Kastamonulular: Terör belası yetti artık, ben

featured

Kastamonulular: Terör belası yetti artık, ben varım ya sen

Kastamonulular tarafından, “Genelkurmay’ım, babaları da askere al; Şerife bacıları da askere al” imza kampanyası başlatıldı… İstanbul’da yaşayan bine yakın Kastamonulu, 30 Ekim pazar günü, Feshane Uluslararası Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi’nde bir araya geldi.  Kastamonu Konfederasyonu (Kas-Kon) tarafından organize edilen ‘Kastamonulular Buluşuyor’ etkinliğinde, “Terör belası yetti artık, ben varım ya sen…” sloganı ile “Genelkurmay’ım, babaları da askere al; Şerife bacıları da askere al” imza kampanyası başlatıldı. 

Kanlarımız, Vatanımıza feda olsun

 Bir konuşma gerçekleştiren Kastamonu Konfederasyonu (KAS-KON) Genel Başkanı Selami Çelebioğlu, şunları söyledi:

 “Öncelikle, hepimizin ortak paydası, aydınlık Türkiye’mizin bayramı olan Cumhuriyetimizin 88. Yıldönümünü; ulusal değerlerimize, vatanımıza ve bölünmez bütünlüğümüze olan tüm bağlılığımla en içten duygularla kutlarım. Kastamonu, kendi idari coğrafyasına düşman istilası söz konusu dahi olmadığı halde,  Kuvay-i Milliye yapılanmasının en aktif ve bıçkın duruşunu ortaya koyan, Kurtuluş Savaşı’nda en fazla şehit veren illerimizden biridir. Yüzyıllardan bu yana, devletine ve milletine bağlılığından hiç taviz vermeyen, terör ve siyasal çatışmaların hemen hemen hiç olmadığı, Cumhuriyete sahip çıkan bir huzur kentidir. Çocuklarımızın, Mehmetçiğimizin şehit haberlerini duymak yüreğimizi dağlıyor. Artık, terör belası bitmeli… Bu nedenle, “Terör belası yetti artık, ben varım ya sen’ sloganı ile “Genelkurmay’ım, babaları da askere al; Şerife bacıları da askere al” imza kampanyasını başlattık. Kastamonuluların imzalarını, Genelkurmay Başkanlığı’mıza ileteceğiz. Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi, topyekun olarak, bu terör belasını bitirmeye hazırız. Kanlarımız, Vatanımıza feda olsun” diye konuştu.

Şerife Bacı Vakfı kurulacak

 Konuşması sırasında, Kas-Kon’un projelerine de değinen Selami Çelebioğlu, ‘Bir Burs, Bir Hayat’ projesi ile herkesin eğitime katkı sağlayabileceği bir model oluşturacaklarını ifade ederek, “Aynı amaçlar ile, orta ve uzun vadede kurumsallaşmaya yönelik çalışmalar yaparak, imece geleneğimizi sürdürüp, çatımız altında bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarının amaçlarına ulaşmak için yapacakları çalışmaları kendi kaynakları ile finanse eder hale getirmek istiyoruz. Bunu da, hep beraber kuracağımız Şerife Bacı Vakfı ve toplumumuza sunacağımız ‘Kastamonu Kart’ ile gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Kastamonu Postası

 

Kastamonulular: Terör belası yetti artık, ben

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!