Engelliler İçin Yürüdüler!

featured

Tosya Meslek Yüksekokulu öğrencileri engelliler için okuldan başlayarak şehir merkezine kadar yürüdüler.

Polis eskortu eşliğinde yapılan yürüyüşe Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M. Hakan Akyıldız, Müdür Yardımcısı Serap Saroğlu, akademisyenler, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bozkurt,  İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Rıfat Yılmaz, meslek yüksekokulu öğrencileri katıldı.

Grup Tosya Meslek Yüksekokulu’ndan başlayıp sloganlar atarak şehir merkezine kadar yürüdüler. Engelliler için farkındalığı artırmak amacıyla grup Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında; “engelliler Haftası dolayısıyla burada toplanmış bulunuyoruz. Her insanın hayattan beklentileri ve hayata katacakları değerler vardır. Her insan tek başına bir değer olarak engelli olsun veya olmasın, kendinde var olan değeri hayata kazandırmalıdır. Engelli insanımızın hayattan beklentilerini karşılayacak sosyal ve insani sorumlulukların yerine getirilmesi için, her insanın ve yöneticinin üzerine düşeni yapması gerekir.

Engelli insanlarımızın ve bütün dünya insanının bilmesi gereken, hayatın devam ettiği ve bizlerden bir şeyler beklediğidir.  Engelli olmak hayatın getirdiği bir sonuçtur, her insan her an bu sonuçla karşılaşabilir.  Önemli olan insan olma sorumluluğunu unutmamak, Allah’ın bize verdiği zamanı, ömrü, imkanları, yetenekleri insanlığın faydasına sunmaktır. Biz bunun bilincinde olan öğrenciler olarak bunu topluma hatırlatmak asıl engeli bizim kendimizin oluşturduğunu bir daha kendimize hatırlatmaktır” denildi.

Basın açıklamasının ardından grup ikiye bölündü.  Birinci grup sloganlar atarak sebze pazarına yürüyemeye devam etti.

İkinci grup trafik ekipleri ile birlikte Tosya Çankırı Kavşağı’na geçti. Ekipler D-100 Karayolu’ndan geçen araçları durdurdu.  Öğrenciler sürücü ve yolculara Engelliler Haftası nedeniyle broşür dağıttı çikolata ikram etti.

Engelliler İçin Yürüdüler!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!