Dolandırıcıya Karşı Dikkat!

featured

Dolandırıcıya Karşı Dikkat!

İlçemiz Kaymakamlığı, Emniyet Müdürlüğü, mahalli gazete olarak biz ve Tosya merkezli internet sitelerimizde en sık tekrarlanan konu belki de dolandırıcıların ısrarla sürdürdükleri vakalara karşı hemşerilerimizin onların kurduğu tuzaklara düşmesi olsa gerek.

Şu anda gazetemiz yazı işleri masasında 24 Mart tarihli İlimiz asayiş olaylarını içeren “Günlük Olaylar ve Faaliyet Bülteni” duruyor.

Üzülmemek elde değil.. insan gayri ihtiyari “Bu Kadar da Saflık Olmaz ki” diyor

İşte size biri doğru, biri yanlış iki vaka:

Olay 1- 23.03.2011 günü saat 20:00 sıralarında  Dilküşah mahallesi sakinlerinden B.C.isimli şahıs,  kendisini Zonguldak  Adliyesinde C. Savcısı olarak tanıtan bir şahsın aradığını  ve ceza evinde olan yakınlarının tahliye edebilmesi için  kendisinin vereceği hesaba para yatırmasını söylediğini, kendisinin de inanmadığını  ve para yatırmadığını, şahsın dolandırıcılık yaptığını beyan ederek emniyet birimlerine başvuruyor.

Olay 2- 23.03.2011 günü  saat 20:00 sıralarında merkezde oturan A.K.  isimli şahıs,  kendisini Diyarbakır ilinde komiser  olarak tanıtan bir şahsın kendisini aradığını ve telefon hattının teröristler tarafından kopyalandığını, konuyu çözebilmesi için  vermiş olduğu 9 adet telefon hattına  para yatırması gerektiğini söylediğini, kendisinin  verilen telefon hatlarına  toplam olarak 1.715 TL.  para yatırdığını  ve dolandırıldığını beyanla emniyete baş vuruyor.

İşte, düşündürücü ve kötü niyetli insanlara karşı son derece dikkatli olmamızın gerekliliğini tescil eden  vakalar bunlar. Hemşerilerimizin bu tür telefonlara hiçbir şekilde itibar etmemeleri ve böyle bir durumla karşılaştıklarında en kısa sürede emniyet birimlerini konudan haberdar etmelerini buradan bir kez daha duyurmak istedik.

Dolandırıcıya Karşı Dikkat!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!