İdam Cezasını Kınadı

featured

Mısır’daki idam cezalarını Üniversitemiz Senatosu  kınadı

Kastamonu Üniversitesi Senatosu, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 105 kişi hakkında verilen idam cezasını kınamak amacıyla bir karar almıştır. Konuyla ilgili Kastamonu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verilmiştir:

“Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi askeri darbeyle vazifesinden uzaklaştırılmış ve haksızca cezaevine konularak, temel hak ve hürriyetlerinden mahrum bırakılmıştır.

İnsanlığın vicdanına sığmayan Mursi ve yargılanan 105 kişi hakkında verilen idam cezalarını ilmi ve ahlaki sorumluluğumuz gereği şiddetle kınıyoruz. Darbe yönetiminin talimatlarıyla adil yargılamaya riayet edilmeksizin verilen keyfi hükümlerin bozulması ve idam kararlarının geri alınması için başta Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği gibi milletlerarası kuruluşları ve bütün dünyayı harekete geçmeye çağırıyoruz. Mursi ve diğer mağdurlar hakkında verilen idam cezalarının uygulanması ve engellenmesi, Mısır’da içtimai mutabakatın ve istikrarın yeniden tesis edilmesi hayati ehemmiyet taşımaktadır.

Temel hak ve hürriyetleri her zaman savunan, bütün dünyada sağduyunun, demokrasinin ve hukukun hakim olmasını temenni eden Kastamonu Üniversitesi, her zaman kardeş Mısır halkının yanında yer alacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

 

İdam Cezasını Kınadı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!