HER DEVRİN ADAMI OLMAK

featured

08 Haziran tarihli Tosya Açıksöz Gazetesinde “sürmanşetten verilen” S. Karaca imzalı Onur Seçiminin HASAR TESPİT RAPORU başlıklı bir analiz yayınlanmıştır.

Köşe yazısı olmayıp gazetenin tamamıyla kurumsal kimliğini bağlayan bu değerlendirme; tam anlamı ile akıl tutulmasının bir örneğidir. 13 yıllık AKP iktidarının olumlu tarafını ele alıp kötü taraflarını muhalefet partilerine yükleyecek kadar akıldan ve izandan yoksun bu yazıyı bizde bir değerlendirmeye tabi tutalım istedik. 

Öncelikle Kürt Marksizm’inin zaferi olarak ortaya konulan ZAFER in, CHP ve MHP yi resmi kimlikli siyasi odak olarak tanımlamak akıl tutulmasının ötesinde, kaybettiğini farklı yerde arayan ŞAŞKINLIĞIN, ne yapacağını BİLEMEMENİN doğal bir sonucudur. Yıllardır terörle mücadele eden ve 5000 şehit vermiş MHP yi; ülkenin federasyonlara bölünmesini sağlayan yasaları çıkaran AKP nin, yıllardır ülkeyi kan gölü haline getiren PKK nın, Komünizmin uzantısı DHKP-C nin yanında göstermek ise kaybetme sendromunun bir sonucudur.

2001 yılında kurulan, seçimlerden hemen önce olmak üzere başlayan ve bugüne kadar hiç olmadığı kadar çok miktarda ABD ziyaretini yapan parti 13 yıldır iktidarda olan AKP değil midir?

“BOP eş başkanıyım” diye meydanlarda bağıran-çağıran ABD ve uluslararası kuruluşlarla işbirliği içerisinde siyasi parti AKP değil miydi? 2011 seçimleri öncesinde Egemen BAĞIŞ’ın uluslararası kuruluşlara gidip “BU ADAMI DELİĞE SÜPÜRMEYİN. KULLANIN” dediği kişi kimdi acaba?

AKİL ADAMLAR ile bölgelere gidip ÇÖZÜM SÜRECİ ile milleti etnik temelde ayrıştıran siyasi parti kimdi acaba?

17/25 ARALIK operasyonları sonucu HIRSIZIN, POLİSİ SAVCIYI ve HÂKİMİ kovaladığı ortamda iktidardaki siyasi parti kimdi acaba?

“Milliyetçiliği ayaklarımın altına aldım” diyen parti lideri kimdi acaba?

“KÜRT MESELESİ benim meselemdir” diye başlayarak ülkeyi bölen etnik yapılara ayrıştıran siyasi parti kimdi acaba?

Okumuş ama anlamamış görmüş ama idrak edememiş duymuş ama duymamazlıktan gelmiş birinin APO yu ipten alanlardan kastı MHP ise; o güne ait TBMM kayıtları meclis tutanakları bir TIK kadar yakınındadır. Ama bilerek bu satırları kaleme alması şahsiyetinin ne kadar zayıf ve iradesinin ne kadar ipotekli olduğunun bir göstergesidir.

Siyasette ortaya çıkış amacına destek için yılarca her türlü uygulamalarınıza destek veren mütedeyyin muhafazakâr insanlara yapmış olduklarınız, dostluğa insanlığa sığacak şeyler değildir. Yolsuzlukların ortaya çıkmasını sağlayan vatan evlatlarının HIRSIZLAR tarafından hapse atılması, binlerce polisin sürgün edilmesi ve çalınan milyonlarca liranın faizi ile geri ödenmesinin açıklaması hala yapılamamıştır. Analize bunun da dâhil edilmesi gerekmez mi?

1999 öncesini görmeden 1999-2002 dönemini anlamak pek mümkün değildir.

 Bu gün AKP li ama o gün Fazilet Partili olan bu zevatlar ile ANAP-DYP –DSP-SHP gibi siyasi partilerin 1998 EKİM ayında başlayan bütçe krizini çözemeyip 54 milletvekili sahip DSP Genel başkanı Bülent ECEVİT’e dışardan destek vererek ülkeyi seçime götürme yetkisi verdiklerinde ülkenin 1999 yılı için bütçesi bile yoktu. 1999 yılının 18 şubatında ABD nin KENYA dan MİT e  şartlı teslim ettiği  CANİBAŞI Abdullah ÖCALAN’ın yargılama sürecinde ve Nisan 1999 yılında yapılan genel seçimde muhalefete düşen Fazilet ve Doğruyol Partisinin MHP üzerindeki fitne fesat politikalarını bilmeyen yoktur.17 AĞUSTOS 1999 da gerçekleşen Marmara depreminde ülkenin bütçesi yeni onaylanmıştı.

“1999 yılında ülke tarihinin en büyük depreminde toplanan paralar ile işçi ive memur maaşı ödendi” diyecek kadar alçalan bir ithama aslında cevap vermek bile gerekmez. Ama şunu çok iyi bilmesi gerekir ki 1999 depremi sonrası yapılanları ilk alkışlayan takdir eden AÇIKSÖZ GAZETESİ olmuştur. Dost düşman herkes yapılanları alkışlarken üzerinden geçen 16 sene sonra bunu hatırlatmak da ancak SARAY DALKAVUKLARINA yakışır.

BAŞÖRTÜSÜ MESELESİ ni de yazmış olması ise tam bir aymazlıktır. MHP nin BAŞÖRTÜSÜ konusunda ki onca gayretine rağmen onlarca yıl, her ortamda başörtüsünün iktidar tarafından kullanılmış olmasını ne ile izah edebileceksiniz?

MHP Genel başkanı Sayın Devlet BAHEÇELİ seçim konuşmalarında “Allah kimseyi Ahmet DAVUTOĞLU’nun durumuna düşürmesin” demiştir.

Bizde bu cümleden olmak üzere bu yazıyı kaleme alan kişi için aynı ifadeleri kullanabiliriz. “ALLAH KİMSEYİ bu şahsın durumuna düşürmesin.

MHP Türk-İslam Ülküsünün temel savunucusu ve yıllardır bu ülkünün hayata geçirilmesi için mücadele eden tek siyasi partidir. KIZIL ELMASI;  ALLAH KELAMINI YÜCELTME DAVASIDIR.

Bu ülküde YOLSUZLUĞA yer yoktur.

Bu ülküde HIRSIZLIĞA yer yoktur.

Bu ülküde SİYASİ AYRIŞTIRMAYA. ETNİK BÖLMEYE yer yoktur.

Bu ülküde toplumun bir bütün halinde zenginleşmesi ve TOPLUM HUZURU esastır.

2002 de YOLSUZLUK, YASAKLAR ve YOKSULLUK ile mücadele için iktidara gelen siyasi partinin 13 yıl sonra 19 milyon olan yoksul sayısını 29 milyona çıkarmış olmasının mantığını izah edecek bir kalem sahibi var mıdır?

YOLSUZLUĞUN uluslararası kuruluşlar nezdinde tescillendiği bir başka dönem var mıdır?

YASAKLARIN YANDAŞLARA UYGULANMADIĞI ama bunların dışında herkese uygulandığı başka bir dönem yaşanmış mıdır?

Habur’da silahlı terör örgütü temsilcilerini davul zurna ile karşılayan; Hâkim ve Savcıları sınırda kurulan seyyar mahkeme ile “BEN TERÖRİSTİM” demelerine rağmen “HAYIR SİZ TERÖRİST DEĞİLSİNİZ” diyerek aklayan siyasi parti hangi siyasi partidir? BU ŞEREF MADALYASI AKP YE YETERDE ARTAR BİLE…

MHP isminin yazıda geçmiş olmasından kaynaklanan cevap hakkımızı kullanma isteğinden bu satırları kaleme alma ihtiyacı hâsıl olmuştur.

Hâsılı ortada bir kaybeden var ve bu da iktidar partisidir. Kabul etmek zor olabilir. Ama MİLLİ İRADE BÖYLE TECELLİ ETMİŞTİR. AKP ye oy verenlerin %6,5 oranındaki bölümünün HDP ye destek vererek barajı asmasını sağlayan unsur olduğu açıktır. AKP den MHP ye genel oy oranı %3,5 civarındadır.

TOSYA ölçekli konuya bakıldığında sadece TOSYA DEVLET HASTANESİNDE, 2002 öncesindeki yapıya bile 13 yıldır ulaşılmamış olması bir şeylerin ispatı niteliğindedir.

Zaman her şeyin ilacıdır. Seçimin kaybedilmesi ile birlikte Yolsuzluk ve Hırsızlıkların sorgulanacağını endişesi HARAMZADELERİ korkutmuştur. Korkmaya gerek yoktur. Söylediğiniz gibi çok iyi şeyler yaptı iseniz Adalet sizi aklayacak ve itibarınızı iade edecektir. Yok, seçim sonuçları ile birlikte tepeden tırnağa korkmaya başladı iseniz, son söz olarak ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN ÇIKMAZ atasözü sizin içindir.

Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene

                                                                                                                             MHP TOSYA İLÇE TEŞKİLATI

HER DEVRİN ADAMI OLMAK

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!