Geç kalmışlık hem

featured

“Geç kalmışlık hem dezavantaj hem avantaj”

Vali Erdoğan BEKTAŞ; “Bize emanet verilen kaynakların hakkını, en iyi şekilde vermeye çalışacağız.” Dedi.

2011 yılı 3. dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Erdoğan BEKTAŞ`ın Başkanlığında İl Genel Meclisi toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya Vali Erdoğan BEKTAŞ, Vali Yardımcısı Ömer Faruk ATEŞ, Kaymakamlar, Bölge ve İl Müdürlerinin yanı sıra, İlçe Belediye Başkanları katıldı.

Vali Erdoğan BEKTAŞ’ın yaptığı toplantı açılış konuşmasında; Bugün bu senenin 3.Koordinasyon toplantısı için bir aradayız artık işlerimiz bütün hızını almış olması gerekiyor yavaş yavaş yaz sezonu tamamlanıyor kışa işlerimizi toparlayıp girmemiz gerekiyor. Ama ne yapacaksak, bütün işlerimizi artık başlamış ve belli bir mesafe almış konumdayız bugün bu süreci arazideki arkadaşlarımızla değerlendireceğiz. Koordinasyon ihtiyacı olan kurumlarımızla görüşeceğiz varsa problemleri çözümler arayacağız.

Trafiğin yoğunlaştığı yerlerde yetkililerin görevlerini abartarak yapmalarını  ve herkesten azami gayret göstermelerini istiyorum.

Herkesin aynı yön doğrultusunda çalışması gerekiyor bazı sorunlar koordinasyon toplantılarında dile getirilebilir ama asıl olan kurumların ikili iletişimle sorunlarını çözmeleri, tıkanıkları aşmaları, aşılamayanlarda çeşitli zeminlere taşınabilir buralarda başka yerlerde çözülebilir. Şimdi bizim Kastamonu olarak vatandaşımızın refahı ve huzuru için öne çıkan sektörleri herkes biliyor, vatandaşımızın geçim kapısı rızık kapısı bunu herkes biliyor gelecekte neler olacak, nerelere çalışmalıyız bunu da aşağı yukarı vurgulamaya çalışıyoruz Şehirde özellikle alt yapı itibari ile bir atılım var tahmin ediyorum.

Bir iki sene içerisinde havaalanı, önemli yollar tamamlanmış en azından Ilgaz tüneline başlanmış,  daha da iyi bir kayak tesisi daha yapılmış, Üniversite için 15 bin öğrenciye ulaşmış, Eğitim birliğimiz 3 katı kapasiteye ulaşmış hale gelmiş olacak.

Golf tesisi ihalesi yapıldı oda en az 2 sene içerisinde tamamlanacak. Bizim özellikle turizmcilerden taleplerimizi var. Turizm faaliyetlerini organize edip hedefe yoğunlaşmış çabalarımız sürüyor bu konuda da zaman zaman sizlerle de görüşüyoruz. Vatandaşımızın önemli gelir kaynağı kapısı orman ve ahşap sektörü biliyorsunuz bu konuda fuar girişimimiz var oda inşallah başarılı bir şekilde tamamlanabilirse Kastamonu üzerinden ülke genelinde bu konuda da dikkat çekilmiş olacağını ve sektöre biraz katkı sağlayacağını düşünüyoruz.

Hayvan pazarı konusunda iyi gelişmeler var yer temin edildi inşallah oda kısa süre içerisinde iyi bir proje ile hayata geçmiş olacak.

Tüm arkadaşlarımızın katkılarına ihtiyacımız var özellikle doğa turizm potansiyelimiz çok yüksek bunlar bir birime bağlantılı koordineli olarak bir alt yapı plan çerçevesinde yavaş yavaş gündeme taşınması dikkatlerin çekilmesi bu konuda tamamlanması lazım,

Sahil avantajlarımız var bu sene yine yazlık turizm hareketini gözlüyoruz bu hareketin bir ranta dönüştürülmesi fonksiyona dönüştürülmesi lazım deniz alanını fazla kullanmıyoruz denizcilik alanını gerek tersanecilik gerek limanlar, gerek İnebolu Limanı bu alanları kullanmamız lazım.

Kastamonu geç kaldı herkes söylüyor bende söylüyorum ama bu geç kalmışlık hem dezavantaj hem avantajdır geç kaldı ama bozulmadı rantçıların saldırısına uğramadı elimizde bakir haliyle duruyor büyük bir şans biz bunu korunması gerektiği şekilde becerebilirsek koruyup gözeterek yürütebilirsek örselenmeden geleceğe taşıyabilirsek bu büyük bir avantaj olarak karşımıza çıkacaktır. Hepimiz işimizi en iyi şekilde yapıyoruz işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışacağız bize emanet verilen kaynakların en iyi şekilde hakkını vermeye çalışacağız.

İhalesi başlanıp yapılamayan işler benim canımı sıkıyor Devlet tıkanıyorsa herkes üzerine düşeni fazlasıyla yapsın bir birinize engel çıkarmak değil yardımcı olmak ümidiyle çalışmaya dikkat edelim ve inşallah insanımıza daha huzurlu daha zengin ve refah içerisinde yaşanabilir bir şehir ülke sorunlarının çabası başarısı içerisinde olalım ben tekrar hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyor başarılar diliyorum” dedi.

Kurum ve kuruluş amirleri yapılan yatırımlar, tamamlanmış ve devam eden projeler hakkında sunumlar yaparak,  sorulan soruları cevaplandırdı.

 

Geç kalmışlık hem

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!