Gazeteciler iftarda kucaklaştı

featured

İl genelinde görev yapan birçok gazetecinin aileleriyle birlikte katıldığı program

 

 

            Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti, Ramazan ayı dolayısıyla üyelerini iftar programında bir araya getirdi. Programa Vali Şehmus Günaydın ve eşi, İl Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan ve eşi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan ve gazeteciler katıldı. Kastamonu il genelinde görev yapan çok sayıda basın mensubunun aileleriyle birlikte katıldığı programda; Vali Şehmus Günaydın ile Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Erkan Yılmaz birer konuşma yaptı.       

“BÖYLESİ BİR İFTARA

İLK KEZ KATILIYORUM”

            Vali Şehmus Günaydın, programda şu konuşmayı yaptı: “Öncelikle böylesine güzel bir Ramazan akşamında bizleri bir araya getiren Cemiyet Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. İdarecilik hayatımda birçok iftar yemeğine katıldım ama böyle eşleriyle ve çocuklarıyla birlikte ilk defa bir iftara katılıyorum. Gerçekten güzel bir ortam… Kastamonu’ya gelişimin bugün birinci ayı… Kastamonu’nun sorunlarını yavaş yavaş öğrendik, artık çözüm yollarıyla ilgili olarak da çalışmalara başladık. Bu çalışmalarımız sırasında bize destek verecek, bize güç verecek ve bize yardımcı olacak kurumların başında da gazeteci arkadaşlarımızın çalıştıkları gazeteler ve basın kurumları geliyor. Çünkü bu arkadaşlarımız, bizim kamu görevlilerin gidemedikleri yerlere, ulaşamadıkları yerlere her zaman ulaşma imkanına sahipler. Burada gördükleri eksikleri ve yapılması gerekenleri bize bildirdiklerinde bizde süratle bu eksiklerinde, yapılması gerekenlerinde yapılması için gerekli çalışmaları yapacağız. Kastamonu gerçekten çok ciddi potansiyele sahip bir kent… İçinde İnanç Turizmini, Kültür Turizmini, Macera Turizmini ve Eko Turizmini barındıran, turizm konusunda çok çeşitlilik arz eden bir bölge… Bunun yanında zengin yer altı kaynakları, ormanları Kastamonu’yu çok avantajlı hale getiriyor. Yine orman varlığı bakımından en zengin vilayetiz. Fakat ahşabı yeterince Kastamonu’muzda bütünleştiremediğimizi düşünüyorum.  Eğer biz Ahşabın başkenti olma iddiasındaysak bu konuda biraz daha gayret göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. 28 Ağustos tarihinde başlayacak 4’üncü Kastamonu Ahşap Fuarı bizim için önemli bir gösterge olacak. Buraya gelecek yurt içinden ve yurt dışından değişik firmalar ilimizde bu sektörün gelişmesinde ciddi katkılar vereceği inancındayım. Tabi bunlarında getirilebilmesi içinde şirketlerimize, sivil toplum örgütlerimize ve kurumlarımıza büyük görevler düşmektedir. Bu tanıtım ayağında da yine siz gazeteci arkadaşlara büyük görevler düşmektedir. Hepimizin her fırsatta, her platformda Kastamonu’yu tanıtmamız için gerekli çaba ve gayret içersinde olmamamız gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle önümüzdeki günlerde Kastamonu tanıtımı için çok daha ciddi çalışmalar içersinde olacağız. Bunu da hep birlikte, el birliği ile başaracağız ve Kastamonu’yu hak ettiği yere getireceğiz. Bugün Kastamonu’muzun önemli bir yatırımı olan Doğa ve Kültür Köyünü ziyaret ettim ama çok üzüldüm. Tabi kaç yıldır orada birçok şeyin tamamlanmasına rağmen aldığım bilgilere göre 2011 yılında otel tamamlanmış ve birçok şey tamamlanmış fakat oraya henüz bir yatırımcı bulamadık. Bu değerleri orada atıl durumda bıraktığımız zaman hem Kastamonu’muz hem ülkemiz kaybediyor. Bu değerleri hem ülke ekonomisine hem de Kastamonu ekonomisine kazandırmak için yine arayışlar ve çalışmalar içersinde olmamız gerektiğini düşünüyorum.”

YILMAZ: “DAHA GÜÇLÜYÜZ”

            Programda konuşan Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Yılmaz ise şu cümleleri kullandı: “1984 tarihinde kısıtlı imkanlarla kurulan Cemiyetimiz, bugün kayıtlı 96 üyesi, bağlı bulunduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ve sayıları her geçen gün artan gazetelerimiz ve gazetecilerimizle daha güçlü bir konuma ulaşmıştır. 2013 Mayıs ayında devraldığımız Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalardan kısaca bahsetmek gerekirse; Gazetelerimizin sorunlarına yönelik hazırlanan dosyaların Başbakan, Başbakan Yardımcısı, Siyasi Parti Genel Başkanları ve BİK Genel Müdürüne ulaştırılması, Cemiyetimiz üyeleri arasında birlik beraberlik ve kaynaşmayı sağlamak adına piknik organizasyonu, Gazeteciler Cemiyeti Hatıra Ormanı oluşturulması, Engelli vatandaşlarımıza yönelik mavi kapak toplama kampanyası, İstanbul, Ankara ve Bursa’da gerçekleştirilen Kastamonu Günleri etkinliklerinde stant açılması, Adliye Basın Bürosunun oluşturulması, Basın İlan Kurumu işbirliğiyle Cumartesi Buluşmaları programının organize edilmesi ve Bayramlarda BAYRAM Gazetesinin yayımlanması olarak bahsedebiliriz. Ayrıca bu süreç içerisinde her ay yaptığımız Yönetim Kurulu toplantılarımızı ilçelerimize taşıma kararı aldık. Bugüne kadar toplamda 7 ilçemizde halkımızla buluştuk, o ilçelerimizin Kaymakam ve Belediye Başkanlarını dinledik, görüşlerini gazete sütunlarımıza taşıdık. Bu zaman zarfında bizi üzen gelişme ise AB projemizin, ön elemeyi geçmesine rağmen ikinci değerlendirmede kabul edilmeyişi oldu. Bu proje kabul edilmiş olsaydı, üyelerimiz yurt dışındaki iyi uygulamaları yerinde görme imkanına kavuşmuş olacaklardı. Temennimiz, önümüzdeki döneme ilişkin hazırlayacağımız projelerin hayata geçmesi yönündedir. İçinde bulunduğumuz 2014 yılında Kastamonu protokolünde önemli değişiklikler olmuştur. Bunların en başlıcaları Sayın Vali ve Sayın Belediye Başkanının Kastamonu’da hizmete başlamalarıdır. Bizler Kastamonu basını olarak, her türlü çalışmalarında Sayın Vali ve Belediye Başkanının yanlarında olacağımızı, çalışmalara katkı sunmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isteriz. Cemiyetimizin bugüne ulaşmasında şüphesiz birçok ismin emeği ve katkısı var. Buradan önceki başkanlarımıza, yönetim kurullarına ve meslektaşlarıma teşekkürlerimi iletiyorum. Ebediyete intikal eden büyüklerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.”

            Programın son bölümünde Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti tarafından alınan hediyeler, gazetecilerin çocuklarına dağıtıldı.

 

(KASTAMONU GAZETECİLER CEMİYETİ)

Gazeteciler iftarda kucaklaştı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!