İsrail’i Protesto Mitingi Düzenlendi

featured

Kudüs Gönülleri Platformu tarafından İsrail’i Protesto Mitingi düzenlendi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağını açıklamasının ardından İslam Dünyası’ndan tepkiler çığ gibi büyüyor.

Dün ilçemiz Cumhuriyet Meydanında Kudüs Gönüllüleri Platformu tarafından İsrail’i Protesto Mitingi düzenlendi. Saat 13.00’te düzenlenen mitinge Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Mitingde konuşan Kudüs Gönüllüleri Platformu Başkanı Sacittin Börekçi; “

DEĞERLİ KUDÜS SEVDALILARI

“Kudüs ulvi bir dava, vazgeçilmez bir sevdadır”.

Peygamberimizin miraca çıktığı ulu mekândır. Hakka açılan kapı, zulme karşı direniştir. İlk kıble, ilk istikamettir. Hepsinden öte Müslümanların ortak ruhu ve ortak paydasıdır.

Ey mahşere inanan Dünya Müslümanları! Kıyamete kadar mı sürecek bu derin uykunuz, Kudüs işgal altında.

Bütün mazlumların umutları Anadolu’dur. Yani sizlersiniz. Sizlerde Araplar gibi uyuşuk, umursamaz olursanız ümmetin ümidi kırılır. Allah korusun kutsallarımız tek tek düşer.

Bu meydanda Kudüs işgal altındayken rahat uyuyamayan Selahaddin Eyyubi’nin torunları var. Alparslan’ın, Fatihlerin torunları var.Filistinli kardeşlerimizin gözü Türkiye’de.  İsraillilerin gözü de Türkiye de. Emin olun sizin burada ayağa kalkmanız ve burada toplanmanız, Siyonistleri endişelendiriyor ve onları titretiyor. Karanlık kapıların arkasında kurdukları ekranlarda bu alana bakıp Ebabil kuşları gibi nereden çıktı bu insanlar? diyorlar. Derin bir korkunun içine kapılıyorlar.

*O lanetli İsrail’den intikam alınacağı gün, bu ümmetin kalbinden merhameti al Allah’ım!

*     (Nasıl ki; Kızıldeniz Firavun’a mezar olduysa, Akdeniz’de İsrail’e mezar olsun.) 

DEĞERLİ TOSYALILAR

Tarihi hakikatler göstermektedir ki Kudüs’e hâkim olan yeryüzüne hâkimdir. Kudüs’e zulüm getiren yeryüzünü kana bulamış, barış ve huzur getiren yeryüzüne adaleti hâkim kılmıştır.”Bu apaçık haçlı seferidir.Bugün Kudüs yarın Mekke ve İstanbul’dur.Uyanık olalım,Kudüs Müslümanlarındır

DEĞERLİ HEMŞERİLERİM

Bugün geldiğimiz nokta,kendilerini üstün ırk sayan, dünyanın efendisi zanneden bu katiller, tek başlarına olmadığını, Tramp denen mecnunla yani Amerika ile İsrail’in 100 yıldır bu coğrafyada iş birliği yaptığı ve geride kan gölü, gözyaşı, yoksulluktan başka bir şey bırakmamışlardır. Bu karar sinsi ve şeytanidir. Şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu karar insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki meseleleri derinleştirmiştir. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakârlıkta bulunmaya hazırız.Katillerin aldığı bu karar bizim için yok hükmündedir.

*(Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisi ve                         namusudur.)

*Kesselerde ayaklarımızı bilki; Ey Kudüs ! Ellerimi senin için ayak yaparım.

Evet, Kudüs, İsrail’in değil Bağımsız Filistin Devletinin başkentidir. Kudüs’le ilgili böyle hadsiz ve hukuksuz bir tasarruf Amerika’yı da İsrail’i de hiç ummadıkları bir neticeyle karşı karşıya bırakacaktır.Eğer Amerika İsrail’i bu kadar çok seviyorsa, Güney Amerika’da yer versin.            Kudüs Müslümanların onurudur, izzetidir ve hiçbir güç böyle bir şeyi gerçekleştirmeye Rabbimin izniyle muktedir olamayacaktır. Amerika ve kuklası İsrail bu kanda boğulacaktır. Siyonizm’in kuklası Trump ve katilleri bu küstahlıktan ve hadsizlikten mutlaka vazgeçmelidirler.  Aksi takdirde en az çelik kadar sağlam ve sert bir öfkenin hedefi olacaklardır.

*(Yıkılasın İsrail ! Enkazını   göreyim.Sana ülke diyenin yüzüne tüküreyim.)

*Hayberi hatırla Hayberi Ey Yahudi.Muhammed’in ordusu geri geliyor.

*Ya Kudüs’te yaşarız, yada şehit oluruz.

Değerli Kardeşlerim…

Amerika’nın bu talihsiz kararı, siyasi ve gayrı hukuki bir durumdur. Bizleri üzdüğü gibi, tüm İslam coğrafyasında aynı acıyla yürekleri yakmaktadır.  Bizleri derinden üzmüş ve sarsmıştır. Tarih boyunca tevhit ve adalete inananlar olarak, bizim ecdadımız Kudüs’ü barış yurdu haline getirmişlerdir. Kuvveti üstün tutan zalimler ise bu kutlu beldeyi zulme boğmuş, çatışma diyarına dönüştürmüşlerdir. Önce Filistinlileri kaba kuvvet zoruyla tanklarla, füzelerle katlettiler. Geriye kalanları evlerinden barklarından göçe zorladılar, mecbur bıraktılar. İsrail’i kurdular, şimdi de Büyük İsrail’i kurmak için uğraşıyorlar. Her gün Müslüman katletmekten, kan akıtmaktan adeta haz alıyorlar. Kudüs bugün Siyonizm’in topyekûn kuşatmasıyla karşı karşıyadır. Bu kuşatma aynı zamanda küresel bir kuşatmadır. Bu küresel kuşatmaya ancak küresel bir direnişle karşılık verebiliriz. Bu yüzden zaman konuşma zamanı değil, çok çalışmak ve şuurla hareket etme zamanıdır. Farklılıklarımızı kaşıyarak değil, ittifaklarımızı güçlendirerek bu kötü gidişe dur diyebiliriz. Kudüs’ün kurtuluşu için lafa değil, icraata ihtiyacımız var.

*Mazlumlar ayağa kalkmadıkça, zalimler diz çökmez.

*Mescidi Aksa’ya sahip çıkmıyorsak yerin dibine girelim.

*Kudüs yanarsa dünya yanar.

Değerli Tosyalı Kardeşlerim, Mescidi Aksa Davası İslami ve milli bir davamızdır. Dış güçlere karşı bütün inananlar birlik olmak zorundadır.

İşte bu yüzden Özgür Kudüs

Kahrolsun Siyonizm

Defolsun Amerika

Bağımsız Filistin.

Bu inanç ve kararlılıkla Mescid-i Aksa’nın selamını alıyor, Kudüs ve Aksa’nın İslam’la kucaklaşması için haykırıyoruz.

Yaşasın başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti…

Yaşasın işgalden kurtulmuş Kudüs şehri.

*Kalbi Kudüs için çarpıp meydanları dolduran kardeşlerim hepiniz sağ olun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun” dedi.

Miting, İlçe Müftüsü Eyyüp Demir tarafından Kudüs için yapılan duanın ardından sona erdi.

Miting sonunda kalabalık sessizce dağıldı.

 

İsrail’i Protesto Mitingi Düzenlendi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!