Minik Yüreklerden Merhamet Dersi

featured

Tosya İlkokulu 4/C Sınıfına giden ve öğretmenleri Ayşe Gül RUMELİOĞLU gibi tüm hayvanları çok seven öğrenciler dinimizde en üstün sadakanın aç bir canlıyı doyurmak olduğu hadisinden de yola çıkarak bu soğuk kış günlerinde sokaklarda yaşam mücadelesi veren kuşları, kedileri, köpekleri yani can dostlarımızı unutmadılar, onlara yardım edebilmek için el ele vererek çalıştılar.

Kışın köpeklerin 17 saat,  kedilerin ise 6 saat aç kalırlarsa öleceklerini bilen öğrenciler,   birçok yavru hayvan annesiz, annelerde yavrusuz kalmasınlar diyerek yemeklerini can dostlarımızla paylaşmaya devam ediyorlar.

Çevrelerindeki,    sokaklardaki kimsesiz hayvanların aç ve susuz kalmamaları için uygun yerlere her gün yiyecek ve su koyarak hayvanların yaşam mücadelesine destek olmaya çalışıyorlar.

Ayrıca öğrenciler kendi evlerinde besledikleri hayvanlara da özenle bakıp seviyorlar.

Kuşları da unutmayan yardımsever minikler ailelerinin de desteği ile kuş evleri ve kuş yemlikleri yaparak okul bahçesinde uygun olan yerlere yerleştirdiler.

Hayvanlara yardım etmenin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen öğrencilerimizle öğretmenleri her zaman gurur duyduğunu ifade ederek paylaşmak, iyilik etmek, yardımsever, sorumluluk sahibi ve merhametli olmak gibi çok önemli insani değerleri öğrencilerine   kazandırdığı için huzur duyduğunu söylüyor.

Kedisinin de kedileri ve köpeği olduğunu bildiğimiz öğretmenimizin 20 seneden fazla zamandır ailecek birçok sahipsiz hayvana baktığını,   çevresinde olan insanlara ve öğrencilere hayvanlara yardım etmenin, onları sevmenin, korumanın önemini kavratmak için elinden gelen gayreti gösterdiğini biliyoruz.

Dünyadaki bu nimetler sadece biz insanlar için verilmedi, elimizde olanı eğer imkanlarımız var ise ihtiyacı olan ister insan,  ister hayvan olsun paylaşmalıyız diyen yaşları küçük yürekleri sevgi ve merhamet dolu öğrencilerimizi,   onlara iyi bir örnek olan öğretmenlerini ve ailelerini bu duyarlı davranışları için Tosya İlkokulu olarak tebrik ediyor ve tüm insanlara örnek olmasını diliyoruz.

Allah’ın biz insanlara emaneti olan, bizim gibi can taşıyan hayvanları sevelim, koruyalım ve onlara mutlaka yardım edelim.

Minik Yüreklerden Merhamet Dersi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!