Kastamonu Eğitimle Dünyaya Açılıyor

featured
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Türkiye’deki üniversiteler arasında Mevlana Değişim Programı’nı en iyi kullanan üniversite olduklarını belirterek, “Son 4 yıl içerisinde yurt dışındaki 62 üniversiteyle ikili anlaşma yaptık. 4 yıl öncesinde bunların hiçbiri yoktu” dedi. 
21 bin öğrenciye eğitim olanağı sunan Kastamonu Üniversitesi’nde dünyanın 33 ülkesinden öğrenciler modern koşullarda eğitim görüyor. 2006 yılında kurulan Kastamonu Üniversitesi’nin 4 yıldır rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Seyit Aydın, şehrin lokomotifi konumunda olan üniversiteyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kastamonu Üniversitesi’nin vizyonunu anlatan Aydın, 2011 yılından bu yana yaşanan gelişmeleri de aktardı. Amacının sadece Türkiye için değil dünya için nitelikli insan yetiştirmek olduğunu belirten Aydın, “Çünkü bizden mezun olan gençlerimiz birer elçi olacaklar, Kastamonu’nun elçisi olacaklar, Türk dostu olarak memleketlerine dönecekler, kendi memleketlerinde de hayırlı hizmetler yapacaklardır” dedi.
Üniversitede 230 öğretim üyesinin bulunduğunu belirten Rektör Aydın, bunlardan 25’inin profesör, 40’ının doçent, 165’inin de yardımcı doçent olarak görev yaptıklarını, yaklaşık 650 akademisyenin hizmet verdiğini belirtti. 10 fakültesi bulunan Kastamonu Üniversitesi’ne tıp ve veterinerlik fakültesinin de açılacağı müjdesini veren Prof. Dr. Aydın, 2015 sonuna kadar 3 yeni fakülteyi şehre kazandıracaklarını vurguladı.

GÜMRÜK BAKANLIĞI’NDAN 2 MİLYONLUK LABORATUVAR HEDİYESİ
Kastamonu Üniversitesi’ni “akademisyen yetiştiren bir üniversite” olarak tanımlayan Rektör Aydın, fiziki altyapının da günden güne güçlendirildiğinin altını çizdi. Son 1 yıl içerisinde merkezi araştırma laboratuvarının tamamlanarak hizmete sunulduğunu hatırlatan Aydın, şunları söyledi:
“Oldukça iyi temel cihazlarımız var. Mesela elektron, çok gelişmiş elektron mikroskopu gibi yüksek performanslı çok iyi cihazlarımızı aldık. Arkadaşlarımız araştırma labaorotuvarını da en iyi şekilde kullanıyorlar. Genetik biyomühendislik, çevre kirliliği laboratuvarımızda ayrıca fen laboratuvarımız da çok iyi. Dolayısıyla arkadaşlarımızın ihtiyaçlarını, bütün temel cihazlarımızı ve laboratuvar materyallerimizi tamamlıyoruz. Bu arada ilaveten şunu söylemeliyim. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na da ayrıca teşekkür ediyoruz. Bu sene itibarı ile 2 milyon liralık değere sahip laboratuvar cihazları bize hibe edildi. Onlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”

DOKTORA VE MASTER ÖĞRENCİLERİNE MÜSTAKİL DAİRE
2 bin kişilik erkek, bin kişilik kız öğrenci yurdu inşa ettiklerini anlatan Prof. Dr. Aydın, “Kız yurdumuz tamamen bitti, her şeyiyle hazır, erkek yurdu da bitmek üzere. Bunun yanında 80 metrekarelik 100 daire yapılacak. 100 dairemiz hibe olarak yapılacak. Bu 100 daireyi biz doktora ve mastır yapan gençlerimize tavsiye etmek suretiyle kullanacağız” dedi.
Yeni yurtların yanında yeni tesislerin yapılacağını anlatan Prof. Dr. Aydın, şunları söyledi:
“İnşallah çok yakın zamanda rektörlük binamız da bitip teslim edilecek. Merkezi kütüphane inşaatımız şu anda devam ediyor. 2015 yılında yazında teslim edilecek. Bu yıl 5 bin kişilik cami ve külliye temeli atıldı. Tamamen Selçuklu mimarisini yansıtan 4 minareli cami ve konferans salonuyla diğer ek tesislerle beraber külliye yapacağız. Bunun ismi de şu anda Selçuklu ağırlıklı olduğu için Kastamonu’da kültür Muhammed Alparslan Camii olarak koyduk. Alpaslan Gazi’nin biliyorsunuz Muhammed ismi hep duyulmuştur. Sonra da hatırlanmak üzere Alpaslan Gazi’nin ismini koyduk. Ve Muhammed Alpaslan Han Camii külliyesinin temelini bu senenin baharında atıyoruz. İletişim fakültemizin bir kısmını hayırseverlerimizle temelini inşallah bu sene atıyoruz. İlahiyat fakültemizin de tamamını Kastamonu Entegre şirketi üstlendi, temelini bu sene atıyoruz. Ayrıca merkezi yemekhanede artık yeterli değil. Çünkü biz geldiğimizde 6 bin 200 öğrencimiz vardı, şu anda 2 bin 100, seneye sayısı daha yüksek seviyelere çıkacak. Yeni bir yemekhane planlamasını yaptık. Ayrıca spor kompleksi, ilave bir spor kompleksi planlamamızda bu yıl yatırıma girdi. Tabi yüzme havuzu da içinde olan oldukça kompleksli spor tesisini yatırıma aldık. Bir de Kastamonu Belediye Başkanlığımızın özel seyyar veya portatif spor salonu yapması planı var, şu anda yapıyorlar, temelini attılar. Yağmur yağışı çekildiği zaman tamamlayacaklar. Umarım en kısa zamanda tamamlanacağını ümit ediyoruz.”

“İLÇELERİN GELİŞİMİ İÇİN MESLEK YÜKSEKOKULLARINI ÖNEMSİYORUZ”
Azdavay ve Ağlı gibi ilçeler için yeni bölümler planladıklarını belirten Prof. Dr. Aydın, “Burada temel hedefimiz elbette ilçelerimize faaliyet göstermesi açısından üniversitemizde bir yer açmamız. Üniversitemiz açısından belki bizi çok zorlayan bir faktör ama biz temel itibarıyla temel olarak Kastamonu’nun gelişmesi, Kastamonu’nun şiar edilmesi, ilçelerimizin şuanda 12’sinde faaliz” dedi.
“Kastamonu Üniversitesi şehrin kalkınmasının lokomotifi olmaya devam ediyor” diyen Rektör Aydın, “Bu manada çalışmalarımız devam etmektedir. Mesela Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültemiz geniş çaplı iki senedir turizmle alakalı çalışmalar yaptı. İyi bir rapor hazırladılar. Bütün resmi kuruluşlarda da veya sivil kuruluşlarda da bunun etkileri teslim edildi. İyi bir master planı oldu diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Valilik, belediye ve sivil toplum kuruluşlarının üzerine düşeni yaptığını anlatan Prof. Dr. Aydın, “Geniş bir kalkınma topyekun olacaktır. Ekonomik manada ve ya sosyal kültürel manada Kastamonu için ne lazımsa yapacağız. Mesela Kastamonu’nun nüfusu, merkezin nüfusu son 2 senedir arttı. Bunun öncesinde veya sonrasında ne yapıldı? Bizde de zaten ciddi artışlar son 2 senedir kendini göstermeye başladı. Üniversitenin kapasite artışı başladı. Kastamonu 90-93 bin arası değişen nüfusa sahip ve şuanda geçen sene ilk defa 2012 yılının sonunda 98 bin, bu sene de 100 bin oldu. 100 bin barajını ilk defa geçti. Yine genel manada baktığımızda nüfusun azalmasının durduğu görülür. Bunu da özel bir manada üniversiteyle alakalandırabilirsiniz. Çünkü ek bir sektör, ilave ekonomik ve sosyal girdi sağlayacak tesisleri Kastamonu’da daha önce görmüyoruz. İnşallah bundan sonra daha çok dahil olacaktır. Herkes üstüne düşen görevi yapıyor, biz de yapacağız” ifadelerini kullandı.

“İLMİ ÇALIŞMALARIMIZ 2011 YILINDAN SONRA ÇOK FAZLA ARTTI”
Üniversitede neler yapıldığını anlatan Rektör Aydın, “Öncelikle ilmi manada düşünürsek 2007-2011 arasında bilimsel araştırma projeleri adı altında üniversitenin hiçbir kaynak vermediğini görüyoruz. Biz 2011-2015 yılına kadar 140 civarında projeyi desteklemişiz. Ayrıca 2011’e kadar hiçbir yayın desteği görmemiş arkadaşlarımız, biz şuanda 35 yayını bizzat teşvik destekleri vererek desteklemişiz. 2011 yılına kadar Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla yapılmış hiçbir proje yok. Şu anda Kastamonu Entegre ile beraber Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın desteklediği bir projemiz var, yani sanayi üretim projesi bu ‘lif levha üretiminde liflendirme enerjisinin düşürülmesi’ diye bir proje. Orman endüstri mühendisliğimizle devam eden bir proje. Ayrıca TÜBİTAK’ta 2011 yılına kadar sadece 3 proje desteklenmiş, bugün ise 10 projemiz desteklendi. TÜBİTAK tarafından Avrupa Birliği projelerinden de 2014 yılından 2015 yılına girerken projemiz birinci safhayı geçti, ikincisine geçecek” açıklamasında bulundu.

“TEKNOKENT PROJESİNİ YATIRIMA ALDIK”
“Teknoloji patentimiz tescillendi, yatırımcı arıyoruz” diyen Aydın, “Bir tanesi çok güzel yapıya sahip LPG tankı ki bunun sağladığı enerji tasarrufu yüzde 35, hacim tasarrufu da yüzde 50’dir. Diğeri ise batarya şarj sistemi geliştirdi arkadaşımız. Arabalar için bu proje de enerji tasarrufu sağlıyor. İki tescillenmiş patentimiz var, üçüncü patentimiz şu anda askıda. İnşallah yakında tescillenecek” diye konuştu.
Rektör Aydın, Kastamonu Üniversitesi’nin geliştirdiği projelere ilişkin şunları anlattı:
“Su ürünleri fakültemizden bir gencimizin balıklarda bağışıklık güçlendirici ortam dezenfektanı geliştirmeyle alakalı anti bakteriyel geliştirdi. Bu proje de inşallah bu sene içinde tescillenecek. Dolayısıyla üç patentimiz tescillenmiş oluyor. Şu anda yedi patentimizde incelemede. Bu incelemeler biliyorsunuz Patent Enstitümüz tarafından yurtdışına gönderiliyor, test ediliyor, testlerin neticesi müspet olduğu zaman geliyor askıya çıkıyor ve patentler tescillerine gidiyor. Ondan sonra itiraz olmazsa dolayısıyla 2015 yılı sonuna kadar veya 2016 yılı ortasına kadar yedi patentimiz daha inşallah tescillenmiş olacak diye düşünüyoruz. Artık teknoloji üreten bir üniversite olduğumuzun manasıdır bu. Şu anda tescillenmiş iki patentimize yatırımcı arıyoruz. Yatırımcılarımızdan Kastamonu’ya yatırım yapmasını istiyoruz. Neticede Kastamonu’da yatırım yapamazsa ne yapacağız artık nerede olursa yaptıracağız. Milli yatırımcılarımız olsun istiyoruz. Tabi yatırımcılarımızla konuştuğumuz zaman ilk sorduğu şey ‘ihracat için limanınız var mı’ sorusu oluyor. O limanımız da İnebolu’da yapılacak planlamaya girdi, ilgili bakanlıklarımız, devletimiz o meseleyi hallediyor. Zaten biliyorsunuz Ilgaz Tünelimiz de 2016 yılında açılacak. Bu da tabi bizim önümüzü açacak yardımcı faaliyetlerdendir. Üniversitemize de tesir edecek şeylerdir bunlar, o yüzden önemlidir. Tabi biz şu anda teknolojiyle ilgili çalışmalarımızı kuvvetlendirmek için teknokent projemizi yatırıma aldık. Bir araştırma gemimizi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız bize hibe etti. Bunlar şu anda çalışıyor, o manada bakanlığımıza da çok teşekkür ediyoruz.”

“SOSYAL TESİSLER VE İMKANLAR AÇISINDAN EKSİĞİMİZ KALMADI”
Cide’de bir uygulama oteli ve üniversite kampüsünde bir konuk evi bulunduğunu söyleyen Retör Aydın, Eğitim Fakültesi’nde bulunan uygulama anaokulunun oldukça iyi bir eğitim verdiğini dile getirdi. Anaokulunun hem fen okulu olarak çalıştığını, hem de bilgisayar, müzik, sanat ve değerler eğitimlerinin verildiğini belirten Aydın, çocukların kendilerine ait değerleri öğrenme konusunda dolu dolu 5 günü olduğunu ifade etti. Aydın, “Dolayısıyla iyi bir anaokulumuz var diyebiliriz” dedi.
Üniversitenin Germeçtepe Baraj Göleti’nde bir balık üretim tesisinin bulunduğuna dikkat çeken Aydın, “Hem ilmi çalışmalar hem de üretimi yani gıda üretimi yapılıyor. Ayrıca İletişim Gazetemiz bir kampüs gazetesi çıkarıyor. Şu anda TV ve radyo stüdyosu kuruluyor. Bunlar da inşallah yakın zamanda hizmete girecektir. Bir konağımızı Turizm Fakültemizin uygulama merkezi olarak açtık. Bu konakta turizmle ilgili lokantacılık hizmetleri verilmeye devam ediliyor, şu anda tadilata aldık. Tabii spor manasına bir kondisyon salonumuz var. İkinci bir kondisyon salonunu da hizmete açıyoruz. Çok yakın zamanda teknoloji transfer ofisini kurduk, ofisimiz faaliyete geçti. 51 kadar öğrenci kulübümüz faaliyet gösteriyor sosyal manada” açıklamalarında bulundu.

“SPOR BRANŞLARINDA DÜNYA VE AVRUPA ŞAMPİYONLUKLARIMIZ VAR”
Karma Dövüş Şampiyonası’nda iki öğrencinin dünya şampiyonu olduğunu belirten Rektör Aydın, şampiyonayı Azerbaycan televizyonlarının canlı olarak verdiğini belirtti. Spor konusunda öğrencilerin önünü açtıklarını anlatan Aydın, şöyle devam etti:
“Kastamonu Üniversitesi amblemiyle Türk bayrağını da Azerbaycan bayrağının yanında bulundurdular, sağolsunlar. Bu gençlerimizden Abulfaz Mehdisoy inşallah bu hafta sonu Avrupa unvan maçını oynayacak. Gençlerimizin başarılarının devamı gelecek. İki farklı kiloda iki dünya şampiyonluğu çıkarttık. Öğrencimiz Deniz Kazan, 2014 yılında 12 bin metrede dağ koşusunda krosta Balkan Şampiyonu oldu. 2014 yılı içersinde üniversiteler arasında bayan plaj hentbolunda Türkiye birincisi olduk. 2014 yılında yine Üniversite Ligi’nde Türkiye şampiyonuyuz. Bayan Hentbol Takımımız Koçfest şampiyonasında da Türkiye üçüncüsü oldu. 2013 yılında da Türkiye Ünilig Üniversite Ligi’nde ikinciydik. 2014’te şampiyon olduk. Finallerde yine şampiyonluk bekliyoruz.”

“SON 4 YIL İÇİNDE YURTDIŞINDAKİ 62 ÜNİVERSİTEYLE İKİLİ ANLAŞMA YAPTIK”
Kastamonu Üniversitesi’nin milletler arası açılımının oldukça iyi durumda olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Aydın, “Türkiye’deki 79 üniversitemizle Farabi değişim anlaşmamız var ve bunlar devam ediyor. 42 Avrupa üniversitesiyle ERASMUS anlaşmamız var, onlarla öğrenci öğretim elemanı değişimlerimiz her zaman devam ediyor. Mesela 2014 yılı içersinde 70 civarında öğretim üyemizi değişimle Avrupa’ya gönderdik” dedi.
Bu anlamda ERASMUS’u iyi kullanan bir üniversite olduklarına işaret eden Aydın, “Son 4 yıl içerisinde yurt dışındaki 62 üniversiteyle ikili anlaşma yaptık. 4 yıl öncesinde bunların hiçbiri yoktu. En son Afrika’ya Sudan’a da açıldık, orada da faaliyetlerimiz artacaktır. Zaten Libya’yla özellikle anlaşmalar yaptık. Libya’dan şu anda lisansüstü 280 civarında lisansüstü, master ve doktora öğrencimiz var. Bunların sayısını ve çalışmalarını daha da arttıracağız. Endonezya’daki Teknik Tarım Üniversitesi’yle şu anda beraber proje yapma safhasına geldik. Bunları örnek olarak veriyorum, aynı şekilde Kırgızistan’daki, Kazakistan’daki üniversitelerimizle değişik projeleri beraber yapıyoruz diyebiliriz. Mesela bu sene ilmi faaliyet olarak aklıma gelmişken söyleyeyim yapacağımız sempozyumlar, kongrelerden bahsedeyim. Türkiye-Kırgızistan İlişkileri Sempozyumu’nu yine milletlerarası Dünden Bugüne Türkiye-Kırgızistan İlişkileri Sempozyumu’nu 22-24 Mayıs arasında Kastamonu’da yapacağız. Internatıonal Scıentıfıc Forum dediğimiz ormanla ilgili sempozyumu 8-12 Haziran’da bu yıl Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapacağız. 10. Milletlerarası Orman Sempozyumu’nu Kastamonu ve Karabük’te 1-6 Eylül arasında yapacağız. İlk kez yapılacak Türk Dünyası Turizm Sempozyumu’nu 19-21 Ekim 2015 tarihleri arasında Kastamonu’da yapacağız, hem Kırgızistan’dan hem de Kazakistan’dan üniversitelerimizle beraber yapacağız. Gene Sağlık Bilimleri Sempozyumu gerçekleştireceğiz. Bunların sayısını her geçen gün arttıracağız” ifadelerini kullandı.

“2006 YILINDAN SONRA KURULAN ÜNİVERSİTELER ARASINDA MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI’NI EN İYİ KULLANAN ÜNİVERSİTEYİZ”
“Milletlerarası iş birliğimizin kuvvetlenmesi için ne lazımsa yapacağız” diyen Aydın, şunları kaydetti:
“Ayrıca Mevlana Değişim Programı’nı çok iyi kullanan bir üniversiteyiz. Zaten 2011 yılı sonu itibariyle bu programa başlamadan önce Türki Cumhuriyetler’le hem talebe hem de öğretim üyesi değişimlerini kendi imkanlarımızla yapmaya başlamıştık. Mevlana Değişim Programımız da buna çok güzel olarak katkı sağladı. Şu anda bizim gönderdiğimiz ve bize gelen öğretim elemanı sayısı 2014 itibariyle 50 civarında. Görme engelliler için sesli kütüphanemiz oldukça iyi çalışıyor. Üniversitemiz üye oldu. Sadece Türk üniversitelerine değil, yurtdışındaki üniversitelerde hizmet vermek üzere o sistemimizi inşallah geliştiriyoruz. Görme engelliler için sesli kütüphane, şu anda elektronik kütüphanemiz oldukça iyi durumdayız. Diploma ekini aldık, diploma etiketine de inşallah en yakın zamanda müracaat edeceğiz. Tabi Mevlana Değişim Programı’nı en fazla büyük Türk Cumhuriyetleri’ndeki üniversitelerle yaptık. 2013 yılında Eğitim Fakültemizin Türkçe bölümü öncülüğünde bir nevruz programı kutladık. Orta Asya’dan gelen gençlerimiz aktif olarak katıldılar. Sonra bunu üniversite çapında yaptık. 2014 yılında yine özellikle Orta Asya’dan gelen gençlerimiz olmak üzere hem Türk dünyasından hem İslam dünyasından talebelerimiz rol aldılar. 2014 yılında Yavuz programımızı şehirde mehteran kıyafeti peşinde yürüyüş yaparak gerçekleştirdik. Sağ olsunlar Yüksek Öğretim Kurulu Başkanvekilimiz Prof. Dr. Sefa Kapıcıoğlu da davetimizi kabul ettiler. Nevruz programında bizimle beraber oldular. Nevruz programını daha sonraki yıllarda genişleterek devam ettireceğiz. Sadece Türk Cumhuriyetleri’nden olan gençlerimiz katılmadı nevruza. Arabistan’dan, Yemen’den, hatta Afrika’dan gelen gençlerimizin hepsi gösteriler yaptılar.”

“2014 YILINDA 17 BİN ÖĞRENCİ 1 YILDA KASTAMONU’DA 100 MİLYON LİRA HARCAMA YAPTI”
2013-2014 eğitim-öğretim akademik yılı itibarıyla eğitim gören 17 bin öğrencinin şehirde 1 yıl içinde toplam ne kadar harcama yaptığına yönelik araştırma yaptıklarını söyleyen Prof. Dr. Aydın, araştırmaya göre rakamın 100 milyon lira olarak belirlendiğini belirtti. 2015 yılı itibarıyla 21 bin öğrenci sayısına ulaştıklarını vurgulayan Aydın, şöyle devam etti: 
“Sene sonunda yine hesapları çıkarılır. Bu sene herhalde çok daha yüksek rakamları ulaşılır. Ayrıca geçen yıl üniversitenin 80 milyon bütçesi vardı, bu yıl da 95 milyon civarında bir resmi bütçemiz var. Ekten aldıklarımızı saymıyoruz. İnşallah onu da burada harcayacağız. 400’e yakın idari personel sayımız var. 250 civarında hizmetten çalıştırdığımız insanlarımız var, bunları tabi hesaplara katmıyoruz geçen sene 17 bin talebenin bıraktığı 100 milyon. O manada ekonomik katkımızın iyi olduğunun düşünüyorum. İhsangazi’de 550, Tosya’da bin 40, Çatalzeytin’de 300 öğrencimiz var. Onlar orada elbette ekonomiye de sosyal olarak da katkı sağlıyorlar. Dolayısıyla biz hem ilimizi hem ilçelerimizi bu manada fazlasıyla düşünüyoruz. Ben şunu da söyleyeyim: Bizden önce 2012 yılına kadar yabancı öğrenci hiç yoktu. İlk defa 3 sene önce yabancı öğrenci aldık, sonra artarak devam etti. Bu yıl rakam bine yaklaştı. Şu anda Libyalı gençlerimiz burada master, doktora yapıyorlar. Bunlar çoğunlukla evli, çoluğu çocuğu olan gençler. Libya hükümeti bunlara 2 bin 500 dolar maaş veriyor ve kendileri bunu teklif ettiler bize. Çocuklar da tabi eğitim seviyesine gelmişler, ‘bunlar için kolej açacağız, yardımcı olun’ diye Milli Eğitim Bakanlığı’na müracaat ettiler ve kendilerine kolej açtılar. Bunun yan tesirleri olarak bir tanesini söyleyeyim, düşünün Libyalıların burada çocuklarını okuttukları kolej var ve bu gençler bizden yurt istemediler. Libya Büyükelçiliği Başbakanlık’tan temsilcileri de geldiler sağolsunlar, bizden yurt istemediler, ‘bize ev bulun’ dediler. Çünkü hepsi evli barklı geldi. Şu anda evlerinde oturuyorlar. Burada çocuklarını okutuyorlar, kendileri okuyorlar, yetişmiş eleman olarak da inşallah doktoralarını bitirdikleri zaman memleketlerine dönecekler. Biz şunu da yapıyoruz; lisans öğrencisi olarak aldığımız gençlerimizi Türkiye vatandaşı olmayan gençlerimizden öğrenim ücreti almıyoruz. Sadece kanunun emrettiği Türk öğrencilerden aldığımız asgari seviyeden bir miktarı almak zorundayız. O da sembolik zaten. Bu gençlerimizi de o şekilde okutuyoruz.”

“KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ’NDE OKUYACAK ÖĞRENCİLER KENDİLERİNİ EVLERİNDE HİSSEDECEKLER”
Kastamonu Üniversitesi’nin teknik ve altyapı itibarıyla oldukça iyi seviyede olduğunun altını çizen Prof. Dr. Aydın, “Gençlerimiz en iyi eğitimi alacaklarını bilmeliler. Akademik eğitimi çok iyi alıyorlar. Hocalarımız ve teknik altyapımız yeterlidir. Laboratuvarlarımız iyi ve gelişmiş durumda. Mesela Güzel Sanatlar ve İletişim Fakültelerimizde atölyelerimiz iyidir. Dolayısıyla o manada herhangi bir eğitim-öğretim eksikleri kalmıyor. Üniversitemizde her türlü imkan onlar için seferberdir. Öğrencilerimizi oldukça iyi bu yıl tamamladığımız yurtlarla beraber iyi imkanlar bekliyor. Şehir oldukça şirin bir şehir, yaşanabilir bir şehir, çok masraflı bir şehir değil. Gençlerimiz için yani ekonomik seviyesi çok yüksek olması gerekmiyor buraya gelen gençlerin, sıcak bir şehir karşılıyor onları. Gönül sıcaklığı olarak söylüyoruz” dedi.
“Kastamonu Üniversitesi’nde okuyacak öğrenciler kendilerini evlerinde hissedecekler” diyen Aydın, “Onları kendi çocuğunuz olarak görmezseniz faydalı olamazsınız. Bizim arkadaşlarımız, akademisyenlerimiz de onları kendi çocukları olarak görüyorlar, göreceklerdir. Buradan mezun olduklarında da hem teknik bilgi donanımı hem de gönül rahatlığı içerisinde bitirdikleri bir üniversite, insani olarak da çok iyi bir şekilde yetişmiş olarak gitmeyi kendilerine garanti ediyoruz. Gençlerimiz mensubu ve mezunu olmaktan gurur duyacakları Kastamonu Üniversitesi’ne geleceklerdir, onu yaşayacaklardır. Hem bu üniversitenin mensubu olduğu için gurur duyacaklardır hem de bu üniversiteye başlayıp bitirip mezun olup temsil ettikleri için gurur duyacaklardır. Ondan emin olabilirler” ifadelerini kullandı. 

Kastamonu Eğitimle Dünyaya Açılıyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!