Kaynaşma Pikniği

featured

DİN GÖREVLİLERİ DERNEĞİNDEN KAYNAŞMA PİKNİĞİ

Dün, İlçemizin merkeze en yakın mesire yeri olan Üçoluklar mevkiinde, Din Görevlileri Yardılaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bir tanışma, kaynaşma ve veda pikniği düzenlendi. Aralarına yeni katılan din görevlileri ile tanışmanın ve kaynaşmanın, emekli olup aralarındanm ayrılacak olan meslektaşları ile de vedalaşma niteliğindeki piknik, tüm olumsuz hava koşullarına rağmen amacına ulaşmış olarak son buldu.

Yeni göreve başlamış personel ile emekli olan personelin aileleri ile birlikte hep bir araya geldikleri kaynaşma pikniği, mesire yerinde yapılacakken, yağan yağmurun oluşturduğu olumsuz koşullar nedeniyle Mehmet Erkaragülle Kapalı Spor Salonunda alternatif bir bir programla icra edildi.

Dernek başkanı Halil İbrahim Ünal ve İlçe Müftümüz Hikmet YAZICI’nın birlikte hareket ederek göreve yeni başlayan personeli emekli olan personelle tanıştırmasının icra edileceği sırada yağışın başlaması deyim yerindeyse Açıkhava pikniği kapalı salon piknik etkinliği olarak yerine getirildi.

Her ne kadar kapalı ortama taşınmış olsa da kendileri ile konuşma fırsatı bulduğumuz tüm din görevlilerimiz böyle bir etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Bunun geleneksel olarak belli zaman aralıklarında gerçekleştirilmesinin mesleki dayanışma ve kaynaşma açısından da çok yararlı olacağını dile getirdiler. Bu arada, dün bazı köylerimizde icra edilecek dini merasişmler ve yağmur duası etjkinliklerine katılmak üzere İlçemiz müftüsü kapalı spor salonundaki programdan erken ayrılmak zorunda kalmış, ancak program planlandığı gibi ilahilerin, kasidelerin icra edildiği ve Tosya Musiki Derneğinin Halk müziği sunumları ile neeli bir havada öğleye kadar devam etmüş, öğle saatinin gelmesi ile sona ermiştir.

Pikniğin menüsü ise yöresel olarak düşünülen Tosya keşkeği, pilav, güveç ve un helvasından oluşuyordu. Yüzlerce kişinin katıldığı piknik, hava muhalefetine rağmen unutulmaz bir anı olarak kaldı.

Kaynaşma Pikniği

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!