Kaçak avcılara 14 bin lira para cezası kesildi

featured
TOSYA'DA KAÇAK AVCILARA YÖNELİK BİR EVE YAPILAN OPERASYONDA KAÇAK AV YAPTIKLARI GEREKÇESİYLE 13 BİN 930 TL PARA CEZASI KESİLEREK, ETLERE VE SİLAHLARA DA EL KONULDU. (SEDAT AĞACIKOĞLU/KASTAMONU-İHA)

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde kaçak avcılara yönelik bir eve yapılan operasyonda kaçak av yaptıkları gerekçesiyle 13 bin 930 TL para cezası kesilerek, etlere ve silahlara da el konuldu.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, Tosya İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Tosya Doğa Koruma ve Milli Park Müdürlüğü Av Koruma ekipleri, bir ihbarı değerlendirerek Tosya’ya bağlı Ekincik Köyünde bir eve baskın düzenledi. Tosya Cumhuriyet Savcılığından alınan arama ve el koyma izniyle eve yapılan operasyonda yapılan aramada bir adet kızıl geyik eti ve postu, 2 adet yivsiz tüfekle bir adet yivli tüfek ele geçirildi.
Ele geçirilen etlerle silahlara el konulurken, etler ise veteriner hekim tarafından kontrol edildi. Ayrıca şahıs hakkında 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve 2017-2018 MAK kararlarına muhalefetten 930 lira idari para cezası ve 1 adet Kızıl Geyik Avı içinse 13 bin TL tazminat cezası uygulandı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. İHA

Kaçak avcılara 14 bin lira para cezası kesildi

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!