Kastamonu İGM Üyelerine Havaalanı Brifingi

featured

Kastamonu İGM Üyelerine Havaalanı Brifingi

 Kastamonu İl Genel Meclisi üyelerine havaalanındaki son durumla ilgili olarak Kastamonu Özel İdare Genel Sekreteri Zafer Karahasan tarafından brifing verildi.

Meclis üyelerine ilk olarak Turizm Eğitim Merkezi (TUREM) binasında genel durum hakkında bilgi veren Özel İdare Genel Sekreteri Zafer Karahasan, daha sonra havaalanında yürütülen çalışmaları bizzat yerinde gösterdi.

 Havaalanına hiçbir dönemde olmadığı kadar yakın olduklarını söyleyen Karahasan, “Havaalanının tamamlanması için Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ile 27 unsurun yapılmasına karar verildi. Bunun 15`ini Özel İdare olarak biz yapacağız. Geri kalan 12 işin yapımını ise, DHMİ üstlenecek. Havaalanında yaklaşık 50 milyon TL`lik bir yatırım yapılacak. Bu projenin 1 yıl içerisinde yapılacak olması da çok önemlidir. DHMİ Devlet Planlama Teşkilatı`ndan (DPT) 40 milyon TL`lik bütçe istedi. DPT`de Ocak ayı içerisinde yatırım programlarını açıklayacak. Böylece Kastamonu Havaalanı projesi bir devlet yatırımı haline gelecek” dedi.
Havaalanının yanı başında bulunan TUREM binası içinde bir açılım yapmayı planladıklarını söyleyen Zafer Karahasan, “DHMİ TUREM binasını bir engel olarak görüyor. Ama şu anda inecek uçakların kapasitelerinin küçük olması nedeniyle bu engeli geçici de olsa kaldırdık. Ancak burasına bir çözüm bulmamız şart. Bu binayı başka bir alana taşıyabiliriz” diye konuştu.
Havaalanını Kastamonu`nun onur projesi olarak gördüklerini de söyleyen Karahasan, “Bu projenin hayata geçmesiyle birlikte artık yatırımcıları Kastamonu`ya getirmek için çabalamayacağız. Çünkü yatırımcı havaalanı olduğu için kendisi gelmek isteyecek. Bizler gelen yatırımcıyı seçeceğiz. Yani seçici olacağız” dedi.
Havaalanındaki çalışmaların ihale süreçlerinde ve hava şartlarında herhangi bir aksilik çıkmadığı takdirde 2011 sonu itibariyle sona ereceğini belirten Zafer Karahasan, havaalanının işletmesinin ise şu an için DHMİ tarafından yapılacağını belirtti. İl Genel Meclisi Başkanı Adnan Koçoğlu ise, başlangıç aşamasında ve şimdi havaalanının bu seviyeye gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiklerini, şu anda havaalanının önemini anlamayanların 2-3 yıl içerisinde aradaki farkı çok rahat bir şekilde görebileceğini söyledi.

Kastamonu İGM Üyelerine Havaalanı Brifingi

Kastamonu İGM Üyelerine Havaalanı Brifingi

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!