Destekleme de Hayvancılığa da pay var

featured

Destekleme de Hayvancılığa da pay var

 

Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken 2011 yapılacak olan tarımsal ve hayvancılık desteklemelerine  ilişkin Gazetemize  açıklamalarda  bulundu.

 

 Akdiken yaptığı açıklamasında devletin tarıma verdiği destekleri  ve kapsamlarını ilgili kanun 5488 sayılı kanunun 14.02.2011 tarihli ekli 2.Maddesinde ‘’2011 Yılı Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olan çiftçilere alan bazlı olarak mazot,gübre, ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılır’’ şeklindedir.

 

Toprak analizine verilen  destek dekar başına 2,50 TL olarak; süs bitkileri, özel çayır ve meralara dekar başına 2,50 TL  mazot ile  3,50 TL gübre desteği, sebze ve meyve için dekar başına 3,75 TL mazot,  4,75 TL gübre desteği verilmektedir.

 

Hayvancılığa da aynı şekilde destek veriliyor. Aynı kanunun 4.maddesine göre Hayvan Kayıt Sistemine (Türkvet) ve Soykütüğü   veri  tabanına  kayıtlı olan yetiştiricilerin kültür ve kültür ırkı melezi en az beş anaç sığıra sahip olanlardan bir hayvancılık örgütüne üye olanlar hayvancılık desteklemelerinden yararlanabilmektedir.

 

Hayvancılık desteklemelerinde ; Anaç Sığır 225,00 TL/baş, Manda 300,00 TL/ baş, Sığır Soykütüğüne ilave 50,00 TL/ baş, Buzağı 75,00 TL /baş, Koyun- keçi  15,00 TL/baş olarak yapılmaktadır.

 

Ayrıca olay sadece hayvan yetiştiriciliği ile sınırlı değil aynı zamanda süt üretimi de desteklenmektedir. Sığır-manda sütüne 0,06 TL/litre, koyun-keçi sütüne 0,15 TL/litre verilmektedir.  Çiftçilerimizin desteklemelerden yararlanabilmesi için kanunda öngörülen koşullara duyarlı hareket etmesi ve belirtilen süre içinde başvuru yapması gerekmektedir.

 

Destekleme de Hayvancılığa da pay var

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!