosya Şehir Stadyumu’nda devam edildi.  Törene Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Kıraç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, İlçe Müftüsü Basri Bektaş, Tosya Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Mustafa Nal, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Koç, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Zalim, Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Ekşi, İl Genel Meclis Üyesi Cahit Çalışkan, daire ve kurum amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.     

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ile birlikte öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Törende Kaymakam Yusuf Cıbır günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kaymakam Cıbır konuşmasında;” Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Atatürk ve silah arkadaşları da halkımız kendini yönetir ve kendisi hakkındaki kararları da kendi verir prensibini esas alarak devlet yönetiminde  Cumhuriyet modelini benimseyerek temel atmıştır.

Belki bin yıldır bu topraklarda insan yönetimi ve devlet sisteminin esası ve dayandığı noktası olmuştur. Bunun içinde hepimizin, Türk halkımızın başta gelen vazife ve görevi kendini iyi tanıyan ecdadını ve atasını bilen tarihine sahip çıkan manevi şuuru açık geleceği iyi kavrayıp planlayabilen dünya ile ilgili vizyona sahip büyük düşünen nesiller yetiştirmektir” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Mehmet Akif Ersoy İlkokulu/Ortaokulu öğrencileri Atatürk ve Cumhuriyet isimli oratoryoyu seslendirdi, günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

Ermenek’te meydana gelen maden faciası nedeniyle halk oyunları gösterileri ve müzikler yurt genelinde olduğu gibi Kastamonu’nun Tosya ilçesinde de iptal edildi. 

Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tören geçidiyle sona erdi.

Cumhuriyet’in 91. yıl dönümünü kutladık

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!