Kuşçular Köyü ikinci kez karantinaya alındı

featured

Daha önce karantinaya alınan ve alınan tedbirlerle vaka sayısı sıfır olan Kastamonu’nun Tosya ilçesine bağlı Kuşçular Köyü ani artış gösteren vakalar nedeniyle ikinci kez karantinaya alındı.

Geçtiğimiz günlerde Tosya ilçesine bağlı Kuşçular Köyü’nde yaşanan vaka artışı nedeniyle köy karantinaya alınmış ve alınan üst düzey tedbirle köylüler vaka sayısını sıfıra indirmeyi başarmıştı.

Birkaç gün önce köydeki bir cenaze için İstanbul’dan taziye ziyaretine gelen bir hemşerileri iki gün boyunca köyde kalarak yakınlarını ve köydeki hemşerilerini de ziyaret etmiş.

Sonradan pozitif olduğu anlaşılan bu kişinin köy ziyaretinin ardından köyde vaka sayısı hızla artarak 13’e kadar yükselince İlçe Hıfzısıhha Kurulu Kararı ile Kuşçular Köyü ikinci defa covid 19 hastalığı nedeniyle karantinaya alındı.

Kuşçular Köyünün karantinaya alınmasının ardından açıklama yapan Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin;  “Hiç vakası bulunmayan Kuşçular Köyümüzde vaka sayımız bir anda 13 olunca ikinci kez köyümüzü karantina altına aldık.

Temas öyküsü hepimizin ders çıkarması gereken nitelikte olduğu için paylaşıyorum: Kısa zaman önce köydeki bir cenaze için İstanbul’dan taziye ziyaretine gelen ve sonradan pozitif olduğu anlaşılan bir hemşehrimiz, köyde kaldığı iki gün boyunca ziyaret etmediği hısım, akraba ve komşu bırakmamış..!

Lütfen biraz daha dikkat, biraz daha tedbir!

Lütfen kimse evine ziyaretçi kabul etmesin, kimsenin evine ziyarette bulunmayın.

Taziyelerimizi de tebriklerimizi de telefonla iletelim, lütfen…” diye konuştu.

Kuşçular Köyü ikinci kez karantinaya alındı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!