TOSYA, ANADOLU LİSESİ DEĞİL FEN LİSESİ İSTİYOR

featured

Milliyetçi Hareket Partisi Tosya İlçe Teşkilat Başkanı İsmail YUR Anadolu Lisesi dönüşümü ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. İlçemizde 14 yıldan bu tarafa Anadolu Öğretmen Lisesi olarak faaliyette bulunan 250 yatak kapasiteli 340 öğrenci mevcutlu okulumuz, bakanlığın almış olduğu bir kararla BAHÇELİEVLER ANADOLU LİSESİ ne dönüştürülmüştür.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeler neticesinde Türkiye Genelindeki 226 Anadolu Öğretmen Lisesi’nin Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi ve Anadolu Lisesi’ne dönüştürülmesi konusunda yapılacak olan çalışmalar Haziran ayının başında ilgili birimlere gönderilen yazıyla başlatıldı.

Bakanlık tarafından yayınlanan listede okulların tamamının Anadolu Lisesi olacağı açıklanmışken daha sonra yapılan haberlerden bir kısmının Fen Lisesi’ne diğer bir kısmının ise Sosyal Bilimler Lisesi’ne dönüştürüldüğünü öğrendik. Yakın çevremizdeki illerden Çorum’da Alaca, Osmancık ve Sungurlu ilçelerinde bulunan Anadolu Öğretmen Liseleri Fen Lisesi olarak dönüştürülmüşken Kastamonu’da sadece Taşköprü Anadolu Öğretmen Lisesi Fen Lisesi’ne dönüştürülmüştür. Toplamda Çorum’da 4, Kastamonu’da ise 2 Fen Lisesi olmuştur.

Gelinen noktada ise Tosya’da Anadolu Öğretmen Lisesi’nin de Anadolu Lisesi’ne dönüştürülmesinin ardından ilçemizdeki Anadolu Lisesi sayısı 3’e yükselmiştir. Mevcut haliyle Tosya Anadolu Lisesi ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi (Eski Tosya Lisesi) bu türdeki ihtiyacı fazlası ile karşılamaktadır. Anadolu Öğretmen Lisesi’nin mevcut haliyle Anadolu Lisesi’ne dönüştürülmesini ileri bir adım olarak değerlendirmek maalesef mümkün değildir. Hem toplam nüfus kriteri, hem öğrenci potansiyeli hem de fiziki imkânlar bir arada değerlendirildiğinde Kastamonu’daki 3. Fen Lisesi’nin Tosya’da açılması gerektiği değerlendirilmektedir. Çorum örneğinden yola çıkarak bunun mümkün olabileceği de değerlendirilmektedir. Özellikle Alaca ile Tosya nüfus ve ekonomi bakımından kıyaslandığında bu durum daha açık olarak görülebilecektir.

İlçe siyasetine etkin olanların eğitim de değişim ve dönüşümle ilgili kamuoyunu bilgilendirmemiş olmaları bir eksiklik olarak değerlendirilirken, eğitimin tarafları olan kurumların konu üzerindeki görüşlerine müracaat edilmemesi ayrı bir eksiklik olarak dikkat çekmektedir.

         İlçemizdeki öğrenci sayısı Fen Lisesine olan ihtiyaç ve mevcut okulun alt yapısının her hal ve takdirde bir üst sınıf olana FEN LİSESİNE uyum şartları göz önüne alındığında TOSYA ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ ninTOSYA FEN LİSESİ ne dönüştürülmesi ilimiz açısından bir zenginlik olacak ve ilçemizdeki eğitime katkı sağlayacaktır. Milli eğitimin il ve ilçe müdürlüklerine konunun tekrar gözden geçirilmesi ve vakit kaybetmeden okulumuzun TOSYA FEN LİSESİ ne dönüştürülmesini yetkililerden bekliyoruz.

İsmail YUR

MHP TOSYA İLÇE BAŞKANI

 

 

 

TOSYA, ANADOLU LİSESİ DEĞİL FEN LİSESİ İSTİYOR

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!