Kaymakam Arslan Yurt Onuruna Veda yemeği Düzenlendi

featured

KAYMAKAM ARSLAN YURT İÇİN DÜZENLENEN VEDA YEMEĞİ HÜZÜNLÜ GEÇTİ

Bolu’nun Gedere ilçesine tayini çıkan Tosya Kaymakamı Arslan Yurt onuruna Ilgaz Mountain Otelde veda yemeği düzenlendi. Tosya’da görev yaptığı süre içerisinde her kesimin takdirini kazanan Tosya Kaymakamı Arslan Yurt’un onuruna verilen yemeğe katılım oldukça yoğundu. Veda yemeğine Kastamonu Vali yardımcısı Muammer Balcı, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Keskin, Kastamonu İl Sağlık Müdürü Yusuf  Öztürk, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Tarakçı, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Tosya Garnizon Komutanı Himmet Polat, Tosya Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Aktaş, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç ve Ak Parti Tosya İlçe Teşkilatı, MHP Tosya İlçe Başkanı İsmail Yur ve MHP Tosya İlçe Teşkilatı, Ortalıca Belediye Başkanı Yusuf Arpacı, Tosya İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri, Tosya İlçe Emniyet Müdür vekili Halil İbrahim Olgun, Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz,Tosya Müftüsü Hikmet Yazıcı, Tosya Orman İşletme Müdürü Cengiz Dik, Tosya Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Karakuş,Tosya Devlet Hastanesi Müdürü Mustafa Uzbilgin, Çankırı İl Tarım Müdürü Metim Karaoğlanoğlu , Tosya Mahalle ve köy muhtarları, Sivil toplum örgütü temsilcileri, Kastamonu ve Tosya’dan çok sayıda gazeteci ve  davetliler katıldı.

Tosyalı İşadamı Yılmaz Danacı’nın Ilgaz  Mountain Resort Otelinde düzenlediği yemekte Kaymakam Arslan Yurt’a Kastamonu Vali yardımcısı Muammer Balcı, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Tarakçı,Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin,Tosya Muhtarlar derneği başkanı Abdullah Mülayim ve Tosya OSB Müdürü Nihat Küçükkasap tarafından plaket verildi. Ak Parti Tosya Kadın Kollarlı ise Kaymakam Arslan Yurt’un eşi Neslihan Yurt’a ünlü “Tosya Kıtsısı” takdim etti.

Açılış konuşmasını yapan Kaymakam Arslan Yurt öncelikli olarak yemeğe katılan tüm davetlilere teşekkür etti. Yurt şunları söyledi:

Başkalarına veda yemeği düzenlediğiniz zaman içiniz buruk oluyor. Ama böyle tüm sevdiklerini arkanızda bırakıp gitmek çok daha acı verici. Biz buna hiç alışamadık ve alışamayacağız gibi görünüyor. Tosya’ya tayinim çıktığında İngiltere’de bir yıl kaldım. Oradan Tosya haberlerini takip ediyordum ve böylesine birbirine bağlı bir yerde çalışacağım için büyük mutluluk duymuştum.

Tosya’da bölge hastanesi, Kızlaryolu barajı gibi yapılması gereken hizmetler var. Biz de arkadaşlarla gayret içine girdik ve çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Organize sanayi mesafe kaydetti, yüksekokul tamamlandı, bölge hastanesi ile ilgili çalışmalar son aşamaya geldi. Kızlaryolu barajıyla ilgili proje yapıldı ve bir iki yıla kadar tamamlanıp ihaleye çıkacak. Tosya bundan sonra da beraberliğini göstererek ve bir araya gelerek ilçenin sorunlarına ellerinden geldiği kadar çözüm yolları bulmaya devam edecekler. Ortak akıl projesini devam ettirerek iyi sonuçlar aldık. Huzurevinin yapım çalışmaları ihale noktasına geldi ve kapalı spor salonunun ihalesi yapılacak. Hükümetin bize sağladığı KÖYDES projesi ile çok şükür köy ve mahallelerimizde içme suyu sorunu kalmadı. Köy yollarında büyük mesafe kaydedildi. Tosya ilçesinde çalışmak benim ve ailem için büyük bir mutluluk olmuştur Tosya’nın havasını suyunu, halkını çok sevdik. Bu sevginin karşılıklı olduğunu düşünüyorum. Sizleri ve Tosya’mızı asla unutmayacağız. Burayı memleketimizi olarak sayacağız ve bizlerin gittiği yerleri de sizlerin evi olarak kabul etmenizi rica ediyorum. Başta il valimize, yöremizin milletvekillerine, bölge ve il müdürlerimize, il özel idaresine genel sekreterine, şube müdürlerine, teknik elemanlara,  ilçemizdeki tüm kurum kuruluşlarımıza, mesai arkadaşlarımıza, belediye başkanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, siyasi parti temsilcilerimize, muhtarlarımıza, iş adamlarımıza, hâkimlere savcılara, askeri kumrumuza basınımıza teşekkür ediyorum. Bizleri hiç kırmadılar, hiç birine gönül borcumuz yok, hepsini çok seviyoruz. Ben şikayet edilen değil şikayetleri çözen, sorun çıkaran değil sorun çözen, insan dışlayan değil insanlarla iyi diyaloglar kuran olmaya çalıştım, ama buna rağmen gönüller kırdıysak kırılanlardan özür dilerim.’ Dedi. Duygulu bir konuşma yapan Kaymakam Yurt’u dinleyen misafirler Yurt’u ayakta alkışladılar.

Kastamonu Valisi Yardımcısı Muammer Balcı ‘Bir değerli dostun kardeşin meslektaşın arakasından konuşmasının ne kadar zor olduğunu anlatamam. Kendisiyle birçok yerde birlikte görev yapma fırsatımız oldu. Kendisi benim gıptayla baktığım nadir insanlardan biridir. Biz kendisinden razı olduk, umarım o da bizden razıdır. Burada bu kalabalığı görünce, kendisinin Tosya halkı tarafından sevildiğini ve Tosya da iz bırakacağını hissetim. Ben kardeşimi dostumu tebrik diyorum bu bir veda değil her zaman gönlümüzde olarak ve kendisini gittiği yere de rahat bırakmayacağız.’ Dedi.

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Tarakçı ise yaptığı konuşmada,’’Tosya ilçemizi çok severim. Bir gün bir gazetede Köyün birinde yaşlı  bir kadının yalnız yaşadığını ve çok zor durumda olduğunu okudum. Bu konunun Kaymakam beye intikal ettiğini ve kaymakam beyin yaşlı kadına devlet vatandaş işbirliği ile ev yapmak için çalışmalar yaptığı bilgisine ulaştım. Bu da görevini ne kadar iyi yaptığının göstergesidir. Arslan Beyle tanışmamız görev gereği oldu. Kendisiyle karşılıklı çok projeler ürettik. Kendisine şükranlarımı sunuyorum kendisine sağlık başarı ve mutluluk diliyorum’ Burada bulunan kalabalıktan anladığım kadarı ile, Tosyalılar Kaymakam beyi çok sevmiş. Yeni görevinde Kaymakam beye başarılar dilerim’’dedi

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin,‘Biz Kaymamamızı çok sevdik. Tosya’da mülkü amirlik yapmak kolay değil. Burası güzel ve zor bir ilçe fakat Kaymakamımız alnının akıyla ayrılıyor.  Bu salonunu doldurmakla bu cevabı verdiniz diye düşünüyoruz. Kaymakamımız tefi ederek ayrıldığı için mutluyuz. Kaymakamımızı Kastamonu valisi olarak tekrar birlikte çalışmayı diliyorum’ dedi.

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Nihat Küçükkasap ‘Bunca hizmetlerinden dolayı Sayın Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum başarılarının devamı diliyorum.’ Dedi

Ortalıca belediye başkanı Yusuf Arpacı ‘ Kaymakamımızı çok seviyoruz ve çok sayıyoruz, budan sonrada sevgimiz devam edecek bahtı açık olsun ‘ dedi.

Türkiye muhtarlar federasyonu Tosya şubesi başkanı Abdullah Mülayim ‘Kaymamamızı 34 aydır tanıyoruz. Muhtarlar olarak kendisiyle yakından çalıştık. Ve çalışmalarımızı sonuçlandırdık Sağ olsun çok başarılı ve çalışkandır. Kendisini asla unutmayacağız .’ dedi.

Yapılan duygulu konuşmaların ardından yemekler ikram edildi. Yemeğin ardında ise Kaymakam Arslan Yurt ile davetliler hatıra fotoğrafı çekindiler.

Kaymakam Arslan Yurt Onuruna Veda yemeği Düzenlendi

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!