Eski başkana suçlama

featured
Eski başkana suçlama

Eski Hentbol Federasyonu Başkanı Tarık Cengiz`in, Kastamonu Türk Telekom karşılaşması öncesinde maçın hakemini telefonla arayarak etkilemeye çalıştığı iddia edildi.

Eski başkan Cengiz`in, bir önceki sezonda, Süper Lig`e terfi maçında Kastamonu Türk Telekom Takımı`nın Ankara`da oynadığı maç öncesinde, mücadelenin başhakemi Zeki Ölken`e telkinde bulunduğu öne sürüldü.

Cengiz`in kendisinden, Kastamonu Kulübü`nün antrenör ve yöneticilerinin maçtaki en ufak hareketlerinde dahi rapor yazmasını istediğini söyleyen Zeki Ölken, eski başkanla arasında geçen telefon konuşmasının metnini, GSM şirketine verdiği dilekçeyle ortaya çıkardı.

Hentbol Federasyonu santralinden aranan hakem Ölken, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, “Bayanlar Süper Lig`e terfi maçına çıkacak takımı belirleyecek bir mücadeleydi. Sanıyorum maç, 25 ocak 2009 tarihindeydi. Konuşmadan dolayı vicdanen rahatsız olduğum için açıklamak zorunda kaldım” dedi.

Karşılaşmada her iki taraf için de adaletli bir yönetim gösterdiğini savunan Ölken, şöyle konuştu:

“Maçla ilgili birşey yapmadım. İki takım için de gayet adaletli bir maç yönettim. Gözlemciden iyi puan aldım. Maçtan önce böyle bir olay olunca üzüldüm. Partnerime bile birşey söyleyemedim. Bu konu için hakemliğim bitecekse, bitsin. İnsanların emeğini yemek kolay değil. Üst klasmanda hakemlik yapıyorum. Mücadeleyi Ankara ekibi kazandı. Başkent ekibi hakkıyla yendi. Her iki taraftan da kırmızı kartla oyuncu attım.”

“ESKİ BAŞKAN MAÇTAN SONRA DA ARADI”

Hakem Zeki Ölken, karşılaşma sonrasında eski başkan Tarık Cengiz`in kendisini aradığını ve rapor yazıp, yazmadığını sorduğunu açıkladı.

Ölken, sözlerini şöyle tamamladı:

“Eski başkan maçtan sonra da aradı, `rapor yazdın mı?` diye sordu. Ben de `yazmadım` dedim. Seçimlerde Kastamonu delegeleri karşı tarafta yer aldığı için böyle bir talep geldi sanıyorum. Olayla ilgili kayıtları Federasyona ilettim, onlar da teftiş kuruluna göndermiş.”

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) yetkililerinin kendilerine ulaşan bilgileri içeren dosyayı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Teftiş Kurulu`na gönderdiği bildirildi.

BAŞKAN CENGİZ`İN SAVUNMASI

Hentbol Federasyonu eski Başkanı Tarık Cengiz de konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, “Böyle birşey yaptığımı hatırlamıyorum” dedi.

Maçın hakemi Zeki Ölken ile her zaman görüştüğünü ifade eden Cengiz, “Böyle birşey yaptığımı hatırlamıyorum. Zeki ile her zaman görüşürüm. Hiçbir maç öncesi, hiçbir hakemi aramadım. Hatırlamıyorum. Bilmiyorum. Sadece olay çıkma ihtimali olan maçlardan önce hakemleri cesaretlendirmek adına kendilerine `taviz vermeyin, gerekirse rapor yazın` gibi söylemlerde bulunmuşumdur” diye konuştu.

Tarık Cengiz, gerçek olmayan yasadışı bir olayla karşı karşıya olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

“2008 yılı için iddia edilen olayla ilgili olarak Teftiş Kurulu`ndan tarafıma sorulmuş bir soru bulunmamaktadır. Bundan anlaşılacağı gibi gerçek olmayan yasadışı bir olayla karşı karşıyayım. Bilindiği gibi telefon dinleme mahkeme kararıyla olmaktadır. Bunun dışındaki dinlemeleri yapanlar, anayasal suç işlemektedirler. Bu konu bana iletildiğinde yasa dışı dinleyenler hakkında gerekli suç duyurusunda bulunacağım.”

Eski başkana suçlama

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!