İç Sularda Av Yasağı Başladı

featured

1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve buna istinaden çıkarılan ve 18 Ağustos 2012 tarih ve 28388 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 3/1 Numaralı Ticari Amaçlı ve 3/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğler gereği; İlimizdeki iç sularda 15 Mart 2015 tarihinde başlayan su ürünleri genel av yasağı; 15 Haziran 2015 tarihine kadar devam edecektir.

 

İlimizde tüm iç sularımızda 15 Mart – 15 Haziran 2015 tarihleri arasında Sazan, Kadife, Siraz, Yayın,  Tatlı Su Kefali ve diğer türlerin avlanması yasaktır.

 

Su Ürünleri Yönetmeliği ve ilgili mevzuat gereği, söz konusu yasaklara uymayan amatör avcılar için 310,00 TL. ticari avcılar için 1.055,00 TL. idari para cezası uygulanmakta olup, ayrıca av aracına ve ürüne el konulmaktadır.

 

Söz konusu av yasakları, bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal hususlar göz önüne alınarak içsu kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir avcılığın sağlanması amacıyla, içsu balıklarının genel üreme dönemleri dikkate alınarak düzenlenmektedir.

 

Tüm vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstererek; ilgili yasaklara uymaları, uymayanları ise Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlükleri, Jandarma (156) ve Polis (155) teşkilatlarına bildirmeleri önem arz etmektedir.

 

Unutmamalıyız ki sürdürülebilir avcılık, balıkların yaşamlarında en az bir kere üremelerine imkân vermekle sağlanır.

 

Kaçak avcılık yaparak günü kurtarmak yerine, av yasaklarına uyarak hep birlikte geleceğimizi kurtaralım.  

 

İl Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

İç Sularda Av Yasağı Başladı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!