KADINA ŞİDDETE HAYIR

featured

Kastamonu Genç Girişimciler Derneği (KASGEG) Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Dt. Müge Tanyel; Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan’ın hunharca katledilmesini kınadı. 

Kastamonu Genç Girişimciler Derneği (KASGEG) Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Dt. Müge Tanyel; Üniversitesi öğrenci Özgecan Aslan’ın hunharca katledilmesi katledilmesini kınayarak, ”Biran önce kadın cinayetlerinin son bulması gerekiyor” dedi.

Kastamonu Genç Girişimciler Derneği (KASGEG) adına açıklama yapan Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Dt. Müge Tanyel; kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığına dikkat çekerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

”Kadına şiddet bir insanlık suçudur. Her 3 kadından 1’i evde kocasının ya da sevgilisinin fiziksel şiddetine maruz kalıyor. Kadına yönelik şiddet bütün dünyada en yaygın insan hakkı ihlalleri arasında yer alıyor. 1960’lı yıllardan beri kadın hareketleri buna karşı mücadele veriyorlar. Bizde ülke olarak kadın cinayetleri, tecavüzler olduğu zaman sadece kınamakla kalıyoruz. Kınamak yerine ceza kanunlarımızda caydırıcı düzenlemeler yapılarak somut adımlar atılmalıdır” dedi.

Sözlerine devam eden Tanyel ”Günümüzde maalesef kadına şiddet sanki normal bir yaşam davranışı kabul edilmiş gibi bütün yaygınlığıyla devam ediyor. Oysa unutmamalıyız ki; kız çocuğundan yaşlı nenemize her kadına atılan en ufak bir fiske bile terördür. Sivil toplum kuruluşları olarak bizlerle birlikte her kurum ve kuruluş el ele vererek kadına şiddetin önlenmesi için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Kastamonu Genç Girişimciler Derneği (KASGEG) Üyeleri ve Şehit Şerife Bacı’nın torunları olarak Özgecan Aslan’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine, milletimize başsağlığı diliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

KADINA ŞİDDETE HAYIR

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!