Kutlu Doğum Konferansı Büyük Beğeni ile İzlendi

featured

Kutlu Doğum Konferansı Büyük Beğeni ile İzlendi

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle İlçemiz Müftülüğü tarafından tertip edilen “Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi” konulu konferans Müftülük Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Konferansı “İ’caz ve Belagat Deyimleri” ve “Kur’an’ın Belagatı ve İ’cazı Üzerine” kitaplarıyla bildiğimiz Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu verdi.

Konferansa ilçemiz Kaymakamı Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Müftümüz Hikmet Yazıcı, Kargı Müftüsü Bayram Çelik, Çeşitli Sendika temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

Kastamonu Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Korkmaz’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim’in ardından açış konuşmasını İl Müftüsü dursun Ali ŞEKER yaptı. Kaymakamımız Mehmet TÜRKÖZ’ün selamlama konuşmasında, Kutlu Doğum Haftası boyunca gerçekleştirilecek olan bütün etkinliklerin merhamet, bütün insanlığın hoşgörü, barış, karşılıklı sevgi ve saygıda buluşmasına vesile olması temennilerinden sonra  Kutlu Doğum Haftasının tüm vatandaşlarımıza, ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlı ve uğurlu olmasını dieklerini ifade etti. Kaymakam Türköz’ün konuşmasının ardından Erzurum Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim Üyesi Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, “Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi” konulu konferansında;

Hz. Peygamber’in merhameti ve hoşgörüsü konusunda geniş kapsamlı örnekler verdikten sonra bu anlayışın günümüze taşınması ve uyarlanmasında insanımıza düşen hassasiyetleri anlattı. İslam’ın doğuşu, erkek ve kadının yaradılışı, İslam’da kadının yeri ve İslam’da aile konularına da zaman zaman değinen Hacımüftüoğlu, günümüzde her bireyin sosyal sorumluluklarını da dikkate almak suretiyle Hz. Peygamberin yaşamından kendi yaşamına ve Hz. Peygamberin nezaretinde oluşan sahabe hayatındaki sosyal sorumlulukların günümüzde nasıl uyarlanabileceği konularına değindi.

Sosyal barışın oluşabilmesi için insanın önce kendisiyle barışık olması gerektiğini belirten Hacımüftüoğlu, “Din yaratan ile yaratılanın arasında münasebeti tanzim eden ilahi bir sistemdir. Allah’ü Teâla birbirine zıt on parçayı bir araya toplayarak, yeni bir özellik sahibi bir birlik meydana getirerek buna da insan şekli vermiştir. İnsan bu özelliği ile yeryüzünün en şerefli varlığıdır. İnsan haricinde hiçbir mahlûk bu şerefe malik değildir. Bu özelliği ile insan boşu boşuna yaratılmamış ve kendi başına bırakılmamıştır. Yaratılmışların en şereflisi olan insanın ruhu kendisinin hülasası, yani özetidir. Yine Allah’ü Teâlâ’nın idrake sığmayan noksansız kudreti tefekkür edilince yaratılmışların en yücesi olan insanın mükemmelliği daha iyi anlaşılır” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kutlu Doğum Konferansı Büyük Beğeni ile İzlendi

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!