KAYMAKAM TÜRKÖZ, ÇUKUR İLKÖĞRETİM OKULUNU ZİYARET ETTİ

featured

KAYMAKAM TÜRKÖZ, ÇUKUR İLKÖĞRETİM OKULUNU ZİYARET ETTİ

 

     



 Eğitime verdiği destek ile bilinen Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz,Tosya merkez ve köylerinde bulunan okulları ziyaret ediyor.  

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, K. H.G. B. Müdürü Recep Keçeci ile birlikte Tosya’ya bağlı Çukur köyüne giderek Çukur ilköğretim Okulunu ziyaret etti.  Okul bahçesinde Kaymakam Türköz’ü karşılayan minik öğrenciler,sevinç gösterilerinde bulundular. Kendisini karşılayan öğrencilerle tek tek sohbet eden Türköz,öğrenciler ile yakından ilgilendi.

 
  Çukur İlköğretim Okulu ziyaretinde  bir açıklama yapan Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz ;’’ Çocuklar ilk eğitimini aile de alır, okul çağına geldiğinde aile eğitiminin yanında okul eğitimine de başlarlar. Tabi bu demek değildir ki okul çağına gelen çocuklar için artık aile eğitimi diye bir şey yoktur. Aile eğitimi bir çocuğun her zaman sahip olması gereken bir şeydir. Olmazsa olmazlardandır. Okul eğitimin en yararlı olduğu konu çocuğun sosyalleşmesine bulunduğu katkıdır. Çocuk artık sosyal bir ortamda kendi yaşıtları ile birlikte bulunmakta, ve değim yerindeyse hayatın gerçekleri ile ilk defa karşılaşacağı ortamdadır. İlköğretim karanlıktan aydınlığa açılan bir penceredir. Zira eğitim ülkemizin kalkınmasının lokomotifidir. Bir toplumun aydınlık yüzü eğitimdir. Eğitimi halledememiş toplumların çağdaşlıktan, kalkınmışlıktan ve medeniyetten bahsetmeleri söz konusu olamayacaktır.  Devletin, toplumun ve bireylerin mutluğu için eğitim en iyi çözüm yoludur. Eğitim ve öğretimde hızla yüksek bir düzeye çıkacak bir milletin, yaşam mücadelesinde maddî, manevî bütün kuvvetlerinin artacağı kesindir. Siz öğrenciler, devletimizin sizlere tanıdığı imkanları kullanarak başarılı birer birey olmak için çalışmalısınız. Derslerinizde başarılı olmak için sağlıklı yaşayarak sağlıklı beslenmeli ve derslerinizde öğretmenlerinizi tüm dikkatinizle dinlemelisiniz. Toplum olarak, çok sevdiğimiz çocuklarımız için, geleceğimiz için en kalıcı yatırımın eğitim olduğu bilincine vardığımızda, tüm diğer sorunlarımızın kolayca çözümlendiğini göreceğiz’’dedi.


 

KAYMAKAM TÜRKÖZ, ÇUKUR İLKÖĞRETİM OKULUNU ZİYARET ETTİ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!