En güzel yağmur duası ağaç dikmektir

featured
Üniversitemiz ve Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 12 Nisan 2012 tarihinde Orman Haftası nedeniyle Ağaç Bayramı töreni düzenlendi. Törene Kastamonu Vali Vekili Sıdkı ZEHİN, KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit AYDIN, Orman Bölge Müdürü Ali ŞAHİN ve müdür yardımcıları, Defterdar Yaşar KISA, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

“Her çocuk bir fidan, bin fidan bir ormandır.” İfadesinde bulunan Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali ŞAHİN: “İnsan yaşamı için bu kadar önemli önemli olan üstelik yenilenebilen yani tükenmez özelliği olan orman kaynaklarımızı korumak, fırsat bulduğumuzda her ortamda fidan dikmek suretiyle ülkemizin ve ilimizin yeşillenmesine katkı sağlamak her yaştaki vatandaşlarımızın birinci önceliği olmalıdır.” diye belirtti.  “En güzel yağmur duası ağaç dikmektir” diyen Rektör AYDIN konuşmasında: “Ağaç türleri ve bitki çeşidi zenginliğiyle değil, ekosistem zenginliğiyle de bugün dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olan Türkiye’nin orman varlığı ve ormanların ülke ekonomisindeki önemi her geçen gün artmaktadır.

İçinde yaşayan her türlü canlı için bir hayat birliğini ifade eden ormanların; tabii kaynakları koruma, erozyon-çığ-sel baskınlarını önleme, su akışını düzenleme ve insanların sosyal ihtiyaçlarını karşılama gibi para ile ölçülemeyen birçok katkısı bulunmaktadır. Hayat kaynağımız olan toprağı, suyu, ormanı bütün zenginlikleriyle korumak için aynı dayanışma ve şuurla, hep birlikte mücadele etmemiz gerekmektedir.” diye belirtti.

Orman Haftası ve Ağaç Bayramı Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde gerçekleştirdikleri etkinliklerin ülkemiz ormancılığının tanıtılmasına ve Ülkemizde, İlimizde orman ve ağaç sevgisinin arttırılmasına katkıda bulunacağı inancında olduklarını belirten Kastamonu Vali Vekili Sıdkı ZEHİN ormanların önemi üzerinde durdu.

Konuşmalarının ardından Sincap Çocuk Tiyatro Grubu, ağaçların önemi hakkında törene katılanlara gösteri sundu. Vali Aydın Arslan İlköğretim Okulu Folklor Ekibi de törene katılanlara yöresel müzikler eşliğinde halk oyunları gösterisi sergiledi. Törenin ardından Rektörümüz AYDIN, 2012 Yılı Orman Haftası ve Ağaç Bayramı kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında ikinci olan Kuzeykent İlköğretim Okulu’ndan Barış Bayram ÜNAL’a, Bahri Alp İlköğretim Okulu’ndan Görkem ÖZCAN’a ve Orhan Şaik Gökyay İlköğretim Okulu’ndan Esra ÖZDİLEK’e hediyelerini verdi. Tören fidan dikimiyle son buldu.

 

En güzel yağmur duası ağaç dikmektir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!