Huzurevinde Yaşlılar Haftası Kutlandı

featured

18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan yaşlılar haftası yurt genelinde olduğu gibi ilçemizde de etkinliklerle kutlandı.

Yaşlılar Haftası nedeniyle Tosya Meslek Yüksekokulu tarafından Tosya Huzurevinde etkinlik düzenlendi.  Kutlama etkinliğe Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder, Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selahattin Kaymakçı, Evde Hasta Bakımı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Zeynep Arabacı, Öğr.Gör. Rasime Yıldırım, huzurevi yönetimi ve yaşlılar ile öğrenciler katıldı.

Yaşlılarla protokol üyeleri arasında geçen sohbette duygulu anlar yaşandı. Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Kazım Şahin ve İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder tarafından verilen hediyeler yaşlıları duygulandırdı. Hediyeleri alan yaşlılar protokol üyelerine sarılarak gözyaşı döktü. Yaşlıların gözyaşları protokol üyelerini de duygulandırdı.

Gazetecilere açıklama yapan Kaymakam Deniz Pişkin duygularını gizleyemezken, yaşlılığın herkesi bekleyen bir süreç olduğunu ve onlarla empati yaparak daha iyi anlanabileceğini söyledi. Devlet olarak yaşlıların her zaman yanlarında olduklarının altını çizen Kaymakam Deniz Pişkin yaşlıların mutlu olmaları ve neşeli vakit geçirebilmeleri için çeşitli kurslar açtıklarını ve yaşlılara yönelik etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Etkinlikte bir de ilginç olay yaşandı. Bir yaşlıya hediye verirken cebindeki sigara paketini fark eden Kaymakam Deniz Pişkin yaşlıya sigara kullanıp kullanmadığını sordu. Uzun süredir sigara kullandığı yönünde cevap veren yaşlı adam sonraki duyduklarına inanamadı. Kaymakam Deniz Pişkin tarafından sigarayı bırakma tavsiyesi alan yaşlı adam sadece üç diye cevap verdi. Sağlığın daha önemli olduğu belirten Kaymakam Deniz Pişkin’e kalan 3 paket sigarasını bitirdiğinde bırakacağını söyleyen yaşlı adam “3 paket sigaram var bitireyim, söz bırakacağım” dedi.

Tosya Meslek Yüksekokulu Evde Hasta Bakımı öğrencilerinin hazırladıkları pasta yaşlılar tarafından kesildi. Öğrenciler hazırladıkları yiyecekleri yaşlılara ikram ederek yalnız olmadıklarını bir kez daha gösterdi.

Programın öğrenciler tarafından hazırlandığını belirten Evde Hasta Bakımı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Zeynep Arabacı; “öğrencilerimiz yaşlıların rahat ve huzurlu vakit geçirmeleri için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bugün de 18-24 Mart Yaşlılar Haftası için etkinlik düzenledi.  Normal zamanlarda da yaşlılara yardımcı olurken, oyun ve eğlence etkinlikleriyle rahat vakit geçirmeleri için çalışıyor” dedi.

Evde Hasta Bakımı Öğr. Gör. Rasime Yıldırım’da; “öğrencilerimi yaşlıların yalnız olmadıklarını hissettirmek ve yalnız olmadıklarını göstermek için çalışıyor. Bunu da onlarla empati kurarak yapıyorlar. Çünkü burası yaşlıların kaldığı bir mekan değil onların evi. Öğrencilerimiz de bu bilinçle hareket ediyor” dedi.

Hoş vakit geçirdiklerini belirten yaşlılar öğrencilere teşekkür ederek kendilerine ev ortamı yaşattığını ve rahat vakit geçirdiklerini söyledi.   Ahmet Çataloğlu

 

Huzurevinde Yaşlılar Haftası Kutlandı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!