Esnaf Kefalet 68 Olağan Genel Kurulunu Yaptı

featured

Tosya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 68’nci olağan genel kurulunu yaptı.

Doğramacı Gala Salonunda yapılan toplantı saat 10.30’de başladı. Toplantıya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Başkan Yardımcısı Mustafa Mola, İl Genel Meclis Üyeleri Hüseyin Örü, Şerafettin Çiçek, Cihan Çetin, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Hasan Mete Dikişci, MHP Tosya İlçe Başkanı Suat Bazlamaçcı, İYİ Parti Tosya İlçe Başkanı Mehmet Kaan Erdem, Yeniden Refah Partisi Kastamonu İl Başkanı İbrahim Demir, Tosya İlçe Başkanı Serkan Kaya, Ticaret
Ve Sanayi Odası Başkanı M.Salih Tekeli, Şoförler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Baş,Terziler Odası Başkanı Mehmet Erzayın, Marangozlar Odası Başkanı Salim Karabıyıkoğlu, Dokumacılar Odası Başkanı Recep Taş, Deri Tabak Eşya Odası Başkanı Nurettin Küçüktuzsuz, Madeni Eşya Odası Başkanı Yücel Gecioğlu, Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Necati Taşcıoğlu, davetliler ve kooperatif üyeleri katıldı.

Divan teşekkülünün oluşturulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Toplantının açılış konuşmasını Tosya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Pazarcı yaptı. Başkan Pazarcı; “68’ncisini yaptığımız Tosya Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi toplantısına
hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Divan başkanı tarafından gündemde yer alan konular okunarak oy birliği ile kabul edildi. Yönetim kurulu yıllık çalışma raporu ve denetim kurulu raporunun okunmasının ardından bilanço ve gelir-gider tabloları okunarak ve hesaplar müzakere edilmesinin ardından oy birliği ile kabul edildi.

Yönetim ve denetim kurulları ayrı ayrı ibra edildi. Yönetim ve denetim kurulu üyelerinin aylık ücret, huzur hakları ve yollukları belirlenerek,  2023 yılı tahmini bütçesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Kooperatif mülkiyetine geçen taşınmazların satışlarının yapılması ve asgari satış bedellerinin belirlenmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesi konusu görüşülerek karara bağlandı.

Gündemin bir diğer maddesi olan seçimlere geçildi. Seçime tek liste katılan Mustafa Pazarcı, Mehmet Erzayın, Ahmet Baş, Ahmet Özelmacı ve Hasan Atan oy birliği ile yönetim kuruluna seçildi. Denetim kurulu ve birlik delegesi seçimlerinin yapılmasının ardından protokol konuşmalarına yapıldı.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil; “Bu güzel güne, bu güzel genel kurulumuza hepiniz hoş geldiniz, ayaklarınıza sağlık. Tabi küçük esnaf için çok büyük değer ifade eden Esnaf Kefalet Kooperatifimizin genel kurulunu hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu zamana kadar görev yapan çok kıymetli Başkanı Mustafa Pazarcı ve yönetim kurulu üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Uzun yıllardır bu işi götürüyorlar düzgün ve güzel bir şekliyle. Şehrimizdeki esnaflarımıza hizmet etmeye, onların dar gününde onlara yardım etmeye, yardımcı olmaya çalışıyorlar. Kendisini ve ekibini kirletmeden, karalanmadan güzel bir şekliyle uzun yıllardır bu işi götürüyorlar tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum huzurlarınızda. Tabi bununla beraber meblağlar çok yükseldi, esnaf odasının kullandığı kredi limitleri çok yükseldi. Bu krediyi alma şekillerini biraz daha kolaylaştırmamız lazım. Esnafımızın bu faydalı durumdan istifade etmesini daha da kolaylaştırmamız lazım. Bu da bir belediye başkanı olarak sizlerden benim ricam bunun yolu yöntemi farklı şekilleri varsa bu noktada esnafımıza biraz daha yardımcı olmak babında sizlerden destek istiyoruz. O yüzden esnaf kardeşlerimiz bu krediye daha kolay ulaşabilirse onlar içinde daha yararlı olacağını düşünüyorum. Tekrar genel kurulumun tekrar ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini Rabbim’den istiyorum. Hepinizi sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyorum, Allah’a emanet olun” dedi.

Tosya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından hazırlanan plaketler sahiplerine takdim edildi.

Genel kurul toplantısı hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

Esnaf Kefalet 68 Olağan Genel Kurulunu Yaptı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!