Milletvekili Çelik; Tosya’ya Fakülte İçin Çalışmalar Devam Ediyor

featured

Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Tosya’ya Fakülte yapılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Olayın YÖK’te olduğunun altını çizen Çelik, YÖK’ten geçmesinin ardından bakanlıkta da takipçisi olacaklarına dikkat çekti.

Parti yöneticileriyle istişarelerde bulunmak ve bilgi almak üzere ilçemize gelen Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik partililerle yaptığı istişare toplantısının ardından parti binasında basın toplantısı düzenledi.

Gelişmeler hakkında bilgi veren Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik; “Geçmiş dönemden itibaren yaptıklarımızı değerlendirdik. Bundan sonra neler yapabiliriz Tosya’mız için onları konuştuk” sözleriyle konuşmasına başladı.

Güzel çalışmalara imza attıklarına vurgu yapan Çelik; “ Son dönemde çok hizmetler aldık hamdolsun hükümetimiz döneminde hem genel hizmetlerde hem belediyecilik hizmetleri anlamında güzel çalışmalara hep birlikte imza attık. İnşallah bundan sonrada elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret edeceğiz. Tabi son dönemde Tosya’mızda ki en önemli hizmetlerden bir tanesi devlet hastanemizdi biliyorsunuz. Hatta ilçeler arasında en önce yapılan devlet hastanemiz Tosya Devlet Hastanesi oldu. 75 yataklı ama 150 yatağa kadar çıkabilecek bir hastanemiz. Son dönemde doktor olmadığına yönelik birtakım söylemler gelişti. Tabi bazı branşlarda bunu başka yerlerde de yaşıyoruz.

Kadın Doğum Uzmanımız burada doğum iznine ayrılmıştı. O belli bir süre doğum izninde bulunduğu sürece burada ki kadro bir olduğu için yerine atama yapma imkânı söz konusu olamadı. Ama biz her dönem bunu takip ettik. Geçen dönemde ben bizzat son gün sabah kadroların açıklanacağı gün bakanlığa gittim burada Kastamonu’da tabi sadece Tosya ile ilgili taleplerimiz yoktu kadın doğum noktasında. Başka ilçelerimizdi merkeziydi taleplerimizde vardı. Ama bir tane Kadın Doğumu Kastamonu’ya verebileceklerini söylediler. Biz de Tosya’ya verilmesini arzu ettik uzun süredir burada Kadın Doğum Uzmanı olmadığını belirterek doktorumuzu buraya istedik ve akşam açıklandı. Burada biz Tosya’mız ile ilgili her ne hizmet varsa her ne eksik varsa bunun takibini yapıyoruz.

Tosya Devlet Hastanemize de hamdolsun bugün birçok branşta uzman doktorumuz görev yapıyor. Tabi ilçelerin büyüklüğüne göre nüfusa göre bakanlığımız bir dağılım yapıyor. Türkiye’de uzman doktor sayısı belli. Bu uzman doktorların bazı branşları ilçelerde maalesef norm kadrolarından yararlandıramıyoruz. Bir beyin cerrahının Tosya’da olması mümkün değil çünkü zaten Kastamonu genelinde Devlet Hastanemizde 3 tane beyin cerrahımız var. Uzun süre 2 tane beyin cerrahıyla devam ettik. Mesela kalp doktoru, Kardiyoloji Uzmanı. Bana zaman zaman talepler geliyor. Şimdi bu ölçekteki bir ilçede veya başka ilçelerden kardiyoloji uzmanı olması mümkün değil. Bugünün şartları ile mümkün değil. Yani bunu bilmemiz lazım. Biz norm kadroyu Kastamonu’da ki Tosya’mızda ki bakanlığımızın belirlediği norm kadrolarının boş kalmaması için her dönem mücadelemizi sürdürüyoruz. Bakanlıkta gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Tosya’da son dönemde kadın doğumla ilgili maalesef böyle bir sıkıntımız söz konusu oldu. O da burada uzman olmadığından değil doğum iznine ayrılmasında kaynaklı. İnşallah bundan sonra da bu çalışmalara hep birlikte devam ederiz. Tosya’mızın hiçbir eksiğinin olmamasını biz gönülden arzu ederiz” dedi.

Tosya Yolu çalışmalarının devam ettiğini belirten Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik; “Diğer alanlarda da biz çalışmamıza devam edeceğiz. Mesela karayolları ile ilgili bir beklenti var Tosya’mız da bunu biliyoruz. Tosya-Kastamonu yolu. Diğer taraftan bölünmüş yol olsa da bu taraftaki yolumuzun da iyileştirilmesi ile ilgili inşallah önümüzdeki dönemde çalışma yapacağız.

Tabii ki güzel hizmetler aldık mesela en son seçimden sonra hükümet konağı ile ilgili bir bekleme süreci vardı. O sürece de müdahil ettik. İhalesinin bir an önce yapılması ile ilgili TOKİ Başkanı ile ben bizzat görüştüm. Sözleşmeyi imzalama biraz uzun sürmüştü. Biraz beklemeye alınmıştı. Bu hizmetin Tosya’mıza acil olduğunu belirterek bu sözleşmenin de bir an önce imzalanmasını sağladık. Yani burada hiç kimse sanmasın ki AK Parti Milletvekilleri, AK Parti Teşkilatı Tosya’mız ile ilgilenmiyor. Bazen bu tür söylemler geliyor. Buraya gelen siyasiler birtakım açıklamalar yapıyor. Böyle bir şey kesinlikle olmaz. Biz geçmişten bugüne ben bugün milletvekili değilim ki yıllardan beri bu teşkilatın içerisindeyim. İl başkanlığı döneminden itibaren buradaki arkadaşlarımızla her ne sorun olursa sürekli iletişim halindeyiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Tosya’mızın ne ihtiyacı varsa sonuna kadar takip edeceğiz” dedi.

Organize Sanayi Bölgesine de değinen Milletvekili Çelik; “OSB’nin hem genişletilmesi ile ilgili hem de orada doğalgaz almak isteyen firmalarımız var yeni açılan tekstil firmaları var. O firmaların ihtiyacının giderilmesi ile ilgili görüştük çalışmalar devam ediyor. Bir an önce gerçekleşmesi için takip edeceğiz. Tosya bizim için çok önemli. Son dönemde geçen yıl biliyorsunuz ülkemize yönelik ekonomik saldırılar nedeniyle inşaat sektöründe hem ekonomide bir daralma söz konusu oldu. Tosya’mız da ağırlıklı olarak inşaat sektörüne kapı noktasında çalışma yaptığı için tabi burada bir sıkıntı söz konusu. Bazı kardeşlerimiz işlerinden oldular. Ve baya sayı da kardeşimiz işinden oldu. Biz bunların bir an önce düzelmesi için hepimiz çalışıyoruz. Son dönemde de ekonomimizde de hem faizlerde düşüş var hem kredi oranlarında gerilemeler söz konusu. Hem enflasyonda tek haneli rakamları hamdolsun gördük. Bunun etkileri önümüzdeki dönemde ekonomimize tüm illerde ilçelerde bu görülecek inşallah. Özellikle inşaat sektörü stoklar eridikçe yeni inşaatlar yapılmaya başlandıkça Tosya’mızda ki OSB’de ki fabrikalar daha etkin çalışmaya daha verimli çalışmaya inşallah başlayacaklar ve böylece işsiz kalan kardeşlerimize tekrar inşallah döneceklerdir diye düşünüyorum. İnşallah bu gelişmeleri hep birlikte takip edeceğiz” dedi.

Fakülteyi Takip Ediyoruz

Tosya’ya fakülte kurulması çalışmalarının takibini yaptıklarını belirten Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik; “Fakülte ile ilgili süreci de arkadaşlarımızla birlikte takip edeceğiz. Rektör bey ile bu hususta görüşeceğiz. Biliyorsunuz YÖK ve bakanlık kısmı kaldı. Biliyorsunuz hibe ödemeyle 3 milyon lira bir hibe gerçekleşti. Üniversitemizin ayırdığı ödeneklerde var. Tabi buradaki derneğimizin de desteği söz konusu oldu. Başlangıcında özellikle belli bir aşamaya gelmesinde buradaki iş adamlarımızın derneğimizin çalışmaları sonra da hükümetimizin desteği ve bu bina şu anda açılmaya hazır hale geldi. Diyanet Vakfımızın 400 kişilik yurdu açıldı ve çalışıyor. Bu sene Tosya’mıza gelen öğrenci sayısı 360 ama bu fakülte açıldığında daha da geliştiğinde hem diyanet vakfı yetkilileri de geçen hafta görüştüm onlarda dolacağını tahmin ediyorlar. Ama en azından kız öğrencilerimiz için çok güzel bir imkân söz konusu. Bunu da tüm arkadaşlarımızın özellikle başkanımızın çok emeği var. Tabii ki Tosya’mızda kredi yurtlar kurumu tarafından bir yurt projesi söz konusu. Bunu da takip etmiştik. Önümüzdeki süreçte bunların gerçekleşmesi için uğraşacağız. Şu anda programa alınıp ihalesinin yapılması aşamasında. Kredi Yurtlar Kurumu ilçelerimize hiç yurt yapmadı. İnşallah buralardan başlayarak özellikle çok öğrencisi olan ilçelerimizden başlayarak kredi yurtlar kurumumuz buraya da adım atacak” dedi.

Hizmetlerin aralıksız devam ettiğinin altını çizen Çelik; “Kavşak bitmek üzere zaten. Göletlerimizdeki çalışmalar devam ediyor. Hepsini takip ediyoruz arkadaşlar. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Kızlar yolu barajı bildiğim kadarıyla devam ediyor. Özel idaremizde hamdolsun çalışmalarına devam ediyor. Sıcak asfaltlar başta olmak üzere bakım çalışmaları, köylerimizin diğer alt yapı ihtiyaçları çalışmalarını bizzat takip ediyoruz. İnşallah biz önümüzdeki bu 3-4 yıl içerisinde hükümetimizin Kastamonu’muza ilçelerimize sağladığı bu KÖYDES’de ki en yüksek rakamlar Kastamonu’ya geliyor. Türkiye’de 51 il arsında birinciyiz. İnşallah bu ödenekler aynı şekilde gelmeye devam edecek. Bizler artırılması içinde mücadelemize ve gerekli girişimleri sürdürmeye devam edeceğiz. Özellikle grup yollarında başlamak üzere sıcak asfaltlar yapıyoruz. Ve geri dönüşleri çok iyi oluyor. Köylülerimiz çok çok memnunlar. Tabi bunu nüfusu yoğun köylerden başlamak kaydıyla daha da tüm ilçeye yayacağız amacımız bu. Tosya’da 5 km Yenidoğan tarafına yapıldı. Geçen senede kısmen yapılmıştı inşallah bunlar devam edecek.

Kalan 7-8 tane okulumuz var biz okul manasında Türkiye’de belki de en iyi noktadayız diyebilirim yani. Yıkıp da yapabilme noktasında. 2 yılda hamdolsun biz birçok okulumuzu yıktık bunları yeniden yaptık. Hizmete bu sene 10 tanesini açtık. Bir kısmı yıl ortasında açılacak. 7-8 tane bekleyen okulumuz bunların arasında Tosya’da var. İnşallah önümüzdeki yıl onları da ihalelerini yaptırmak suretiyle yetiştiririz” dedi.

Toplantıya Ak Parti İlçe Başkan Vekili Mustafa Corcor, önceki dönem belediye başkanı Kazım Şahin, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Küçükayar, Kadın Kolları Başkanı Emine Nezaket Gülabacı ve partililer katıldı.

Milletvekili Çelik; Tosya’ya Fakülte İçin Çalışmalar Devam Ediyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!