Kuzeyin Yıldızı KASTAMONU, Fuarın da Yıldızı Oldu

featured

Kastamonu’nun il olarak katıldığı Travel Turkey Fuarı’nda Tosya Belediyesi tarafından açılan stant fuarın ilgi odağı oldu.

Fuara katılan Tosya Belediyesi ilçemizi İzmirlilere en iyi şekilde tanıttı. Fuarda ilçemizin tarihi, doğal güzellikleri ve kültürünün tanıtıldığı fuarda Tosya Pirinci yoğun ilgi gördü. Kazanlarda pişirilen pilavlar fuarda katılımcılara ikram edildi. Pilavı alan katılımcılar Tosya’nın damak zevkinin çok farklı olduğunu bunun da Tosya Pirinciyle daha da farklılaştığını söyledi. Katılımcılar pilav nedeniyle Tosya Belediyesi ve Tosyalılara teşekkür etti.  

Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir Fuarı 8’inci kez kapılarını açtı.

Valimiz Sayın Şehmus Günaydın ile KATSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Arslan ve Meclis Başkanı Kadir Tonbul’un da yer aldığı açılışta,  Kastamonu standı, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın ilk ziyaret ettikleri nokta olarak dikkatleri üzerinde toplayıp, büyük sükse yaptı.

Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir Fuarı 8’inci kez kapılarını açtı. Fuarda yerli ve yabancı 900’den fazla katılımcı yer alıyor. 

Turizmde sesini duyurmaya çalışan Kastamonu, Travel Turkey’de ön plana çıkarak bu hedefi doğrultusunda önemli bir adım attı.

Ulusoy ve Toprak, uzun sayılacak bir süre kaldıkları Kastamonu standında, katılımcılara kendi elleriyle siyez pilavı servisi yaptı, pastırma doğradı.

Manisa Valisi (Kastamonu eski Valisi) Sayın Erdoğan BEKTAŞ’ta standda uzun süre kalıp Kastamonu hasretini dindirdi.

900’den fazla yerli, yabancı katılımcı ve 30 ülkenin turizm profesyonelini İzmir’de buluşturan fuarda partner il Adıyaman, partner ülke İtalya oldu.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy bu yıl fuarı 30 bin ziyaretçinin gelmesini beklediklerini ifade etti.

30 ÜLKE FUAR’DA BULUŞTU
Geçtiğimiz yıl 22 ülkenin yer aldığı Turizm Fuar Konferansı’na bu yıl 30 ülke katıldı. Travel Turkey İzmir’e, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Arjantin, Avusturya, Bulgaristan, Cibuti, Endonezya, Etiyopya, Gambiya, Gürcistan, Güney Afrika, Güney Kore, Güney Sudan, Hindistan, İran, İtalya, Kenya, Macaristan, Makedonya, Malezya, Moğolistan, Namibya, Nijerya, Portekiz, Ruanda, Uganda, Ürdün, Tanzanya, Tunus ve Yunanistan olmak üzere toplam 30 ülke katılıyor.

Fuar’da Adıyaman, Adana, Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Aydın, Batman, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Giresun, Iğdır, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Rize, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van, Zonguldak ve Bergama, Bodrum, Bornova, Didim, Edremit, Eğirdir, Fethiye, Kapadokya, Karaburun, Kuşadası, Marmaris, Menderes destinasyonları yer alıyor.

ALIM HEYETLERİ İLE İKİLİ GÖRÜŞMELER
Güney Afrika, Nijerya, İngiltere, Azerbaycan, Hırvatistan, Slovenya, Karadağ, Macaristan, Almanya, Arjantin, İspanya, Bosna Hersek, Cibuti, Fransa, İran, İtalya, Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan, Rusya, Kenya olmak üzere 21 ülkeden 80’a yakın konuk fuarda ağırlanacak. Hosted Buyer Programı çerçevesinde, 1/A holünde oluşturulan workshop alanı ile yabancı satın alıcılar stant sahibi turizmcilerle bir araya getirilerek yüz yüze görüşecek. Uluslararası satın almacılar 5 Aralık Cuma günü İzmir Agora ve 6 Aralık Cumartesi günü düzenlenecek Efes ve Meryem Ana turu kapsamında tarihi bölgeleri ziyaret etme olanağı da bulacak. Turizm sektöründeki profesyonellere ve son tüketiciye açık olarak düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı, 10.00 – 18.30 saatleri arasında gezilebilecek.

Kastamonu Gazetesi 

 

Kuzeyin Yıldızı KASTAMONU, Fuarın da Yıldızı Oldu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!