İmam ve Muhtarlara İlkyardım Eğitimi

featured

İlçemizde görev yapan imam ve muhtarlara ilkyardım eğitimi verildi.

Kastamonu 112 Acil Koordinasyon Merkezi tarafından Tosya Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde imam ve muhtarlara yönelik ilkyardım eğitimi düzenlendi.

İlçe Müftülük Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya; İlçe Sağlık Müdürü Dr. Murat Karakaş,  ilçemizde görev yapan imamlar ve muhtarlar katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından ilk eğitim Orman İşletme Müdürlüğü uzmanları tarafından verildi. Yangın konusunda eğitim veren uzmanlar; yangının ilk çıkış anında yapılması gerekenleri ve söndürme anında dikkat edilmesi gereken hususları anlattı. Yangın söndürme çalışmaları esansında araç gereç ve ekipman kullanımında dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen uzmanlar,  rüzgarın yönünün de dikkate alınması gerektiğini hatırlattı.

Eğitimde 112 Acil Koordinasyon Merkezi uzmanları ise ilk yardım konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Kaza yada başka bir olay anında ilk olarak yapılması gerekenin olay yeri güvenliği ve ilkyardımcının güvenliğinin alınması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar sonraki işlemin ise 112 Acil Koordinasyon Merkezini aramak olduğunu söyledi.

Hastaya yapılacak olan ilk yardımı uygulamalı gösteren uzmanlar,  ilk yardımın 112 ekibi gelinceye kadar devam ettirilmesi gerektiğini ifade ederek ilaçsız yapılan ilk yardımın hastayı hayata döndürmedeki rolünün büyük olduğuna vurgu yaptı.

İmam ve Muhtarlara İlkyardım Eğitimi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!