Fikret Cinli Tarafından 500 Bin TL Dolandırılan Tosyalı Mağdurlar Konuştu

featured

Katil zanlısı Fikret Cinli tarafından Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 500 Bin TL dolandırılan mağdurlar konuştu.

Samsun’da 2017 yılında 79 yaşındaki Şaver Cindi, evinin yakılması sonucu hayatını kaybetmişti. Müge Anlı, katil zanlısı Fikret Cinli’nin 11 yıldır çok çeşitli suçlardan aranması olduğunu ve sahte kimlik kullandığı ortaya çıkardı. Ardından program ekibine gelen bir ihbarla, öldürülen Şaver Cindi’nin katil zanlısı Bursa’da yakalanmıştı.

Katil zanlısı Fikret Cinli’nin yakalanması sonrası Türkiye’nin dört bir yanından Müge Anlı’nın programına telefon ile katılan çok sayıda vatandaş Fikret Cinli tarafından dolandırıldıklarını iddia etmişlerdi.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde ikamet eden Tacir Mehmet Cebeci’de programa katılarak 2013 yılında Fikret Cinli tarafından yaklaşık 80 bin TL dolandırıldığını söyledi. Ayrıca Mehmet Cebeci Tosya’da o yıl kendisi gibi yaklaşık 20 tacirinde Fikret Cinli tarafından dolandırıldığını söyledi. Mehmet Cebeci İHA muhabirine yaptığı açıklamada o gün nasıl dolandırıldığını tek tek anlattı. Bu adam Tosya ilçesine gelerek bir hayvan besleme damı kiraladı. Yaklaşık yedi ay boyunca bizim gibi ufak çaplı tacirlerden peşin para hayvan alım satımı yaptı. Daha sonra Kurban zamanı yaklaşınca benimle birlikte Tosya’da yaklaşık 20 tacirden çok sayıda büyükbaş hayvan alarak parasını ayın 18’inde ödeyeceğini söyledi.

İHA Muhabirine açıklamalarda bulunan Mehmet Cebeci;  “Adım Mehmet Cebeci. 3 gün 4 gün eveli bursa’da yakalandı denen Fikret Cinli beni 2013 senesinde 150 bin TL dolandırdı. Bu benden şimdi bulunduğumuz mekandan bir tane inek aldı. Ondan sonra benim ile alış veriş etmeye başladı. 7 ay hiç böyle foya vermeden 7 ay peşin parayla benden inek aldı. 1 tane 2 tane hafta 1 tane 2 tane inek aldı 150-200 TL inek başına kar yazardı. Bunu 7 ay kadar devam ettirdi. Almış olduğu çiftliği ben burayı aldım diye bildirdi. Bizde ona bağlandık. Bağlandır derken itimat ettik. Bu adam 7 ay sonra bizden kurban yakınıdı yüklü miktarda 10-15 tane birden inek dana aldı. Ayın 18’inde Pazartesi gününe geliyor. Paralarını ödeyeceğim diye Tosya’dan 10-15 kişi herkese ayın 18’inde para ödeyeceğim demiş kimsenin kimseden haberi yok. Ayın 18’inde paralarımızı verecek. Zaten Salı akşamı ben Kastamonu’ya gidiyorum. Çarşamba günü Kastamonu’nun hayvan pazarı. Oradan malı alıp getirip bunun çiftliğine bırakıyoruz. Buda bir daha ki Salı akşamı Kastamonu’ya gitmeden paramızı getiriyor, ertesi günü Kastamonu’ya gidiyoruz mal alıyoruz veriyoruz böyle devam ettik. 7 ay sonra yüklü miktarda mal verdik. 75-80 milyar liralık o günün hükmüyle bu malların ayın 18’inde parasını alacağız diye sabahleyin çiftliğine gittiğimizde bu adam sır oldu gitti. O kadar mal da gitti, adam da gitti, hiçbir iz bırakmadan Tosya’dan kaçtı gitti.

Bu adamı biz Sinop Gerze’de olduğunu öğrendik, Sinop Gerze’ye gittik. Gerze’de bir çiftlik daha tutmuş. 3-4 katlı bina önünde 30-40 hayvan bağlayacaklayın dam. Burada ikamet ettiğini öğrendik. Ve adamı bulduk balkonda sigara içerken. Yanımdaki arkadaş beni korkuttu bizi vurur diye.

Sonra jandarmaya gittik. Evrağınız var mı dedi. Var dedik memlekette. Buraya geldik, adamın arabasının plakasının sahte olduğunu bilgilerini jandarmaya verdik. Jandarma baskın yapmış arabasının üzerinde 27 dosya, kendi üzerinde 37 dosya var. Ertesi gün oranın pazarı varmış oraya gittik. Orada oğlunu gördük babası gelir diye bekledik gelmedi.

Bu sene Fikret Cinli Bursa’da yakalandı denildiği televizyonda çıktığı zaman ben hemen Müge Anlı’yı aradım. Bir beyefendi çıktı, Fikret Cinli beni 150bin lira dolandırdı, ben ne yapacağım ordan yardımcı olun dedim.  Oda bana dedi nerelisin? Dedim Kastamonu Tosya’dan Mehmet Cebeci, Fikret Cinli’de 150bin lira alacağım var. Oradan bana suç duyurusunda bulun dediler” diye konuştu.

Mehmet Cebeci olayın kendi başına geldiğine dikkat çekerek tacirleri peşin para ticaret yapmaları konusunda tavsiyelerde bulunarak böyle durumlara düşmeyin diyerek dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Fikret Cinli Tarafından 500 Bin TL Dolandırılan Tosyalı Mağdurlar Konuştu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!