Muhtarlardan Basın Açıklaması

featured

Gazeteci İzzet Sarı tarafından yazılan köşe yazısına tepki gösteren mahalle ve köy muhtarları Cumhuriyet Meydanında toplanarak ortak basın açıklaması yaptı.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Tosya Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Osman Genç tarafından okunan basın açıklamasında; “Saygıdeğer Basın Mensupları, öncelikli olarak Tosyamızın ve bütün Müslüman aleminin geçmiş Ramazan Bayramını kutluyoruz.

Malumunuz bayram süresince gündemi sıkça meşgul eden bir sözde ‘Kastamonu’nun Vuhan’ı Tosya’ başlığıyla kaleme alınan yazı dizisi ve ardından Kaymakamımız Deniz Pişkin’i karalamaya yönelik yazılar nedeniyle tüm Tosya halkı olarak tepki olup yağdık.

Kastamonu’da kendisini gazeteci-yazar olarak adlandıran ancak bizim gözümüzde, amacı iki şehri birbirine düşürmek ve akabinde yazdığı ikinci yazısıyla geri çark yaparak okları Kaymakamımız Deniz Pişkin’e çeviren İzzet Sarı isimli vatandaşı esefle kınıyoruz.

Yıllardır iki şehrin birliği, bütünlüğü için mücadele eden ve ekonomik manada Kastamonu’ya çok şeyler katan Tosya ilçemize kimsenin çamur atmasına, çirkin iftiralarla karalamasına izin vermeyeceğimizi gösterdik ve bundan sonra göstereceğimizden de kimsenin şüphesi olmasın.

Sayın Sarı tarafından kaleme alınan ilk köşe yazısını tamamen ‘aymazlık, kendini bilmezlik’ olarak görüyoruz. Yaşının da ilerlemesiyle kendine bir meşkale arayan İzzet Sarı’nın güzel ilçemiz Tosya’mızı elinde bir oyuncak yapmayacağımızı belirtmek isteriz.

Tosya ve Tosyalıya kullanılan ifadeler, iftiralar ve akabinde ilçemiz Tosya için gecesini gündüzüne katarak, mesai mefhumu gözetmeksizin, devletin şefkatini ve sıcaklığını her an bizlere hissettiren Kaymakamımız Sayın Deniz Pişkin hakkında kullanılan ithamlar asla kabul edilebilir değildir. Bizler derneğimiz üyesi 23 mahalle muhtarları olarak sonuna kadar Kaymakamımızın yanındayız.

Sağduyu sahibi Tosyalılar tarafından kendisine yöneltilen tepkilerin müsebbibi olarak da yine Kaymakamımızı göstermeye kalkan ve aleni tehdit ederek kendisini İç İşleri Bakanımıza şikayet edeceğini söyleyen İzzet Sarı’ya biz Tosyalılar olarak cevabımız şudur: Elinden geleni ardına koyarsan namertsin. Yanlış hesap Bağdat’tan döner Tosya Kaymakamı senin üç kuruşluk tehditlerine pabuç bırakmayacak kadar cesur ve kendinden emindir.

Tabi ki ülkemizin tamamında olduğu gibi ilçemizde de alınan kararlara uymayanlar vardır. Bu vatandaşlar için de kolluk kuvvetlerimiz gerekeni yapmış yapmaya da devam etmektedir. Tüm şehirde ve işyerlerinde insanlar tedbirlerini almıştır. Ancak yaşanan bir talihsiz olay nedeniyle bir tekstil fabrikasında bir anda artan koronavirüs vakaları nedeniyle tüm şehri günah keçisi yapmak ne Sarı’nın ne de bir başkasının haddi değildir ve olamayacaktır da. Kendini Kastamonu’da şirin göstermek, ben cesurum, ben korkusuzum nidalarıyla kendini her konuşmasında ve yazısında yüceltmek isteyen Sarı, bizim gözümüzde yerin dibine batmıştır.

Bu kapsamda Tosya’da görevini ifa eden muhtarlarımızla birlikte Muhtarlar Derneği Başkanlığımızın da öncülüğünde bugün itibari ile Tosya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğumuzu tüm kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Tosya bizim için vazgeçilmezdir, Kastamonu vilayetimiz bizim gözbebeğimizdir. Kimse iki şehrin insanını birbirine düşürmesin; sanayisiyle, kültürüyle, saygılı insanlarıyla Tosya’nın adını kirli ağızlarına bir daha almasın.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Tosya Muhtarları Adına

Tosya Muhtarlar Derneği Başkanı

Aliosman Genç “ denildi.

Basın açıklamasını okuyan Dernek Başkanı Ali Osman Genç; Kaymakam Deniz Pişkin’e, Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’e, sağlık personellerine, kolluk güçlerine, belediye personeli ve zabıta ekiplerine, vefa destek gruplarına ve basın mensuplarına salgın sürecinde özverili  çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Muhtarlardan Basın Açıklaması

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!