featured

Hacı adaylarının merakla beklediği hac kuraları bugün çekiliyor.

Milyonlarca hacı adayının merakla beklediği hac kuraları bugün çekiliyor.  Kutsal topraklara gitmek ve dini inançlarını yerine getirmek, ibadet yapmak ve kutsal mekânları ziyaret etmek için heyecanla bekleyen hacı adayları için heyecan dorukta.

Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmek isteyen hacı adaylarının heyecanlı bekleyişi bugün sona eriyor. 2 milyon hacı adayının heyecanla beklediği hac kuraları bugün çekilecek.  Yurt genelinde 2milyon adayın bulunduğu ifade edilirken kutsal topraklara gitmeye hak kazanacak aday sayısı da yapılacak olan kura çekilişinin ardından belli olacak.

Yurt genelinden kutsal topraklara gitmeye hak kazanacak olan hacı adayı sayısı bugün yapılacak olan kura çekilişiyle açıklanacak. İllere ve ilçelere verilen hac kontenjanları da yine aynı kura ile açıklanacak.

Heyecan özellikle yıllar önce hacca gitmek için kayıt yaptırıp ta kurada çıkmayan ve birkaç yıl kuraya girip te gidemeyen hacı adaylarında çok fazla. Birkaç kuraya girdiği halde kutsal topraklara gidemeyen hacı adayları yarın yapılacak olan kura çekilişini büyük bir heyecanla beklemeye başladı.

Yurt genelinde 2 milyonu aşkın hacı adayının heyecanlı bekleyişi yarın sona eriyor. Büyük bir heyecanla beklenen hac kuraları bugün saat 11.00’de çekiliyor. Kura çekimleri bilgisayar ortamında, basına ve kamuoyuna açık olarak yapılacak. Çekilişler online olarak duyurulacak.

Kura çekiliş sonuçlarına hacı adayları Diyanet İşleri Başkanlığının internet sitesinden ulaşabilecekler. Başkanlığın internet sitesinden adaylar TC Kimlik numaralarını girerek sonuçları görebilecekler.

Kura çekimleri basına ve kamuya açık olarak yapılacak. Vatandaşların Diyanet İşleri Başkanlığı salonunda kura çekimlerini izleyebileceği gibi il ve ilçe müftülüklerinde de izleyebilecek.  İl ve ilçe müftülükleri salonlarına gelecek olan vatandaşlar kura çekilişlerini canlı olarak izleyebilecekler.

Bu yıl hac için kutsal topraklara gidişler Temmuz ve Ağustos ayında yapılacak. Hacı adayları Kurban Bayramından bir gün önce yani arefe günü Vakfe için Arafat’ta olacak.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden kutsal topraklara giden milyonlarca mümin, Arafat Vakfe’sinin ardından diğer görevleri de tamamlayıp hacı olacak.

Hac Kuraları Bugün Çekiliyor

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!