Festival Komitesi Toplandı

featured

13. Tosya Kültür ve Pirinç Festivali Komitesi 2. Kez Toplandı

Dün saat 16:00’da Belediye Meclis Salonunda Festival Komitesi 3.kez toplantı. Geleneksel olarak her yıl düzenlenen Tosya Kültür ve Pirinç Festivali bu yıl 4-8 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

4 Ağustos günü şehirde farklı sektörlerin katkılarıyla  tertip edilecek görkemli bir konvoyla açılışın gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

28 Temmuz 03 Ağustos tarihleri arasında Cumhuriyet meydanın süslenmesi ve sahne kurulumu tamamlanacak ve yine bu süre içerisinde “Sinema Günleri” tertip edilecek. Birbirinden güzel sinema filmlerinin yer aldığı Sinema Günlerinde Tarihi Şahsiyetlerimiz örneğin Hacivat ve Karagöz kıyafetleri ile sokak sokak, cadde cadde dolaşılarak hemşerilerimizin filmler konusunda haberdar edilmesi için farklı bir konsepte duyuru formatı ilk defa uygulamaya konulacak.

Şehir meydanında her yıl kurulan ahşap stantları ise, artık göremeyeceğiz. Ahşap stantların yerini 70 adet 2×3 ebatlarında demir profilli stantlar alacak. Gerek kurulum, gerekse festival sonrası meydanlardan toplanması açısından oldukça pratik bir yapıya sahip olan demir profilli stantlar festival dışında da çeşitli amaçlara yönelik olarak kullanabilecek.

Festival aktivitelerinin Cumhuriyet Meydanı ile sınırlı tutulmamasın amaçlandığı bu yıl tanık olacağımız uygulama ile sadece Cumhuriyet meydanı ve Güreş Alanı değil, şehrin diğer meydanları da bu kapsamda değerlendirilecek. Örneğin ilçemiz Siteler mevkii de bayrak ve flamalarla süslenerek, şehrin aktif katılımına kendi bölgelerinde de katılımları sağlanmış olacak.

Açıksöz gazetesi olarak Tosya Pirinç ve Kültür Festivali ile ilgili tüm gelişmeleri yeri geldikçe siz okurlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz.

Festival Komitesi Toplandı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!