Devrez Üniversitesi’nin temelini teşkil edecek

featured

Eğitiminin 5’nci yılına giren Tosya Meslek Yüksekokulu’nda öğrenci sayısı bini aştı.

Hedefi Devrez Üniversitesi olan ve hızla büyüyen Tosya Meslek Yüksekokulu’nun devam eden ek bina inşaatı tamamlandığında öğrenci sayısının önemli oranda artması bekleniyor.

Tosya Meslek Yüksekokulu inşaatında Tosyalıların üstüne düşeni yaptığını belirten Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın; “Tosyalılar kendi kaynaklarıyla ve kendi organizasyonlarıyla bunu yapıyorlar” dedi.

Gazetemiz muhabirine açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın şöyle konuştu: “Öğrenci sayısı bu sene şu anda ek kontenjanlar daha dolmadı ama 20 bin 395 seviyesinde şu ana kadar 243 tane Türk vatandaşı olmayan öğrencimiz kayıt yaptırdı. Ek kontenjan ve yeni kayıtlar o zaman tam neticemiz belli olacak.

Tabi Tosya Meslek Yüksekokulumuzda şu anda bini aştı mevcudu. Ama mevcut binamız istiap haddini aştı, fiziki mekân olarak. İkinci ek binamız yapılıyor Tosyalılara bu manada çok teşekkür ediyoruz. Tamamen Tosyalılar kendi kaynaklarıyla ve kendi organizasyonlarıyla bunu yapıyorlar ki orda başta Tosya Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanımız Fazıl Ateş Bey, Belediye Başkanımız, önceki  ve kaymakamımız, şimdiki kaymakamımız ve Tosyalılar sağ olsunlar. Ayrıca Necmettin Boyner, Külahlı Ailesi gibi ailelerimiz maddi destek verdiler şu ana kadar. Yine tabi isimsiz kahramanlarımız var Tosyalılarımız bunların hepsi maddi destekler veriyorlar ve o ikinci binamız da yapılıyor. İkinci binamız yapıldıktan sonra önümüzdeki yıldan itibaren bu bin sayısını aşmışlık geride kalacak inşallah 2binlere zorlayacak Tosya Meslek Yüksekokulu. Ve hedeflenen Devrez Üniversitesi’nin temelini teşkil edecek ona da inanıyoruz. Biz o manada üstümüze düşeni yapacağız. Tosyalılar zaten sağ olsunlar üstüne düşeni yapıyorlar, kendilerine ayrıca teşekkür ediyoruz.  Burada herkesin ismini anmak çok mümkün değil ama dediğim gibi isimsiz Tosyalı kahramanlarımız var onlara da ayrıca teşekkür ediyoruz.

Tosya bunu hak ediyor. Kastamonu hak ediyor. Tabi oda bi parçamız. Tosya’da hak ediyor. Şu anda 21 bine dayanan üniversite mevcudumuzun bini aşan kısmı Tosya’dan bunlar güzel bir gelişme daha da gelişecek inşallah” dedi.

Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın Tosya’da Devrez Üniversitesi’nin kurulması halinde Kastamonu Üniversitesi ile birlikte çalışmaya devam edeceğini ve bunların kardeş üniversite olacağını rekabet değil kardeş yarışı olarak düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Rektör Aydın açıklamalarına şöyle devam etti:” Tabi bu kardeş yarışıdır rekabet diye düşünmeyeceğiz onu biz. Her zaman için kardeş yarışında herkes olsun isteriz biz.

Rekabet değil o bir kardeş yarışıdır. Tosya Kastamonu ayrı ayrı üniversite olduğu zamanda kardeş üniversiteler olarak birbiriyle devamlı beraber çalışacaklardır. O yarışı da inşallah beraber götüreceklerdir”.

 

Devrez Üniversitesi’nin temelini teşkil edecek

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!