Gazeteniz Açıksöz 51 Yaşında!

featured

Yarım Asırdır Yayın Çizgimiz Hiç Değişmedi 

İlçemizin yarım asırlık tarihine ışık tutan gazetemizin 51 yaşını kutlamanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Gazetemiz bundan tam 51 yıl önce bu gün yani 10 Mayıs 1968 günü ilk sayısını çıkararak yayın hayatına başladı. Siz değerli okuyucularımızın destek ve katkılarıyla yarım asırdır halkımızın sesi olan, hissiyatına tercüman olan gazetemiz sizlerden aldığı güç ile bugünlere geldi.

Ayrı bir  anlam ve mana taşıyan “Açıksöz” ismi bir vefa olarak gazetemize verildi. İsmiyle müsemma olan gazetemiz, Kurtuluş Savaşı yıllarında Kastamonu’da yayın yapan ve İstiklal Marşı’nın ilk yayınladığı ve cephede Mehmetçiğe dağıtılan Açıksöz Gazetesi’nin adının yaşatılması için verilmiş olup ilk yayına başladığı günden bugüne yayın politikasını değiştirmeden, yayın çizgisinde en ufak bir sapma yapmadan ilk günkü duruşunu koruyarak geldi.

Aradan geçen 50 yıl…

Gazetemiz 10 Mayıs 1968 günü şimdiki yerinde ilk yayınına başladı.

Gazetemizin kurucusu Mustafa Ünsal ve iş ortağı merhum Ruhi Ergin ile birlikte Tosya’nın sesi olmak, ilçemizde meydana gelecek olan olayları tarihe not düşmek ve oluşturacağı bilgi birikimi ve arşiv ile ilçenin tarihine ışık tutacak bir gazete için karar alarak gazeteyi kurdular.

İsim…

Gazete kurulmuştu fakat isim ne olacaktı? Uzun yıllar ilçeye hizmete verecek bir gazete için ecdadımızın kahramanlığının kaleme alındığı bir gazetenin ismi verildi.  Çünkü ecdadın kahramanlığının anlatıldığı bir gazete yayın hayatına son verse de ismi yaşatılmalıydı. Gazetenin kurulmasının ardından bu duygularla hareket eden kurucu Mustafa Ünsal ve merhum Ruhi Ergin gazeteye “Açıksöz”  ismini vererek 10 Mayıs 1968 tarihinde “Açıksöz Gazetesi” olarak ilk yayınını çıkardı.

O günlerde zor şartlara rağmen gazete yayın hayatına devam ediyor, bütün imkanlar zorlanıyordu. İmkanlar ölçüsünde yayın hayatına bazen günlük bazen de haftalık, on beş günlük, aylık yayın yapan gazetemiz yayını 2010 yılına kadar böyle geldi.  Fakat yayın sayısı az olsa da ilçemizdeki toplumsal olaylar, kültürel değerler, örf ve adetlerimiz her zaman gazetemizde yer bularak milli ve manevi değerlerimize hep sahip çıkıldı.

2010 yılında tekrar günlük yayına geçen gazetemiz ilçemizde yayın yapan ilk günlük gazete olma özelliğini korurken aynı zamanda yılların bilgi birikimi ve arşivi ile tarihe not düştüğü olaylar, tarihe ışık tutan bilgi ve belgeler üniversitelerde tez konusu oldu.

2010 yılından itibaren tekrar günlük yayın hayatına geçen gazetemizde muhabirlerimizin ve çalışanlarımızın büyük emekleri var elbette.  Çünkü gazetecilik zor iş…  Yağmur çamur, kar kış demeden olayları doğru ve tarafsız aktarmak her gazeteci için önceliktir. Bazen gece yarısı, bazen kışın dondurucu soğuğunda bazen de yağmurun altında bazen de hayatını riske atarak toplumsal olaylarda haber yapmaktır gazetecinin işi…

İşte bu zor şartlarda haber takibi yapan muhabir ofise gelmesinin ardından yazılan haberlerin redaktesi, haber toplantısı, gazetenin mizanpajı, baskısı derken sahada-ofiste 12-13 saatlik yoğun çalışmanın ardından gazete olarak çıkıyor. Sabahları sıcak çayınızı içerken eline alıp okuduğunuz gazete işin mutfağındaki ekibin günlük 12-13 saat çalışmasıyla hazırlanan gazetemiz yarım asırdır aynı heyecan, özveri ve siz değerli okuyucularımızın desteği ile bugüne geldi.

50 yıldır gazetemizde emeği olan, hizmet veren tüm çalışanlarımıza, yazar ve muhabir kadromuza bizleri yalnız bırakmayan siz değerli okuyucularımıza teşekkür ediyor saygılar sunuyoruz.

Nice 50 yıllar dileğiyle…

Açıksöz Gazetesi  Yayın Ekibi   

Gazeteniz Açıksöz 51 Yaşında!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!