Maskesiz sokağa çıkma Yasağı Getirildi

featured

Corona virüs covid19 salgın hastalığıyla mücadele kapsamında halkın sağlığını korumak için 16 Mayıs tarihinden itibaren Kastamonu İl Hıfzısıhha Kurulu Kararı ile cadde ve sokaklarda maske takma zorunluluğu getirildi.

Maske takma zorunluluğuna ilişkin İl Hıfzısıhha Kurulu Kararının ardından Kastamonu Valiliğinden yapılan açıklamada;

“İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun 13 Mayıs 2020 tarih ve 58 sayılı kararının 5. Maddesiyle “cadde ve sokaklarla, halkın toplu bulunduğu yerlerde, işyerleri ve bunların önlerinde maske takma zorunluluğu getirilmiş, bu alanlarda sosyal mesafe kuralına uygun olarak hareket edilmesi” hükme bağlanmıştır.

Kolluk güçleri ve belediye zabıtaları, bu maddeyle ilgili denetimlerine 16 Mayıs 2020 tarihinde başlayacaklardır. Covit 19 salgınının İlimizde yayılmasını engellemenin en önemli tedbirinin bu iki kurala uyulmasından geçtiği unutulmamalıdır.

Vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için evlerinden çıkarken ağız ve burunu kapatacak şekilde maske takarak çıkmaları; toplu bulunulan yerlerde sosyal mesafe kuralına uygun olarak hareket etmeleri hususlarında özen göstermeleri gerekmektedir.

Tüm vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.

KASTAMONU VALİLİĞİ” denildi.

Maskesiz sokağa çıkma Yasağı Getirildi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!